چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۵۲ - ۰۷ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۵۰۸
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

قیمت شیر را بالا نمی‌بریم اما به یک شرط!

نرخ‌گذاری شیر خام,افزایش قیمت شیر خام
مدیرعامل اتحادیه دامداران سراسری کشور گفت: در صورت تأمین نهاده دولتی برای دامداران، ما درخواستی برای افزایش قیمت شیر خام نداریم.

به گزارش ایران، ستاد تنظیم بازار مسئول نرخ‌گذاری شیر خام است. با اینکه این ستاد در مورد قیمت شیر خام تصمیم جدیدی نگرفته است اما در روزهای گذشته خبرهایی مبنی بر افزایش قیمت شیر منتشر شد. احمد مقدسی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاوداران ایران ۳۱ خردادماه از تصمیم ستاد تنظیم بازار برای افزایش قیمت شیرخام به ۶۴۰۰ تومان خبر داده بود. اما ستاد تنظیم بازار این خبر را تأیید نکرد و دو روز بعد با اعلام محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری مبنی بر اینکه «هیچ تصمیم‌گیری بر افزایش قیمت شیر انجام نشده»، افزایش قیمت شیر خام منتفی شد. رئیس دفتر رئیس‌جمهوری اعلام کرد: «پیشنهاد افزایش قیمت شیرخام را وزارت جهاد کشاورزی و اصناف داده‌اند، اما هیچ تصمیمی در وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار برای افزایش قیمت شیر اتخاذ نشده است و هر گونه گرانفروشی بیش از نرخ مصوب تخلف است و با آن مقابله می‌شود.»

دامداران مخالف، صنایع موافق

با اینکه افزایش قیمت شیر خام هنوز به‌صورت رسمی اعلام نشده بود اما، محمدرضا بنی‌طبا، سخنگوی انجمن صنایع لبنی از صعود ۷۰درصدی قیمت لبنیات درصورت ابلاغ نرخ جدید شیر خبر داده بود. قیمت مصوب شیر خام در حال حاضر برای هر کیلو گرم ۴۵۰۰ تومان است. به گفته سخنگوی انجمن صنایع لبنی، «۶۵ درصد از هزینه‌های تولید محصولات لبنی مربوط به شیر‌خام است در صورتی‌ که نرخ شیر‌خام به‌صورت دستوری ۶۴۰۰ تومان شود قیمت محصولات لبنی نیز با لحاظ هزینه‌های دستمزد، انرژی و حمل‌ونقل حدود ۷۰ درصد افزایش خواهد یافت.»این در حالی است که ۱۰قلم از محصولات لبنی مشمول قیمت‌گذاری دولتی هستند و قیمت بقیه تولیدات را صنایع لبنی و کارخانجات تعیین می‌کنند و در دو سال اخیر قیمت محصولات لبنی خارج از قیمت‌گذاری دولتی بارها افزایش داشته است.

یکی از دلایل درخواست افزایش قیمت شیر افزایش قیمت نهاده‌های دامی است. با اینکه نهاده‌ها با ارز دولتی تأمین و وارد می‌شود اما بواسطه حضور دلالان در این بازار، سهمیه اندکی از نهاده با قیمت دولتی به دست دامداران می‌رسد و بیشتر نهاده‌ها با افزایش قیمت در بازار آزاد فروخته می‌شود. با اینکه متولیان تأمین نهاده‌ها بارها از اقدامات خود برای ساماندهی بازار نهاده‌ها صحبت کرده‌اند اما دامداران تأکید دارند که نمی‌توانند نهاده را به اندازه نیاز با قیمت دولتی بخرند و مجبور به خرید با قیمت بالا از بازار آزاد هستند.

مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه دامداران سراسری کشور تأکید کرد اگر نهاده دولتی به اندازه مورد نیاز به دست دامدار برسد ما با افزایش قیمت شیر خام مخالف هستیم چون معتقدیم افزایش قیمت لبنیات را از سبد مصرفی خانوار حذف می‌کند.

فعالان حوزه تولیدات کشاورزی می‌گویند: «این اولین باری نیست که کسانی برای منافع شخصی فشار زیادی بر دولت وارد می‌کنند تا قیمت‌ها را افزایش دهند و این سودجویان در سال‌های گذشته بارها به این روش در افزایش قیمت شیرخام و نیز قیمت لبنیات موفق بوده‌اند.»

آخرین بار آذرماه سال گذشته بود که قیمت شیر خام افزایش داشت. با افزایش قیمت شیر خام، صنایع لبنی محصولات خود را مخصوصاً محصولاتی که مشمول قیمت‌گذاری دولتی نیست، بارها در طول سال افزایش می‌دهند که این نرخ‌ها باعث کاهش مصرف لبنیات بویژه در خانوارهای موسط و ضعیف شده است.

به گفته مدیرعامل اتحادیه دامداران، هزینه تولید شیر به‌خاطر افزایش هزینه‌ها، برای دامداران بالا رفته است و علاوه بر قیمت نهاده، هزینه‌های حمل‌ونقل هم بسیار بر افزایش هزینه تولید اثرگذار بوده است. عالی افزود: حتی اگر نهاده دولتی به دامدار داده شود با احتساب افزایش هزینه‌های تولید، قیمت هر کیلو شیر خام باید ۸ هزار و ۵۰۰ تومان باشد. قیمت هر کیلو شیر به نرخ آزاد هم باید ۱۰ هزار تومان باشد. اما ما می‌دانیم که افزایش قیمت شیر باعث کاهش مصرف می‌شود.مدیرعامل اتحادیه دامداران، برخی بی‌برنامگی‌ها را علت کمبود نهاده در بازار عنوان کرد و گفت: به‌خاطر خشکسالی و کاهش تولید علوفه و یونجه، از مرزهای شرقی و غربی، یونجه و علوفه به‌صورت قاچاق به کشور عراق و همسایگان شرقی صادر می‌شود.عالی همچنین با اشاره به سامانه بازارگاه که برای تأمین نهاده‌های کشاورزی راه‌اندازی شده است گفت: بعد از ثبت سفارش متأسفانه زمان زیادی حتی تا دو ماه طول می‌کشد تا نهاده به دست تولید کننده برسد و تولید کننده ناچار است در این مدت نهاده مصرفی دام را از بازار آزاد بخرد که قیمت آن چند برابر قیمت دولتی است.

 لغو قیمت آزاد سبوس

از سوی دیگر فرهاد اکبری، رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران ایران می‌گوید «دامداران انتظار دارند به جای افزایش قیمت شیر نهاده آنها تأمین شود تا آنها مجبور نباشند نهاده را به چند برابر قیمت از بازار آزاد تهیه کنند. دولت نرخ سبوس را آزاد کرد و اکنون به سه برابر قیمت از بازار آزاد می‌خریم و سایر نهاده‌ها هم که قرار بود از سامانه بازارگاه به نرخ دولتی خریداری کنیم را مجبوریم از بازار آزاد ۲ تا ۳ برابر قیمت بخریم که هزینه‌های تولید را بشدت افزایش داده است.»

اما اتحادیه سراسری دامداران در اطلاعیه‌ای اعلام کرده که پیگیری‌های لازم برای لغو آزادسازی نرخ سبوس و تأمین سایر نهاده‌های دامی در حال انجام است.

 ترخیص نهاده از گمرک

افزایش هزینه حمل‌ونقل یکی از دلایل اصلی است که بیشتر تولید کنندگان آن را علت افزایش هزینه‌های تولید می‌دانند. به گفته مدیرعامل اتحادیه دامداران اگر حمل نهاده به جای کامیون از طریق ریل باشد ۱۰۰ درصد هزینه حمل برای تولیدکنندگان کاهش می‌یابد.برای کاهش هزینه‌های حمل، مرتضی حنیفه‌زاده، مجری طرح پشتیبانی از تولید در وزارت جهاد کشاورزی از حمل نهاده‌ها از بنادر با قطار خبر داد. حنیفه‌زاده گفت: نهاده‌های دامی مانده در گمرک از طریق حمل‌ونقل ریلی به استان‌ها حمل و در اختیار اتحادیه‌ها و تعاونی‌های دامداران قرار می‌گیرند.حنیفه‌زاده افزود: نهاده‌هایی که به اتحادیه‌ها و تشکل‌های دامداری می‌رسند بدون وقفه در اختیار دامداران قرار می‌گیرند تا مشکل کمبود نهاده‌های دامی در دامداری‌ها مرتفع شوند. دامداران توان تأمین گوشت کشور به مقدار مورد نیاز را دارند، ولی متأسفانه کمبود نهاده‌های دامی کار آنها را دشوار کرده است. در حال حاضر نهاده به میزان کافی برای مصرف دامداران تأمین شده است، ولی سوء مدیریت و مدیریت سلیقه‌ای باعث شده نهاده‌های دامی که توسط شرکت پشتیبانی امور دام به گمرکات رسیده وارد کشور نشود و به دست دامداران نرسد. در حال حاضر مشکل اصلی نهاده‌ها که باعث کمبود آن در دامداری‌ها شده مسأله انتقال از گمرکات کشور به استان‌های مختلف است.

وی گفت: با توافق‌های صورت گرفته میان وزارت جهاد کشاورزی، گمرک و مسئولان حمل‌ونقل ریلی مقرر شد این نهاده‌های دامی مانده در گمرکات کشور در اسرع وقت ترخیص و از طریق حمل‌ونقل ریلی به تعاونی‌ها و اتحادیه‌های مربوطه و در نهایت به دست دامداران برسند. نهاده‌های مانده در گمرکات به مقداری است که نیاز دامداران به نهاده‌های دامی را مرتفع کند.

  • 10
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
افزایش یارانه دامداریهای بزرگ باعث ایجاد فساد و قاچاق محصولات لبنی از کشور میشه ضمنا باعث زیان و بیکاری دامدارهای سنتی و روستایی میشه
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش