جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۲۴ - ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۲۵۱۲
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

هند صادرات گندم را ممنوع کرد | ۶۰ میلیون تن گندم نابود شد!

افزایش قیمت مواد غذایی و محصولات کشاورزی,گرانی در جهان
هند روز شنبه و تنها یک روز پس از اعلام بالاترین رکورد صادرات گندم این کشور، از ممنوعیت صادرات این محصول به دلیل از بین رفتن آن به خاطر افزایش بی سابقه موج گرما و از طرفی افزایش یک شبه و چشمگیر قیمت آن در داخل کشور خبر داد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری «رویترز» دولت هند با اعلام خبر ممنوعیت صادرات گندم، یادآور شد که همچنان اجازه صادرات گندم را به کشورهایی که از پیش قرارداد بسته اند و کشورهایی که برای تامین امنیت غذایی شان درخواست داده اند را صادر می کند. 

خریداران جهانی بر روی تامین گندم از  هند یعنی دومین کشور تولید کننده این محصول پس از اینکه صادرات گندم از دریای سیاه در پی حمله نظامی روسیه به اوکراین در اواخر ماه فوریه متوقف شد، حساب کرده بودند.پیش از این ممنوعیت، هند هدف گذاری خود برای صادرات گندم را برای سال جاری ۱۰ میلیون تُن برآورد کرده بود. 

بدین ترتیب ممنوعیت صادرات گندم  از هند می تواند به افزایش جهانی قیمت گندم و رکوردی جدید در قیمت این محصول  منجر شود و مصرف کنندگان فقیر در آسیا و آفریقا را بسیار تحت تاثیر قرار دهد. 

یک تاجر در شهر بمبئی در مصاحبه با خبرنگاران گفت:« ممنوعیت صادرات گندم حیرت آور بود. ما در انتظار اعمال محدودیت صادرات این محصول در ۲ تا ۳ ماه آینده بودیم. اما به نظر می رسد نرخ تورم تصمیم دولت درباره صادرات گندم را تغییر داده است.» 

افزایش قیمت غذا و انرژی نرخ تورم سالانه هند را به اندازه  ۸ سال در ماه آوریل در این کشور بالا برده است. نظریه کارشناسان اقتصادی این کشور چنین است که بانک مرکزی نرخ بهره را بالا ببرد تا بتواند قیمت ها را تحت کنترل درآورد. 

قیمت گندم در هند با رکوردی بی سابقه به ۲۵ هزار روپیه (۳۲۲ دلار ) برای هر تُن  در برابر قیمت دولتی حداقلی ۲۰ هزار و ۱۵۰ روپیه رسیده است. هند در ماه آوریل ۱.۴ میلیون تُن گندم صادر کرد و قرار است در ماه مه نیز حدود ۱.۵ میلیون تُن نیز براساس قراردادهایی که امضا کرده صادر کند.

۶۰ میلیون تن گندم نابود شد!

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران می‌گوید، جنگ روسیه و اوکراین، تبعات بسیار سنگینی بر تولید و تجارت مواد غذایی در جهان خواهد گذاشت.

افزایش قیمت مواد غذایی و محصولات کشاورزی,گرانی در جهان

به گزارش ایسنا، کاوه زرگران در گزارشی با اشاره به اینکه طی ۳۰ سال گذشته، کشورهای روسیه، اوکراین و قزاقستان صادرکنندگان عمده برخی غلات و دانه‌های روغنی در سطح بین‌المللی بوده‌اند، گفت: آمارها نشان می‌دهد که بحران رخ داده میان این دو کشور، تاثیر زیادی بر کاهش عرضه و افزایش قیمت این محصولات در جهان خواهد داشت چرا که نه تنها صادرات این دو کشور به اروپا و سایر نقاط جهان محدود خواهد شد بلکه به دلیل سیاست اقتصادی جنگی و تحریم‌ها، مقامات اقتصادی دو کشور از صادرات این محصولات به دلیل نیاز داخلی خودداری خواهند کرد، بنابراین کمبود عرضه می‌تواند بستر را برای افزایش قیمت این محصولات استراتژیک فراهم آورد.

زرگران در ادامه، با بیان اینکه طی سال ۲۰۲۰، حجم واردات میوه به روسیه به ۵.۲ میلیارد دلار رسید که بالاترین رقم از سال ۲۰۱۵ است، افزود: ایران یکی از بازیگران کلیدی در بازار میوه روسیه است و به افزایش حضور خود در روسیه هم به طور مستقیم و هم از طریق واسطه‌هایی از کشور جمهوری آذربایجان ادامه می‌دهد. به گفته وی، برآورد EastFrruit این است که ایران در حال حاضر سومین تامین‌کننده بزرگ محصولات تازه به روسیه پس از ترکیه و اکوادور است.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران پس از تشریح وضعیت تولید و تجارت انواع غلات، دانه‌های روغنی و نیز کود و سموم کشاورزی از سوی روسیه و اوکراین، یادآور شد که ارزیابی اولیه فائو نشان می‌دهد که در نتیجه درگیری نظامی میان این دو کشور، ۲۰ تا ۳۰ درصد از مناطق زیر کشت غلات زمستانه، ذرت و تخمه آفتابگردان در اوکراین، یا کاشته نمی‌شود یا برداشت نشده باقی می‌ماند.

وی افزود: منابع معتبر بین‌المللی اعلام کرده‌اند که در صورت تداوم جنگ روسیه و اوکراین، جهان حدود ۶۰ میلیون تن گندم، ۳۸ میلیون ذرت و ۱۰.۵ میلیون تن جو را از دست خواهد داد یا صادرات غلات کاهش خواهد یافت. همچنین برای بازگشت به سطح پیش از جنگ، ۲ تا ۳ سال زمان نیاز است و جایگزین کردن حجم غلات از دست رفته از جای دیگر دشوار خواهد بود.

زرگران در ادامه به وضعیت تجارت ایران و روسیه اشاره کرد و با بیان اینکه طی سال ۱۴۰۰، مجموع واردات ایران از روسیه، ۳ میلیون و ۷۷۸ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۵۵۶ میلیون دلار بوده که از این میزان حدود ۳ میلیون و ۳۵۱ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۳۴۷ هزار دلار مربوط به محصولات کشاورزی و غذایی بوده است.

به گفته وی، طی این مدت ۹۹ درصد وزنی و ۹۷ درصد ارزش واردات محصولات کشاورزی و غذایی ایران از روسیه، متعلق به جهار قلم گندم، جو، ذرت و روغن آفتابگردان بوده‌است.

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران سپس به اشاره به اینکه در سال گذشته، ۵۶ درصد وزنی و ۶۰ درصد ارزشی صادرات غیرنفتی ایران به روسیه، مربوط به محصولات کشاورزی و غذایی بوده است، افزود: عمده کالاهای صادراتی ایران به روسیه، محصولات کشاورزی است که به ترتیب شامل انوع میوه و خشکبار، صیفی‌جات، آبزیان، لبنیات و همچنین گل و گیاه است.

زرگران در عین حال یادآور شد که بر اساس داده‌های گمرک ایران، طی سال گذشته، از مجموع ۱۰۹ هزار تن به ارزش ۶۹ میلیون دلار صادرات محصولات غیرنفتی ایران به اوکراین، کمتر از ۵ هزار تن به ارزش ۳ میلیون دلار مربوط به محصولات کشاورزی و غذایی بوده است.

بر اساس گزارش سایت اتاق تهران وی افزود: واردات ایران از اوکرایت نیز طی این سال، ۱۷۵ هزار تن به ارزش ۱۱۲ میلیون دلار بوده که از این میزان حدود ۱۷۲ هزار تن به ارزش ۹۵ میلیون دلار مربوط به محصولات کشاورزی و غذایی بوده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران سپس به فرصت‌ها و چالش‌های پیش روی بخش کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و صادرات محصولات کشاورزی و غذایی به روسیه، استفاده از ظرفیت صنایعی نظیر آرد و شرایط عبور موقت گندم و صادرات را به عنوان فرصت برای ایران یاد کرد و در عین حال، افزایش قیمت انرژی را فرصتی بسیار خوب برای بازگشت ایران به بازارهای جهانی نفت دانست. وی در عین حال، وابستگی بالا در تامین نهاده‌های دامی، روغن خام و دانه‌های روغنی، که بخش عمده ای از این محصولات از اوکراین تامین می‌شود، دشواری در تامین و واردات ذرت مورد نیاز کشور از روسیه و اوکراین، خشکسالی و نیاز بالای کشور به واردات گندم و افزایش تورم مواد غذایی در جهان در کنار تورم بالای داخلی قیمت مواد غذایی را از جدی‌ترین چالش‌های پیش روی کشور و بخش کشاورزی و محصولات غذایی عنوان کرد.

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش