دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۴۹ - ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۱۲۹۰
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

رئیس انجمن آرد سازان:

وزارت کشاورزی قیمت گندم مربوط به صنعت را تقریبا پنج برابر کرده/ پیش‌بینی افزایش قیمت هر کیلو ماکارونی به ۳۲ تا ۳۶ هزار تومان

گندم,افزایش قیمت گندم
رئیس انجمن آردسازان ایران درباره میزان واردات غلات، گفت: «امسال باید ۲۰ میلیون تن واردات غلات داشته باشیم که هیچوقت تا این اندازه وابسته به واردات غلات نبوده‌ایم. همچنین باید ۶ ۷ میلیون تن گندم وارد کنیم که به نظر می‌آید بیشترش را از روسیه یا از کشورهای بالتیک و حتی اروپا وارد کنیم. با توجه به جنگ روسیه و روسیه بعید می‌دانم ریزش زیادی در قیمت‌ها داشته باشیم و در این فصل قیمت اکثر کالاهای کشاورزی دنیا در پیک خود قرار گرفته‌اند.»

محمدرضا مرتضوی رئیس انجمن آرادسازان ایران در گفتگو با انتخاب در پاسخ به این پرسش که آیا حذف یارانه آرد صنعتی بر افزایش قیمت آرد تاثیر داشته یا خیر، عنوان کرد: «بعد از اینکه قیمت گندم مشخص شد و خرید گندم از کشاورزان به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان اطلاق شد، نرخ فروش گندم برای آرد صنعتی اقلامی همچون ماکارونی، بیسکوییت، کیک و... خود را با همین قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تنظیم کرد و ۱۲ هزار تومان شد که دولت این را اعلام کرد. انتظار می‌رفت که قیمت آرد افزایش داشته باشد ولی بهتر بود قبل از آن تاثیراتش روی سایر کالاها بررسی شود. به هر صورت دولت تصمیم گرفت و وزارت جهاد کشاورزی هم با مصوبه ستاد تنظیم بازار، قیمت گندم مربوط به صنعت را تقریبا پنج برابر کرد.»

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا جنگ روسیه و اوکراین هم در این افزایش قمیت نقشی داشته‌اند، گفت: « به طور کلی قیمت جهانی گندم افزایش پیدا کرده است ولی حدود چندسالی بود که دولت برای گندم صنعت، یارانه می‌داد. حال وقتی نرخ‌ها را به حالت نرخ جهانی نزدیک و خرید گندم از کشاورز را اصلاح و یارانه را قطع کرد، طبیعتا نرخ گندم ۱۲ هزار تومان شده است.»

مرتضوی درباره تاثیر افزایش قیمت آرد بر قیمت ماکارونی، بیان کرد: «انجمن تولیدکنندگان ماکارونی دقیق‎تر می‌توانند پاسخ دهند ولی پیش‌بینی من این است که قیمت هر کیلو ماکارونی به ۳۲ تا ۳۶ هزار تومان برسد.»

رئیس انجمن آرادسازان در خصوص تاثیر این افزایش قیمت بر کشاورزان، تصریح کرد: «همیشه این را گفته‌ایم که در دنیا چه وقتی که قیمت بالا می‌رود و چه زمانی که پایین می‌آید، نرخ خرید در ایران هم باید خود را با این بالا و پایین رفتن‌های نرخ جهانی هماهنگ کند. ولی در ایران به این شکل نیست؛ سالی یکبار نرخ خرید تضمینی اعلام می‌کنند که مطابق با نرخ جهانی نیست. اما در مورد کشاورزان باید پاسخ دهم که بله، بالاخره گران‌تر از آنان خریداری می‌کنند ولی این باعث سعادتمندی کشاورز ایرانی نمی‌شود، چراکه مسائل زراعی، روش‌های نوین آبیاری، استفاده از بذرهای اصلاح شده، خرید تقویت خاک و... همه مواردی‌ست که باید درست شود تا کشاورز بتواند از کارش بهره ببرد.»

وی ضمن بیان اینکه نرخ در داخل کشور همواره باید با نرخی که در دنیا جاری‌ست، تنظیم شود، گفت: «ما در دنیا هم دو نرخ داریم؛ یکی نرخ خرید غلات در مزرعه و دیگری هم خرید غلات در بنادر مقصد یا مبدا است. قیمت خرید تضمینی گندم باید مطابق با نرخ خرید گندم در مزرعه باشد، اما در مکانیزم تعیین نرخ هیچکدام از واحدهای صنعتی و تولیدی شرکت ندارند بلکه فقط کشاورزان و دولت حضور دارند. در حالی که باید صنایع تبدیلی هم که این موضوع برای‌شان اهمیت دارد، در جلسات کارشناسی نرخ حضور داشته باشند.»

مرتضوی خاطرنشان کرد: «به هر روی اگر شما امسال گندم را ۲۰ هزار تومان هم بخرید، فکر نمی‌کنم باعث شود که گندم بیشتری کاشت شود. بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۶ میلیون هکتار زمین، یک مقداری آب و مقداری هم بهره‌وری از زمین داریم. با این مقدار زمین، نباید خرید تضمینی گندم ۵ یا ۶ میلیون تن باشد. ما در دورانی تجربه کاشت ۶ میلیون تن گندم هم داشته‌ایم، همچنین در دورانی که وضع بارندگی بهتر بود، تا ۱۳-۱۴ میلیون تن تولید داشتیم. این مهم نشان می‌دهد که اشکلاتی وجود دارد.»

او درباره این مشکلات گفت: «از نظر من عدم توجه به مسائلی همچون تکنولوژی‌های مدرن برای تولید بذر، زه‌کشی زمین‌ها، سیستم‌های آبیاری و تقویت خاک برای کشت مناسب از جمله اشکالات است. اگر همه این موارد مورد توجه قرار گیرد و نرخ هم مطلوب باشد، وضعیت مناسبی خواهیم داشت. وزارت جهاد کشاورزی می‌بایست تمام توجه، امکانات و اراده خود را برای بهبود زراعت در کشور استفاده کند.»

رئیس انجمن آرادسازان در ادامه مطرح کرد: «ما در یک دوره چند ساله‌ای در گندم خودکفا بودیم. نمی‌توان گفت که تنها به دلیل آب بوده است ولی در دولت آقای خاتمی به خودکفایی رسیدیم و این خودکفایی تا مدت‌ها ادامه داشت. اما اینکه استفاده از بذرهای مناسب، استفاده از روش‌های مناسب آبیاری و توسعه صنعت آبیاری در کشوری که کم آب است چه قدر موفق بوده، باید بگویم که به نظر من موفق نبوده است.»

مرتضوی افزود: «اگر موفق بودیم، الان به این شکل وابسته به واردات غلات نبودیم. امسال باید ۲۰ میلیون تن واردات غلات داشته باشیم که هیچوقت تا این اندازه وابسته به واردات غلات نبوده‌ایم. همه این‌ها در حالی‌ست که بیشترین آسیب به منابع آبی کشور را در همین سال‌هایی زده‌ایم که ۲۰ میلیون تن واردات غلات داشته‌ایم. این مهم است که نشان می‌دهد که یک جای کار اشتباه است. ما باید یک نقشه راه و یک دکترین مشخصی در مورد چگونگی استفاده از میزان محدود آب و میزان محدود زمین‌های کشاورزی‌مان داشته باشیم و در مورد استفاده از بذرهای مناسب بیشتر سعی و تلاش کنیم.»

رئیس انجمن آردسازان در پایان بیان کرد: «اینطور که معلوم است بعید می‌دانم امسال دولت بیش از ۵-۶ میلیون تن خرید کند. در حد دو سه بار بارش خوب و به موقع در همین ماه‌های قبل از برداشت، می‌تواند وضعیت کشت را تا یک یا دو میلیون تن بهبود بخشد. امسال هم باید ۶ - ۷ میلیون تن گندم وارد کنیم که به نظر می‌آید بیشترش را از روسیه یا از کشورهای بالتیک و حتی اروپا وارد کنیم. با توجه به جنگ روسیه و روسیه بعید می‌دانم ریزش زیادی در قیمت‌ها داشته باشیم و در این فصل قیمت اکثر کالاهای کشاورزی دنیا در پیک خود قرار گرفته‌اند. البته ممکن است این پیک در ماه‌های تیر و مرداد و شهریور، یک مقدار کاهش پیدا کند.»

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش