چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۹:۳۴ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۲۱۶۷
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

فروش اینترنتی نان متوقف نمی‌شود/ اجرای آزمایشی طرح هوشمندسازی یارانه آرد در ۱۰ استان

نان,فروش اینترنتی نان
مشاور وزیر اقتصاد گفت: خرید اینترنتی نان ادامه خواهد داشت و تراکنش‌های مربوط به آن با بستری اینترنتی مشخص خواهد بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، در میز اقتصاد امروز آقایان مسعود امرالهی مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد، روح‌الله حسنی رئیس جهاد کشاورزی استان زنجان و مجتبی دهقان پور رئیس جهاد کشاورزی استان فارس درباره عرضه هوشمند نان گفت‌وگو کردند و به سوالات زیر پاسخ دادند.

نانوایی‌های غیرفعال چطور سهمیه آرد دریافت می‌کنند؟

آقای امرالهی مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی: موضوع مجوز‌ها در حوزه اصناف و اتحادیه‌های صنفی، اما موضوع نظارت بر آرد و نان کشور در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است و ما نظارت خود را برای کنترل قاچاق نان داریم. نانوایی بودند که فعالیتشان متوقف شده بود، اما سهمیه آردشان را تحویل می‌گرفتند؛ پس تصمیم به موضوع هوشمندسازی عرضه آرد و نان گرفتیم که با اجرای این طرح، خروج آرد از شبکه کم شده است.

ریشه این مجوز فروشی‌ها و شیوه کنترل آن در دولت چیست؟

یکی از مشکلات گذشته محدودیت‌های ارائه آرد یارانه‌ای برای نانوایی‌ها بود و به همین علت، در یکی از استان‌ها، مجوز آرد یارانه‌ای با یک واحد ۱۰۰ متری در آن منطقه برابری می‌کرد. هزینه این خرید و فروش مجوزها، هزینه تولید نان را افزایش می‌داد. کمتر از یک ماه است که استقرار کارتخوان‌های هوشمند شروع شده و امیدواریم با اجرای این طرح جدید، محدودیت‌های توزیع آرد برطرف شود.

پیش از این آرد یارانه‌ای با قیمت بسیار پایین توزیع می‌شد، اما در الگوی پیشنهادی، نرخ آرد بدون ترجیح قیمتی خواهد بود و با ثبت تراکنش در زیرساخت کارتخوان‌های هوشمند، نشان می‌دهد که آرد تبدیل به نان شده است. در این شرایط به صورت هوشمند یارانه آرد مبتنی بر عملکرد و به نانوا پرداخت خواهد شد.

تعاملات مثبتی داشتیم تا صدور مجوز نانوایی به شدت تسهیل و ارزان شود. کسانی که تا امروز امکان دریافت مجوز را نداشتند، مجوز خواهند گرفت و کسانی که فقط به دنبال دریافت سهمیه آرد بودند، به مرور کنار خواهند رفت؛ زیرا مجوز‌ها طی فرایندی شفاف و الکترونیکی صادر خواهد شد.

در استان زنجان‌های زنجان و فارس هوشمند سازی فروش نان چه میزان پیشرفت و چه تاثیری بر کنترل خروج نان داشته است؟

حسنی رئیس جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: در استان زنجان همه دستگاه‌های کارتخوان نصب شدند و آماده اجرای مرحله آخر تولید نان هستیم. مشکلات ما که توضیح دادن این موضوع به ذینفعان و بحث سهمیه و مجوز‌ها بود، امروز رفع شده و بازبینی در ساختار سهمیه و مجوز‌های نان اتفاق افتاده است. به صورت تخمینی حدود ۲۰ درصد تا همین جای کار، کنترل خروج آرد از شبکه را داشتیم.

دهقان پور رئیس جهاد کشاورزی استان فارس گفت: ۱۳۲۲ دستگاه کارتخوان نصب کردیم؛ سهمیه مبتنی بر عملکرد و نان تامینی خواهد بود تا نان با قیمت مطلوبی به دست مردم برسد. نشتی آرد حدود ۲۰ درصد از این طریق مدیریت شده است.

در خرید تعداد بالای نان مشکلی برای نانوا ایجاد نخواهد داشت؟

برای خرید انبوه و خرید خانوار‌ها از نانوایی، محدودیتی نداریم و در عملکرد نانوایان اختلالی ایجاد نمی‌شود. مورد مشکوک خرید با تعداد بالا، در شرایطی است که در دفعات زیاد صورت گیرد و اثبات شود که برای دستگاه خاصی نیست. خریداران عمده باید از سوی نانوا ثبت شوند تا مشکلی برای آن‌ها به وجود نیاید.

اگر کارتخوان قطع شود فروش به چه صورت خواهد بود؟

اگر برای کارتخوان‌ها مشکلی ایجاد و از سرویس خارج شوند، در صورتی که عامدانه نباشد، کار می‌تواند با روش‌های جایگزین ادامه پیدا کند و محاسبه عملکرد دوره‌های گذشته نانوا را مبنا قرار خواهیم داد.

عملیات کارتخوان نانوایی‌ها هم کاملا مشابه سایر کارتخوان‌هاست و زمان عرضه تغییری نخواهد کرد. تمامی مراکز پخت نانی که گندم ۶۶۵ تومانی و ۹۰۰ تومانی استفاده می‌کردند، نانوایی محسوب می‌شوند و اختصاص آرد آن‌ها انجام می‌شود؛ مابقی با نرخ صنف و صنعت آرد دریافت خواهند کرد.

چه سرنوشتی برای فروشندگان اینترنتی نان ایجاد می‌شود؟

خرید اینترنتی نان ادامه خواهد داشت و تراکنش‌های مربوط به آن با بستری اینترنتی مشخص خواهد بود. برای دستگاه‌ها هیچ مشکلی ایجاد نخواهد شد، اما نیاز به ثبت دارد. برای مردم هم هیچ مشکلی نیست و هیچگونه تغییر قیمتی در نان نخواهیم داشت.

موضوع فروش کیلویی نان در چه مرحله‌ای است؟

امرالهی مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در جلسه اخیر شورای آرد و نان، طرح خرید کیلویی نان را مطرح کردیم و این موضوع در حال پیگیری است تا جلوی کم‌فروشی و گران فروشی را بگیرد. تنها مشکلی که در این حوزه مطرح شده، خام فروشی در نان سنگک و بربری است تا سنگین‌تر باشد، اما قطعا با این روش، نانوایی نمی‌تواند ادامه فعالیت داشته باشد.

***

اجرای آزمایشی طرح هوشمندسازی یارانه آرد در ۱۰ استان

وزیر امور اقتصادی و دارایی از اجرای آزمایشی طرح هوشمند سازی توزیع یارانه آرد در ۱۰ استان کشور خبر داد و گفت: تلاش میی کنیم با احصا و شناسایی نقاط ضعف این طرح آن را در کل کشور اجرا کنیم.

به گزارش ایرنا، سید احسان خاندوزی که به اردبیل سفر کرده است بعد از شرکت در جلسه شورای هماهنگی ادارات تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی در استان اردبیل در پاسخ به سوالی در خصوص اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها اظهار کرد: رئیس جمهور برای کنترل قیمت‌ها به ستاد تنظیم بازار دستور داده که قیمت اقلامی که تهیه مواد اولیه آن هیچ ارتباطی با ارز وارداتی ندارد و کالاهایی که ارتباطی به طرح توزیع یارانه‌ها ندارد،نظارت و کنترل شود.

وی با بیان اینکه طی چند روز آینده مصوبه نهایی ستاد تنظیم بازار توسط وزیر صمت رسما ابلاغ خواهد شد، گفت: امیدوارم با ابلاغ این مصوبه و اجرای دقیق و نظارت مستمر به بازار شاهد آرامش و اعتماد فعالان اقتصادی باشیم.

اجرای طرح هوشمند سازی یارانه آرد در ۱۰ استان کشور

عضو کابینه دولت سیزدهم همچنین در خصوص آخرین تحولات مرتبط با طرح هوشمند سازی یارانه آرد اظهار کرد: با توجه به اینکه نان جزو کالاهای راهبردی است، لازم بود پیش از اینکه طرح هوشمندسازی یارانه آرد در کل کشور اجرا شود، ابتدا به صورت آزمایشی در برخی استان‌ها اجرا شود تا نقاط ضعف طرح احصا و استخراج گردد چرا که دولت معتقد است در تهیه نان بعنوان قوت غالب مردم مخاطره و ریسک جدیدی ایجاد نشود.

وی ادامه داد: اجرای این طرح به صورت آزمایشی در برخی از استان‌ها کلید خورد و هم اکنون در بیش از ۱۰ استان کشور طرح هوشمندسازی یارانه آرد اجرا می شود و با تکمیل دوره آزمایشی تلاش می‌شود این طرح و رفع نقاط ضعف و نواقص احتمالی این طرح با حداکثر کارایی و حداقل مشکل در تمامی استان‌های کشور اجرا شود.

چهار دستگاه اقتصادی مشغول تهیه زیرساخت‌های فنی اجرای طرح کالابرگ هستند

خاندوزی همچنین درباره آخرین اقدامات مرتبط با کالابرگ هم گفت: بانک مرکزی، وزارت صنعت معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی مشغول ایجاد یک زیرساخت فنی برای اجرای طرح کالابرگ هستند که بعد از آماده شدن زیر ساخت‌های لازم نحوه اجرای این طرح به صورت کامل و شفاف به اطلاع مردم رسیده و اجرایی خواهد شد.

باید برای تامین مالی طرح‌های راهبردی استان اردبیل جدیت بیشتری شود

خاندوزی همچنین درباره سفر خود به استان اردبیل هم گفت:با توجه به لزوم پیگیری مصوبات سفر رئیس جمهور به استان اردبیل و سفر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به این استان، بنده به نمایندگی از ستاد اقتصادی دولت به اردبیل سفر کردم و جلسه خوبی با استاندار و نمایندگان و مدیران استان داشتم با در جلسه فعالان اقتصادی شورای اقتصادی استان هم شرکت خواهم کرد.

 وی اضافه کرد: این سفر به هدف تسریع در به ثمر نشستن مصوبات سفره استانی رئیس جمهور محترم بویژه در حوزه‌های مرتبط به وزارت امور اقتصادی و دارایی صورت گرفته است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین با تاکید بر لزوم تامین مالی طرحهای راهبردی استان اردبیل اظهار کرد: باید در تامین مالی طرح‌های بزرگ و راهبردی استان اردبیل جدیت بیشتری شود تا طرحهای مهم و راهبردی مانند راه آهن در موعد مقرر و قانونی به سرانجام برسد.

خاندوزی گفت: در مورد استفاده از پروژه‌هایی که مشمول تبصره ۱۸ قانون بودجه هستند، مباحث خوبی مطرح شد و برخی موانع وجود داشت که قرار شد با همکاری بیشتر شبکه بانکی استان این پروژه‌ها به سرانجام برسد و از صد درصد ظرفیت قانونی سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱  در به ثمر رساندن این طرح‌ها استان استفاده شود.

وی با اشاره به خلاء هایی که در حوزه  ترانزیت تجارت و گمرک استان وجود دارد، گفت: برای استقرار دستگاه ایکس ری در گمرک بیله سوار سالهاست که وعده داده می شد امروز مقرر شد که این دستگاه در کمترین زمان ممکن خریداری و در این گمرک نصب گردد تا علاوه بر سرعت بخشی به خروج  و ورود کالا، دقت و کیفیت هم افزایش یافته وجلو قاچاق و مفاسد احتمالی گرفته شده و روابط تجاری ایران و جمهوری آذربایجان بهبود و ارتقا یابد.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش