به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، قاسمعلی حسنی در مورد شرایط بازار عمده فروشان حبوبات خاطرنشان کرد :اکنون بازار عمده فروشان حبوبات تهران از حیث موجودی انبارها تامین است، ولی امکان دارد در میانه پائیز با کمبود مواجه شویم.
وی ادامه داد:فعلا ۷۰ درصد حبوبات مصرفی در داخل کشور وارداتی است به طوریکه ما از کشورهای اتیوپی و استرالیا نخود، عدس از کانادا و انواع لوبیا از قزاقستان، ازبکستان و چین واردات حبوبات انجام می دهیم.
دبیر اتحادیه بنکداران و عمده فروشان مواد غذایی تهران با اشاره به علت افزایش قیمت حبوبات در بازار بیان کرد :از آنجا که ۷۰ درصد حبوبات مورد نیاز کشور وارداتی است، نوسان قیمت دلار در هفته های گذشته مهم ترین دلیل افزایش قیمت حبوبات طی روزهای اخیر است.
به گفته وی؛ همچنین سودجویی برخی واردکنندگان نیز این روزها تا حدودی بر افزایش قیمت ها دامن زده است.
حسنی ادامه داد :هر ساله به دلایل مختلف مصرف حبوبات در اواسط پاییز افزایش پیدا می کند و واردکنندگان حبوبات حجمی از محصولات وارداتی خود را در انبارها دپو کرده اند تا در آن زمان به بازار عرضه کنند چراکه احتمال کمبود و افزایش مجدد قیمت در پاییز وجود دارد.
وی اعلام کرد :از دولت و وزارت صمت خواهان این هستیم که واردات حبوبات را افزایش دهند که هم در آبان ماه دچار کمبود نشویم و هم قیمت ها تا حدودی کنترل شود.
وعده وزیر جهاد کشاورزی برای کنترل نابسامانیهای بازار مرغ
وزیر جهاد کشاورزی گفت: با تمرکز روی کشتارگاهها و استفاده از تجهیزات هوشمند میتوان مشکلات و ابهامات را تا حد زیادی رفع و نابسامانیهای بازار مرغ را کنترل کرد.
به گزارش صدا و سیما، سیدجواد ساداتی نژاد در برنامه «تیتر امشب» با تشریح برنامههای وزارتخانه متبوعش برای برقراری آرامش بازار مرغ و تأمین نیاز مصرف کنندگان تا پایان سال افزود: برای تأمین نهاده دامی تا آخر سال مشکلی نداریم.
وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: تجارب سال ۹۸ نشان داد که ما از این نقطه ضربه پذیریم. آمریکا در این سال فروش مرغ اجداد به ایران را تحریم کرد و همین امر نیز نشان دهنده اهمیت این بخش است.
ساداتی نژاد تاکید کرد: در درازمدت میتوانیم بالای ۵۰ درصد نهادهها را در داخل تولید کنیم. برنامه ما این است که تولید مرغ لاینِ آرین را احیا و مسائل ژنتیکی آن را حل کنیم.
او افزود: مشکلات سامانه بازارگاه تاحدودی برطرف شده و اکنون مشکلش تأخیر در رساندن نهاده به دامدار است که در حال رفع آن هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با استفاده از ظرفیت باسکولهای دیجیتال و پرنده شمار میتوان فهمید که مرغِ کسی که نهاده گرفته به کشتارگاه رفته است. با توجه به ظرفیتهای هوشمند نابسامانیهای توزیع مرغ را کنترل میکنیم.
ساداتی نژاد تصریح کرد: باید بر اساس تجارب گذشته تولید داخل را تقویت کنیم و البته به خودکفایی صد در صد نمیرسیم. بهترین شرایط این است که دست کم نیمی از نیازمان را در داخل کشور تولید کنیم.
او ادامه داد: با وزارت صمت نیز در تلاشیم تا نابسامانی در توزیع نیز رفع شود و البته به نتیجه رسیدن این تلاشها تا حدی زمان میبرد. از تمام ظرفیتها استفاده میکنیم تا سامان به بازار باز گردد.
ساداتی نژاد معتقد است باید به سود بخشی کشاورزی توجه کنیم و به همین دلیل نمیتوانیم درباره قیمت، دستور بدهیم. اغلب تولیدکنندگان به قیمتهای دستور ی اعتراض دارند و به هزینههای تولید اشاره میکنند.
او اضافه کرد: محاسبات نشان میداد که قیمت مرغ ۱۷ هزار تومان است، اما در بازار قیمت ۱۴ هزار تومانی تعیین شد که این تفاوت قیمت، نابسامانی به همراه دارد.
وزیر کشاورزی تاکید کرد: وقتی ارز دولتی داده میشود، توقع قیمت تعیین شده نیز منطقی است، اما باید هزینههای دیگر را نیز لحاظ کرد. حمایت از تولیدکننده، حمایت از مصرف کننده نیز هست.
به گفته ساداتی نژاد اتحادیهها و تشکلها در بازار فعال هستند و برای حذف واسطهها و دلالها باید از آنها استفاده کرد. باید یک اتحادیه سراسری باشد که به نمایندگی از آن صنف دیدگاههایش را مطرح کند. استراتژی ما برای کنترل بازار استفاه از این تشکل است.
- 9
- 7