قرارگاه ساماندهی مرغ دو روز پس از تشکیل با گران کردن قیمت به مردم عیدی داد؛ این در حالی است که رئیس جمهور دستور داده بود قیمتها تا پایان ماه رمضان نباید تغییر کند.
به گزارش دانا، بر اساس تصمیم قرارگاه ساماندهی مرغ کشور قیمت مصوب مرغ گرم هر کیلو، ۴ هزار و ۵۰۰ تومان گرانتر شد و از ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان به ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان رسید؛ این در حالی است که دو روز قبل از اتخاذ این تصمیم حسن روحانی رئیس جمهوری جلسه ستاد تنظیم بازار گفته بود: هیچ گونه افزایشی تا انتهای ماه مبارک رمضان پذیرفته نخواهد بود و کلیه دستگاه ها و وزارتخانهها باید تلاش کنند تا مرغ، به قیمت مصوب در اختیار مردم قرار گیرد.
قیمتها تا پایان ماه رمضان تغییری نخواهد کرد!/ واردات نهادههای دامی همچنان با ارز ۴۲۰۰ تومانی
علی ربیعی سخنگوی دولت نیز همزمان با جلسه ستاد تنظیم بازار با حضور رئیس جمهور گفت: دولت ۶ میلیارد ارز ۴۲۰۰ تومانی براساس بودجه ۱۴۰۰ برای برطرف کردن مشکل کمبود عرضه کالاهای اساسی تخصیص داد و تولید و عرضه افزایش پیدا کرده و خوراک مرغ که عمدتا وارداتی است با عرض ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور میشود.
با این حال قیمت گوشت مرغ در فروشگاهها در ماههای اخیر بیش از ۳ برابر شده و ۵ ماه پیش بود که ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب مرغ را به ۲۰ هزار ۴۰۰ تومان افزایش داد؛ در همین رابطه عباس قبادی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و دبیر ستاد تنظیم بازار بارها اعلام کرد قیمتها تا پایان ماه رمضان تغییری نخواهد داشت و در زمینه نهادهها نظر دامداران تامین خواهد شد.
عیدی قرارگاه ساماندهی مرغ کشور به مردم
براساس گزارش خبرنگار دانا، قیمت گوشت مرغ سامان نیافت و حتی شب عید مردم برای خرید مرغ در صفهای چند صد متری و چند ساعته میماندند تا بتوانند مرغ را با قیمت مصوب خریداری کنند و در خرده فروشیها هم قیمت هر کیلو مرغ به ۳۹ هزار تومان رسیده بود و حتی در برخی مناطق از ۴۰ تومان گذشت و یا اینکه قیمت ۵۰ هزار تومان هم دیده شده است؛ پس از برگرازی جلسه ستاد تنظیم بازار با حضور رئیس جمهور در روز سه شنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۰؛ ستاد تنظیم بازار اختیاراتش را به قرارگاه ساماندهی مرغ کشور به ریاست وزیر کشاورزی و با حضور وزارت صمت و واگذار کرد.
بنابر این گزارش قرارگاه ساماندهی مرغ کشور دو روز پس از تشکیل بدون در نظر گرفتن تمام وقایع و افزایشات و وعدههای دولت و شخص رئیس جمهوری به مردم مبنی بر عدم افزایش قیمت، با افزایش ۴ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت مصوب مرغ به مردم عیدی داد؛ آن هم با گران کردن قیمت گوشت مرغ و قیمت مصوب مرغ در شش ماه اخیر دو بار رشد داشت.
مرغداران هیچ تضمینی برای حل مشکل کمبود مرغ را نمیدهند
بعد از تمام این وقایع هنوز مرغداران میگویند هیچ تضمینی نمیدهند تا مشکل کمبود مرغ از بازار را رفع شود و افزایش قیمت مرغ نمیتواند از التهابات بازار بکاهد و شرط اصلی توفیق این است که پس از تحویل مرغ و از کشتارگاه به بعد نظارت کافی صورت پذیرد؛ این در حالی است که هنوز دولت اصرار دارد در تولید و توزیع نهادهها به قیمت مصوب ارز ۴۲۰۰ تومانی هیچ مشکلی وجود ندارد.
مرغداران هنوز از افزایش قیمت نهادهها شکایت دارند و میگویند مجبوریم بخشی از نهادهها را از بازار آزاد با قیمتها نجومی تهیه کنیم و از سوی دیگر نهادههای دولتی نیز با تاخیر به دستشان میرسد و این موضوع باعث کاهش تولید شده است و دولت میبایست در این زمینه شفاف سازی کند که به چه کسانی برای واردات نهادهها ارز ۴۲۰۰ تومانی داده و نحوه توزیع چگونه است؟
وعدهها عملی نشد؛ مردم همچنان در صفهای طولانی خرید مرغ
رحمت اله نورورزی، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی راه دانا در مورد افزایش قیمت مصوب مرغ و گرانی آن گفت: پیش از تعطیلات جلسهای با حضور آقای قالیباف رئیس مجلس و کمیسیونهای صنایع و کشاورزی همراه با وزرای صمت و جهاد کشاورزی داشتیم و بنا شد اقدامات لازم در زمینه کنترل قیمت در شب عید و ماه مبارک رمضان انجام شود؛ ولی با کمال تاسف این اقدامات صورت نگرفت و هنوز شاهد دست و پنجه نرم کردن مردم در صف های طولانی مرغ در ایام نوروز بودیم که برشرمندگی مسئولان افزود.
وی در رابطه با افزایش قیمت، افزود: بنا بود نهاده به صورت کامل به مرغدار برسد تا قیمت مرغ هیچگونه تغییری نداشته باشد اما دولت در این زمینه بلعکس عمل کرد و بر مشکل افزوده شد؛ مجلس در جلسههای پیشرو موضوع بیثباتی در تصمیمهای دولت، نظارت و پیگیر عدم ثبات قیمت از مسئولان اجرایی خواهد شد.
نوروزی با بیان اینکه گلهمندی مردم و نمایندگان مجلس از دولتمردان درست و قابل پیگیری است، بیان کرد: مرغداران و تولیدکنندگان درباره افزایش قیمتها میگویند که نهاده به دست آنها نرسیده و چون نهاده را به صورت آزاد از بازار تهیه کردهاند، واگذاری مرغ به قیمت مصوب برای آنها مقرون به صرفه نیست که مجلس و کمیسیون کشاورزی در جلسات آتی تمامی این مسائل بررسی خواهد کرد.
- 19
- 2
کاربر مهمان
۱۴۰۰/۱/۱۵ - ۳:۱۲
Permalink