دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۲۸ - ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۱۵۵
موبایل و تبلت

آیا بساط سامسونگ جمع می‌شود؟

گوشی سامسونگ,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,موبایل و تبلت
ماجرای گوشی‌های دردسرساز المپیک زمستانی پیونگ‌چانگ،دهن‎‌کجی دوباره برندهای کره‌ای به بازار ۸۰ میلیونی ایران را به رخ کشید. همان کمپانی‌هایی که بخش‌های عظیمی از بازار ایران را قبضه کرده‌اند.

به گزارش مهر، سامسونگ باز هم مساله ساز شد. این بار با گوشی‌های دردسرسازش در المپیک زمستانی پیونگ چانگ. همان برندی که سال‌ها است بازار لوازم خانگی و صوتی و تصویری ایران را قبضه کرده و بدون پرداخت کمترین حقوق و عوارض گمرکی، بخش عمده‌ای از کالاهای قاچاق بازار را هم به خود اختصاص داده است. اکنون اما، گوشی‌هایش دردسرساز شده و توهین بزرگی را به هشتاد میلیون ایرانی آن هم در یک عرصه بین‌المللی، مرتکب شده است.

 

ماجرا البته چند گوشی کم‌ارزش آن هم برای مدال‌سازانی باارزش نیست؛ ماجرا بی‌حرمتی است که به نمایندگان یک ملت بزرگ شده است؛ اگرچه رفتارهای سخیف برخی از مسئولان دولتی ایران را هم در پی داشته است. ماجرا از این قرار است که این برند کره‌ای، اسپانسر بازی‌های المپیک زمستانی پیونگ چانگ شده و به هر یک از حاضران در این دوره از بازی‌ها، یک گوشی هدیه داده است؛ اما این هدیه با تبعیض توزیع شده است و ورزشکاران کره شمالی و ایران از آن بی‌بهره مانده‌اند.

 

تمام اینها در شرایطی است که سامسونگ حداقل در فروش لوازم خانگی و صوتی و تصویری به خصوص گوشی‌های تلفن همراه، بازار ایران را قبضه کرده و علیرغم هشدارها و قول و قرارهایی که مقامات ایرانی برای آنها داشته‌اند، اما هنوز هم به انحاء مختلف، بسیاری از تولیدات این کشورها به صورت وارداتی و بدون تولید داخلی آن، وارد ایران می‌شوند و سهم بازار را از بسیاری از همتایان و تولیدات ایرانی می‌ستانند؛ به خصوص اینکه در حوزه قاچاق برخی کالاها از جمله گوشی‌های تلفن همراه هم، این برند، بیشترین حجم قاچاق را به ایران داشته و در مقابل، بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، هر سال حجم بالایی از تولیدات خود را روانه بازار ایران می‌کند.

 

دهن‌کجی سامسونگ به خوش‌خدمتی وزرای ایرانی/وقتی قاچاقچی بزرگ را می‌بخشیم!

دی ماه پارسال بود که محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت اول حسن روحانی، برای خوش‌خدمتی به کره‌ای‌ها، جریمه ۳ هزار میلیارد تومانی این برند مشهور کره‌ای را بخشید و اگرچه گمرک جمهوری اسلامی ایران، آن را متخلف شمرده بود، اما تصمیم گرفت که نه فقط این جریمه بخشیده شود، بلکه این برند کره‌ای باز هم با ایران ارتباط داشته باشد و کالاهای خود را در بازار ایران عرضه کند ؛ در حالیکه اکنون، همین شرکت در یک گردهمایی بین‌المللی، تمام این خوش‌خدمتی‌های ایران را نادیده می‌گیرد و به بهانه تحریم، به ملت ایران توهین می کند. 

 

آن روزها به استناد اسناد گمرکی، این برند کره‌ای با دور زدن قاعده دو ــ الف اقدام به واردات قطعات از گمرکات کرده است که با بررسی‌های به‌عمل آمده در گمرک ایران و دایر شدن کارگروه حسابرسی پس از ترخیص، تخلف شرکت شناسایی شد و می‌بایست برای جبران حقوق پایمال شده دولتی، حدود سه‌هزار میلیارد تومان جریمه را پرداخت کند؛ اما درست بر خلاف انتظار و تصور عمومی، محمدرضا نعمت‌زاده وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامه‌ای به گمرک ایران خواستار رفع مشکل به وجود آمده برای این شرکت کره‌ای شد.

 

آن زمان نعمت‌زاده در نامه دردسرساز خود، به این امر استناده کرده بود که «گمرک ایران با استناد به قاعده ۲ ــ الف از قواعد تفسیری سیستم هماهنگ شده، قطعات وارداتی شرکت مذکور را که در خط تولید به‌منظور تولید کالای نهایی به کار می‌رود، مشمول پرداخت حقوق ورودی کالای کامل آن هم با مأخذ دو برابر حقوق ورودی (به‌استناد قرار گرفتن کالا در طبقه بندی گروه ۱۰) و همچنین متعاقب آن پرداخت جرایم نموده است.

 

نظر به اینکه قطعات وارداتی جهت تولید کالای نهایی از جمله یخچال، یخچال فریزر، لباسشویی و غیره بوده و برای تبادل آن به محصول نهایی تحت عملیات کاری مختلف (مونتاژهای فرعی و اصلی، جوشکاری، شارژ گاز و تست نهایی و غیره) قرار گرفته و نهایتاً به تولید کالای نهایی منجر می‌گردد، لذا قاعده (۲ ــ الف) در این ارتباط موضوعیت ندارد، لازم به توضیح است که دفتر بازبینی و حسابرسی گمرک ایران طی نامه‌ای به‌استناد ماده ۱۴۳ قانون امور گمرکی، شرکت فوق را مشمول پرداخت جرایم با شرایط پیش‌گفته دانسته است که قطعاً براساس توضیحات فوق الذکر بایستی نسبت به تجدید نظر در این رابطه اقدام فوری به عمل آمده و اصلاح لازم صورت گیرد«.

 

در بخش دیگری از این نامه وزیر وقت صنعت تأکید شده بود که «این شرکت در راستای سیاست‌های وزارت متبوع، نسبت به تکمیل خطوط لباسشویی با فن‌آوری روز دنیا اقدام نموده و در نظر دارد با سرمایه گذاری جدید و تولید انواع یخچال و یخچال‌فریزر نسبت به توسعه خطوط تولید و ساخت داخل محصولات مذکور اقدام نماید.»

 

وقتی عذرخواهی باب نیست! 

سال ۹۰ بود که پخش یک تیرز مساله دار در تلویزیون رژیم صهیونیستی با محوریت تبلت های سامسونگ با واکنش تند نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شد. داستان از این قرار بود که یک شرکت اسرائیلی برای تبلت های جدید کمپانی کره جنوبی «سامسونگ» ساخته بود و در آن، ادعای بمباران آسان سایت های هسته ای ایران را مطرح کرده بود؛این اقدام  با واکنش تند نمایندگان وقت مجلس شورای اسلامی ایران مواجه شد و آنها تهدید به قطع ارتباط تجاری با شرکت «سامسونگ» کرده‌اند.

 

شرکت رسانه ای و ارتباطات اسرائیلی «هات» که ارائه دهنده خدمات تلویزیونی، تلفنی و اینترنتی به صهیونیست ها بود، با استفاده از کمدین های یک مجموعه تلویزیونی پربیننده اسرائیلی، در تبلیغی برای به فروش رساندن تبلت جدید «سامسونگ» ، این تبلت را در دست کمدین‌ های یک مجموعه تلویزیونی پربیننده اسرائیلی نشان می دهد که یک اپلیکیشن آن به آسانی فشار یک انگشت، تأسیسات هسته‌ ای اصفهان را منفجر می‌کند.

 

نمایندگان وقت مجلس اظهار می کردند که تهیه این فیلم تبلیغاتی آن هم اندک زمانی پس از به شهادت رساندن مصطفی احمدی روشن، کارشناس هسته ای کشورمان و این مسئله که جامعه ایران در این تبلیغ به صورتی «ابتدایی» به تصویر کشیده، امری «تحقیر آمیز» است.

 

ارسلان فتحی پور، رییس کمیسیون انرژی مجلس ایران در آن برهه گفته بود که طرحی با هدف قطع واردات تولیدی های شرکت «سامسونگ» از کره جنوبی را در دست تهیه دارند تا این شرکت به خاطر تبلیغ «ضد ایرانی» «مجازات» شود.

 

با این وجود دفتر شرکت «سامسونگ» در دوبی که با ایران در ارتباط است، در بیانیه ای این تبلیغ را نکوهش و از آن اعلام برائت کرد و دفتر سامسونگ در تهران نیز تأکید کرد که این کمپانی هیچ ارتباطی با این تبلیغ ندارد. اما خبری از عذرخواهی نبود.

 

دنیا با بی‌احترامی برندها چه می‌کند؟

البته توهین برندها به یک کشور، اولین بار نبوده و آخرین بار هم نخواهد بود، اما در تمام کشورها، چنین توهین ها و گستاخی هایی، با بهترین و سریعترین واکنش از سوی مقامات مسئول مواجه می‌شود. درست همین چند روز پیش بود که مرسدس بنز، برندی مقتدر در آلمان، به خاطر آنکه در یکی از تبلیغ‌هایش از نقل قول دالایی لاما استفاده‌کرده بود، مجبور به عذرخواهی از چینی‌ها شد.

 

این تبلیغ که در اینستاگرام پخش شده‌ بود، یک مرسدس بنز را در ساحل دریا نشان می‌داد که جمله « به وضعیت‌ها از همه زاویه‌ها نگاه کنید و خواهید دید که ذهنتان بازتر خواهد شد.» بالای آن نوشته شده‌ بود؛ در حالیکه پکن سال‌ها است که دالایی لاما را متهم به این می‌کند که او، «یک گرگ در لباس راهب» است و تلاش می‌کند تا با«تروریسم معنوی» استقلال تبت را به دست بیاورد.

 

 نکته جالب اینجا است که اینستاگرام در چین فیلتر است و این شرکت بعد از واکنش چینی‌ها در شبکه اجتماعی ویبو از آنها عذرخواهی کرده است.

 

آیا سامسونگ از سوی ایران تحریم می‌شود؟ 

بعد از  توهین تازه سامسونگ ، برخی بیانیه‌ها در فضای مجازی منتشر شد که بر مبنای آن، کمپانی سامسونگ توضیحاتی را ارایه کرده و بیانیه‌ای رسمی برای این اقدام خود صادر کره است، بیانیه‌ای که اگرچه در فضای مجازی دست به دست چرخید، اما ردپایی از آن در سایت رسمی این کمپانی کره‌ای دیده نمی‌شود. 

 

یک فعال اقتصادی در این میان معتقد است که این بیانیه رسمی از سوی شرکت سامسونگ نیست و نمی‌توان آن را بر روی سایت این شرکت ملاحظه کرد، بلکه تصور می‌رود که از سوی برخی ذی‌نفعان سامسونگ در ایران منتشر شده باشد تا قائله را بخواباند و کار را خاتمه دهد؛ این عده در تلاش هستند از منافع چند میلیارد دلاری سامسونگ در ایران کاسته نشود.

 

البته وزارت امور خارجه نیز در پی این اقدام، سفیر کره جنوبی در ایران را احضار کرده است، اما تا این لحظه بیانیه‌ای رسمی از سوی این کمپانی منتشر نشده است. بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در این رابطه اعلام کرده که در پی  انتشار خبری مبنی بر تصمیم مسئولین کمیته بین المللی المپیک و شرکت سامسونگ کره جنوبی مبنی بر مستثنی قرار دادن ورزشکاران ایرانی در کنار ورزشکاران کره شمالی شرکت کننده در بازی های المپیک زمستانی پیونگ چانگ از دریافت هدایای شرکت کره ای سامسونگ به بهانه تحریم های بین المللی، شب گذشته کیم سونگ هو سفیر کره جنوبی در تهران توسط محمود فرازنده، دستیار وزیر امور خارجه و مدیر کل آسیا و اقیانوسیه به وزارت امور خارجه فراخوانده شد.

 

وی به این نکته اشاره کرده است که در این دیدار، مراتب اعتراض شدید وزارت امور خارجه و جمهوری اسلامی ایران نسبت به این رفتار غیر اخلاقی و مغایر با روح حاکم بر بازی های المپیک که شعار خود را ورای رنگ، دین، نژاد و سیاست قرار داده، به وی اعلام شد. در این دیدار خاطر نشان شد در صورتی که شرکت سامسونگ مراتب عذرخواهی خود را از این اقدام نابخردانه اعلام نکند، این موضوع شدیدا بر روابط تجاری شرکت سامسونگ با جمهوری اسلامی ایران تاثیر خواهد گذاشت.

 

سفیر کره جنوبی ضمن ابراز تاسف  فراوان در این دیدار اعلام کرده که طی تماس های مکرر با مقامات ذیربط در وزارت امور خارجه و دولت کره جنوبی و شرکت سامسونگ موضوع را بدلیل اهمیت و حساسیت دنبال کرده و طبق اظهارات مقامات رسمی دولت کره جنوبی و شرکت سامسونگ هیچ گونه دخالتی در بروز این سوء تفاهم و توزیع اقلام اهدایی به عنوان اسپانسر این بازیها نداشته اند.

 

اکنون برخی منابع آگاه در وزارت ارتباطات، خبر از این داده که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به دنبال آن است تا در صورتیکه شرکت سامسونگ عذرخواهی رسمی نکند، پیشنهاد عدم ثبت گوشی های سامسونگ در کشور را در کارگروه مربوطه مطرح و از ورود این برند به کشور جلوگیری نماید.

 

واکنش مسئولان ایرانی به پرونده گوشی‌های دردسرساز

در این میان مسئولان زیادی در رابطه با پرونده گوشی‌های دردسرساز سامسونگ در المپیک زمستانی موضع گرفته‌اند که البته برخی از آنها جای تامل دارد، اما برخی دیگر، قاطعیت برخی مسئولان ایرانی در رابطه با این موضوع را نشان می‌دهد.

 

صالحی امیری، رئیس کمیته ملی المپیک دستور خرید گوشی برای المپیکی‌ها را می‌دهد و رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای از لغو احتمالی تفاهم‌نامه‌های مرتبط با این برند کره‌ای می‌دهد. محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی تولید نیز اعلام کرده که گوشی تلفن همراه سامسونگ خود را کنار خواهد گذاشت.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده که این جای تعجب است که صادرات گوشی سامسونگ به ایران مشمول تحریم‌ها نشده ولی هدیه چند دستگاه گوشی به ورزشکاران المپیکی ایران با ممنوعیت مواجه می‌شود.

 

رئیس کمیته ملی المپیک هم در یک واکنش عجیب ، تامل برنگیز و توهین امیز دستور داده تا نسبت به خرید چهار گوشی  و همچنین دلجویی از ورزشکاران اعزامی کشورمان اقدام شود.

 

سلیمان پاک سرشت، رئیس سازمان فنی و حرفه ای که تا کنون تفاهم نامه‌های متعددی با شرکت سامسونگ در ایران در خصوص ارائه آموزش های مهارتی در زمینه تعمیر انواع تجیهزات این شرکت منعقد کرده، در پی این اقدام اعلام کرده است که اگر سامسونگ تا ساعت ۲۴ شب گذشته(پنجشنبه) عذرخواهی و جبران نکند، سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور همه همکاری ها با این شرکت را تعلیق می کند.

 

و در نهایت، باید منتظر ماند و دید که آیا سامسونگ رسما و با انتشار یک بیانیه رسمی از مردم ایران و ورزشکاران ایرانی عذرخواهی می‌کند و آیا این بار، مسئولان ایرانی موضعی مقتدرانه در برابر این دهن کجی خواهند گرفت یا تنها به کنار گذاشتن معدود گوشی‌های خود برای پاسخ به این توهین، بسنده ‌کرده و راه را برای توهین های بعدی هموارتر می کنند.

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش