چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۰۲ - ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۱۱۶۵۹
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

گزارش روزنامه دولت از چغاله بادام۷۰۰ هزار تومانی و گوجه سبز ۲ میلیون تومانی

ایران نوشت: پای نوبرانه‌های خوش آب و رنگ که به بازار میوه باز می‌شود، همه چیز رنگ دیگری به خود می‌گیرد؛ اینجا دیگر مرزی برای قیمت نیست. نوبرانه است و بدون رقیب؛ قیمتش را کشش بازار و رغبت مشتری تعیین می‌کند.

گاه برای نوبرانه‌هایی چون چغاله بادام و گوجه سبز و توت فرنگی برای هر دانه‌اش بیش از ۱۰ هزار تومان هم پرداخت می‌شود. شما برای خرید گوجه سبز چقدر پرداخت می‌کنید؟ این سؤال من از افشین عباسی است که در شلوغی بازار پس از افطار خیابان ولیعصر منتهی به میدان ونک در کنار چرخ دستی مشغول خرید گوجه سبز است. او می‌گوید: قیمت میوه بستگی به محل سکونت دارد. من برای یک سیر گوجه سبز ۱۵۰ هزار تومان(کیلویی یک میلیون و ۹۵۰هزارتومان) پرداخت کردم؛ نمی‌شود از این میوه دوست داشتنی گذشت. هرچند چند هفته دیگر قیمت آن شکسته می‌شود و می‌شود میزان بیشتری خرید کرد.

به اعتقاد افسانه ایزدی که در مرکز تهران ساکن است، خیلی از خانواده‌ها ابتدای هر فصلی مثل بهار اصلاً طعم نوبرانه را نمی‌چشند و قدرت خرید آن را ندارند و صبر می‌کنند تا عرضه آن در میادین تره‌بار انجام شود و با قیمت پایین‌تر آن را تهیه کنند.


به گفته او، اگرچه میوه‌های نوبرانه خیلی گران است، اما خیلی‌ها حاضر می‌شوند برای یک سیر از میوه گوجه سبز یا چغاله بادام ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان هم پرداخت‌کنند.


حمید، یکی از فروشندگان که هنگام صحبت با من، چشمانش هر رهگذری را دنبال می‌کند تا شاید یکی مشتری‌اش شود می‌گوید: قیمت چغاله، گوجه سبز و... بسته به سال و ماه متغیر است. مثلاً بار چغاله اول بهار که قیمتش بالا است.


من خودم امسال اولین بار نیم کیلوی چغاله را ۷۰۰ هزار تومان فروختم و الان به ۵۰۰ هزار تومان رسیده‌ است. من چند چرخ دستی دیگر هم دارم که بقیه پای آن کار می‌کنند و ماهانه به هرکدامشان حقوق می‌دهم و به‌طور میانگین رقم ماهانه خوبی نصیبم می‌شود. من و همکارانم بنا به فصل چرخ دستیمان را پر می‌کنیم. زمستان باقالی و لبو و بهار گوجه سبز و چغاله و...


او در خصوص اینکه سد معبر کردنش هم جواب دارد و ادامه می‌دهد: راستش را بخواهید سر این قضیه با شهرداری کنار آمده‌ایم. طبق قرار، هر ماه مبلغی را برای چرخ‌دستی‌هایمان به آنها پرداخت می‌کنیم. در واقع از این راه سال‌ها است که توانسته‌ام درآمد خوبی کسب کنم و با پول آن در شهرستان خانه و زمین خریده‌ام.


یکی از فروشندگان میوه نیز علت گرانی نوبرانه‌ها را طبیعی عنوان می‌کند و می‌گوید: خب در هر فصلی میوه نوبرانه آن فصل که می‌آید گران است و ربطی به امسال و سال‌ های قبل ندارد و همیشه این موضوع سرآغاز شروع هر فصل برای میوه‌ها بوده است. ما هم از واسطه گران می‌خریم. البته باغدار چندان گران نمی‌فروشد اما واسطه تا آن را به دست فروشنده برسانند چندین برابر سود می‌برند و ما هم مبلغی روی آن کشیده و به مشتری می‌دهیم. همان‌طور که می‌دانید قیمت میوه درجه‌بندی است و ضمن اینکه بنا به مناطق شهری قیمت‌ها متفاوت عرضه می‌شود. به‌طور مثال قیمت گوجه سبز که الان نوبرانه است کیلویی یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و توت فرنگی ۲۶۰ هزار تومان در منطقه شمال شهر فروخته می‌شود که چند هفته دیگر چون عرضه زیاد می‌شود این قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کنند.


اسدالله کارگر رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزیجات تهران هم قیمت بالای میوه‌های نوبرانه را طبیعی می‌داند و می‌گوید: این امر طبیعی است اسمش روی خودش است نوبرانه و این تنها مختص ایران نیست بلکه در دیگر کشورها نیز شاهد عرضه نوبرانه‌ها با قیمت بالا هستیم. اما تا زمانی که این قیمت به ثبات نرسد عرضه آن در مغازه‌ها یا کمتر است یا اصلاً نیست و یکی از عوامل عرضه آن به شرایط آب و هوایی نیز بستگی دارد که در صورت مطلوب بودن آب و هوا عرضه این محصولات بموقع صورت می‌گیرد. اما همان‌طور که می‌دانید هر میوه نوبرانه‌ای در ابتدای فصل دارای قیمت بالایی است که در مدت کوتاهی قیمت آن شکسته می‌شود.


او عرضه میوه‌های نوبرانه‌ای همچون چغاله بادام و گوجه سبز توسط دوره‌گردهای چرخی را خارج از نظارت اتحادیه عنوان می‌کند و می‌افزاید: عرضه این میوه‌ها با قیمت‌های گزاف در حیطه نظارت صنف ما نیست و حتی مراکزی همچون بازار تجریش و یا فروشگاه‌هایی که این میوه‌ها با قیمت بالا در آنجا عرضه می‌شود خارج از نظارت ما است اما نوبرانه‌ها در واحدهای میوه و تره‌بار توسط اتحادیه تعیین قیمت می‌شود و آن هم بعد از ثبات قیمت کالا عرضه می‌شود و عرضه محصول نیز بنا به میزان تقاضا تغییر پیدا می‌کند.


 

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش