یکشنبه ۰۴ شهریور ۱۴۰۳
۱۰:۴۲ - ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۲۰۸۸
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

حذف برخی اقلام از سبد غذایی خانوار؛ کره ۱۰۰ گرمی ۱۴هزارتومان شد | قیمت گوشت در نیمه دوم سال بالا می‌رود؟

حذف برخی اقلام از سبد غذایی خانوار,افزایش قیمتها دربازار
مشاهدات بازار حاکی از آن است که قیمت هرقالب کره ۵۰ گرمی از ۵۰۰۰ تومان در ماه های قبل به ۷۰۰۰ تومان و قیمت هر قالب کره ۱۰۰ گرمی نیز از حدود ۱۰هزارتومان به حدود ۱۴هزارتومان رسیده است.

به گزارش ایسنا،  سال های قبل ارز ۴۲۰۰ تومانی به کره وارداتی تعلق می گرفت که عرضه کره وارداتی شهریور سال ۱۳۹۹  پایان یافت و ارز ترجیحی برای واردات آن هم مجدداً تخصیص نیافت. همچنین کره از گروه یک کالایی به گروه دو کالایی نیز تغییر وضعیت داد و واردکنندگان مجاز به واردات کره با ارز نیمایی شدند. وارداتی که بنابر نظر بسیاری از فعالان این صنعت توجیه اقتصادی نداشت و در نهایت شرکت های لبنی دست به تولید انبوه کره زدند و کره هایی که در حال حاضر در کشور تولید و بسته بندی می شوند، از خامه های استحصال داخلی بوده و قیمت آن براساس قیمت چربی محاسبه می شود.

براساس گزارش های سال ۱۳۹۹، قیمت  هر قالب کره ۱۰۰ گرمی  قبل از حذف ارز ترجیحی حدود ۴۰۰۰تومان بود که در شهریور ماه سال گذشته به ۸۰۰۰ تومان رسید. البته این ۸۰۰۰ تومان هم ثابت نماند و در پایان سال ١٣٩٩ و ابتدای سال ۱۴۰۰ قیمت این محصول لبنی به کیلویی حدود ۱۰۰ هزارتومان هم رسید؛ به طوری که قیمت هرقالب کره ۵۰ گرمی ۵۰۰۰ تومان و هر قالب ۱۰۰ گرمی برای مصرف کننده حدود ۱۰ هزارتومان شد که این رقم تا ۱۲ هزارتومان هم در برخی برندها پیشروی کرد.

در حال حاضر نیز براساس مشاهدات میدانی قیمت هرقالب کره ۱۰۰ گرمی در خرده فروشی های سطح شهر تهران به  حدود ۱۴ هزارتومان و هرقالب کره ۵۰ گرمی نیز به ۷۰۰۰ تومان هم رسیده است. یعنی هرکیلو کره تولید داخل  حدود۱۴۰ هزارتومان!

افزایش ۱۰ هزارتومانی قیمت کره از سال گذشته تاکنون این محصول لبنی را از سبد غذایی بسیاری از خانواده ها حذف کرده است. افزایشی که انجمن صنایع فرآورده های لبنی علت آن را بالا رفتن قیمت شیرخام  و به تبع آن بالارفتن قیمت چربی از ۶۰ تومان در آذرماه سال گذشته به ۸۰ تومان در حال حاضر و افزایش هزینه های تولید در سالجاری می داند و معتقد است شرکت های لبنی برای ادامه کار و جلوگیری از ضرر و زیان ناچار به افزایش قیمت ها هستند و اگر برخی از محصولات لبنی از سبد غذایی مردم حذف شده است دولت باید به دنبال راه کاری برای حل آن باشد و قطعا راه کار آن زدن از جیب تولیدکننده به نفع مصرف کننده نیست و اگر تولیدکننده ضرر کند دیگر رغبت تولید نخواهد داشت.

البته در این میان فقط کره نیست که گران شده است. شیر، ماست، پنیر، خامه و سایر محصولات لبنی نیز در این شش ماهه ابتدایی سال در کنار اقلام دیگری چون مرغ، گوشت، میوه، برنج، روغن و نان و ... با افزایش قیمت همراه بوده اند و عدم برنامه ریزی درست، عدم نظارت به موقع بر بازار و سومدیریت ها باعث شده که سبد خانوار روز به روز کوچکتر شود و مصرف کننده در ازای پرداخت بهای بیشتر کالای کمتر و با کیفیت پایین تری دریافت کند.

موضوعی که به نظر می رسد دولت جدید باید بیش از پیش به آن توجه کند و حال باید دید وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صمت و سایر نهادهای مربوطه با حضور مدیران جدید  چه برنامه های برای ساماندهی بازار مواد غذایی و کاهش فشار از دوش مردم دارند.

قیمت گوشت گوسفندی اعلام شد/ قیمت گوشت در نیمه دوم سال بالا می‌رود؟

ایلنا نوشت: رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اظهار داشت: بازار فروش گوشت گوسفندی، آهنگ آرامی دارد چون وقتی ماه به نیمه دوم می‌رسد قدرت خرید مردم کاهش می‌یابد و بازار رکود پیدا می‌کند اما در دهه اول هر ماه به خصوص روزهای اول تا ششم قدرت خرید مردم بیشتر از دیگر روزها است.

حذف برخی اقلام از سبد غذایی خانوار,افزایش قیمتها دربازار

علی اصغر ملکی در خصوص وضعیت قیمت گوشت گوسفندی عنوان کرد: قیمت گوشت بره نر و ماده گوسفندی با هم تفاوت دارند، در حال حاضر قیمت گوشت بره ماده هر کیلو ۱۱۰ الی ۱۱۵ هزار تومان است که دارای وزن کمی است و حدود ۱۰ تا ۱۲ کیلو گوشت دارد.

ملکی ادامه داد: قیمت گوشت گوسفندی با وزن ایده‌آل یعنی بالاتر ۱۸ کیلو که دامدار زمان طولانی‌تری را صرف نگهداری و تامین هزینه تغذیه دام داشته است با قیمت ۱۲۰ الی ۱۲۵ هزار تومان توسط مغازه‌دار خریداری و با ۱۰ درصد سود به مشتری عرضه می‌کند.

وی درباره بازار عرضه گوشت گوسفندی اظهار داشت: این روزها عرضه برای خرید گوشت گوسفندی بیشتر از تقاضا است و کمبود گوشت گوسفندی در بازار احساس نمی‌شود چون عرضه این کالا شرایط خوبی دارد و به سهولت در دسترس متقاضیان است.

وی افزود: بازار فروش گوشت گوسفندی، آهنگ آرامی دارد چون وقتی ماه به نیمه آخر می‌رسد قدرت خرید مردم کاهش می‌یابد و بازار رکود پیدا می‌کند اما در دهه اول هر ماه به خصوص روزهای اول تا ششم قدرت خرید مردم بیشتر از دیگر روزها است.

 رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی از کاهش احتمالی عرضه و افزایش قیمت گوشت گوسفندی در نیمه دوم سال جاری خبر داد و گفت: این احتمال پیش بینی شده و امکان افزایش قیمت گوشت گوسفندی وجود دارد. البته با متذکر شدن این موضوع طی جلسه‌ای که با مسئولین اداره جهاد کشاورزی استان تهران هفته جاری برگزار شد ذخیره مقداری گوشت برای این احتمال در دستور کار قرار گرفت.

ملکی با اشاره به دلایل افزایش احتمالی قیمت گوشت گوسفندی در نیمه دوم امسال بیان کرد: سال وقتی به نیمه می‌رسد داشته‌ها به مراتب مصرف شده چون به طور طبیعی میزان تولد بره‌ها در اوایل سال بیشتر است. همچنین امسال ذبح دام‌ها به دلیل کمبود نهاده بیش از حد انجام شد و بیشتر آنها در وزن و سن کم ذبح شدند تا از گرسنگی تلف نشوند. یکی دیگر از دلایل این است که معمولا به دلیل سرد شدن هوا در نیمه دوم سال قیمت گوشت گوسفندی افزایش پیدا می‌کند.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: اعلام شده که نهاده دامی به وفور و با فوریت از بنادر در حال تخلیه و انجام است که در دسترس دامداران قرار بگیرد و مشکلی برای فراهم کردن تغذیه دام‌ها نداشته باشند.

وی ادامه داد: امسال با توجه به کمبود بارش‌ها و خشکسالی از ابتدای سال، مراتع خوبی برای دام‌ها فراهم نبود که تغذیه شوند و غذای دام‌ها فقط موکول به استفاده از نهاده‌های دستی شد که همین موضوع باعث به چالش کشیده شدن این وضعیت شده است.

ملکی افزود: سال‌های گذشته مقدار زیادی دام به کشورهای مختلف صادر می‌شد ولی امسال صادرات انجام نشد که تأمین کننده داشته باشیم.

 ملکی در پایان درباره تاثیر تورم را در افزایش قیمت گوشت گوسفندی گفت: قیمت گوشت گوسفندی با توجه به نسبت کالاهای مختلف افزایش خاصی نداشته است و قیمت آن در مقایسه با سال گذشته تفاوت چندانی ندارد ولی می پذیریم که هزینه‌های خانوار بالا رفته است و افزایش قیمت‌ها در بالا رفتن هزینه‌های مردم تاثیرگذار است و توقع دارند گوشت گوسفندی با قیمت کمتری در بازار عرضه شود.

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش