به علت محبوبیت بالای عروس هلندی به عنوان یک پرنده خانگی، جوجه کشی و تکثیر آن می تواند درآمد خوبی برای پرورش دهندگان داشته باشد. اگر شما هم جز کسانی هستید که می خواهید با تکثیر عروس هلندی درآمد خوبی کسب نمایید و یا حتی برای سرگرمی اقدام به جوجه کشی از عروس هلندی می کنید تا انتهای این مقاله با من همراه باشید تا ساده ترین روش تکثیر عروس هلندی را به شما آموزش دهم.
بهترین روش جوجه کشی از عروس هلندی چیست؟
برای جوجه کشی از عروس هلندی از دو روش می توان استفاده کرد. جوجه کشی طبیعی و جوجه کشی با دستگاه.
جوجه کشی طبیعی از عروس هلندی
برای جوجه کشی طبیعی ابتدا باید یک جفت عروس هلندی خریداری نمایید. عروس هلندی نر و ماده که برای تولید مثل انتخاب می کنید باید هیکلی درشت، بدن کشیدهای و همچنین سالم و سرحال باشند و بتوانند خوب غذا بخورند.
حداقل سن عروس هلندی باید ۱۸ ماه باشد. پرندگان خیلی جوان یا خیلی پیر برای جفت گیری مناسب نیستند. داشتن پر و بال صاف و آراسته و همچنین آمادگی کامل و مستی عروس هلندی از دیگر عواملی است که در هنگام خرید باید به آن توجه نمایید.
جوجه کشی از عروس هلندی با دستگاه
در جوجه کشی از عروس هلندی با دستگاه نیازی به عروس هلندی های مولد نمی باشد و دستگاه جوجه کشی با شبیه سازی بسیار دقیق دما، رطوبت و تهویه را شبیه سازی نموده و شرایط ایده آل تبدیل شدن تخم نطفه دار به جوجه را فراهم می نماید.
در انتخاب دستگاه جوجه کشی مناسب در نظر داشتن برخی از معیارها و موارد حیاتی است. که میتوانید برای برسی دستگاه های جوجه کشی خارجی اینجا کلیک کنید.
دما و رطوبت مهمترین عامل افزایش راندمان دستگاه جوجه کشی می باشد. برخورداری از سنسورهای پیشرفته باعث سنجش دقیق میزان دما و رطوبت شده و کنترلر دستگاه بر اساس معیاری دقیق دستور به تامین دما و رطوبت استاندارد می دهد.
مورد مهم دیگری که در انتخاب دستگاه جوجه کشی دخیل می باشد سیستم چرخش دقیق تخم ها می باشد. چرخش صحیح و آرام تخم ها باعث جلوگیری از چسبیدن نطفه به دیواره داخلی تخم می شود.
جوجه کشی طبیعی:
مدت جوجه کشی: ۲۱ الی ۲۳ روز
تعداد تخم قابل جوجه کشی: کم
درصد تبدیل تخم نطفه دار به جوجه: بالا
احتمال خرابی تخم به علت آلودگی: بالا
نوع و دقت تنظیم دما و رطوبت: غریزی – متوسط
نوع و دقت چرخش تخم ها: غریزی - متوسط
هزینه استفاده: کم
جوجه کشی با دستگاه:
مدت جوجه کشی: ۲۱ الی ۲۳ روز
تعداد تخم قابل جوجه کشی: خیلی زیاد
درصد تبدیل تخم نطفه دار به جوجه: بالا
احتمال خرابی تخم به علت آلودگی: خیلی کم
نوع و دقت تنظیم دما و رطوبت: خودکار – بسیار بالا
نوع و دقت چرخش تخم ها: خودکار – بسیار بالا
هزینه استفاده: بالا
جوجه کشی از عروس هلندی به روش طبیعی
برای جوجه کشی طبیعی ابتدا چند نکته مهم مانند انتخاب عروس هلندی مولد، انتخاب قفس مناسب، تغذیه مناسب قبل از تخم گذاری، آماده سازی برای جفت گیری، تهیه مکان مناسب تخم گذاری و... را در باید نظر بگیرید.
انتخاب عروس هلندی مناسب برای جفت گیری
رعایت موارد زیر در انتخاب مولدها می تواند مفید باشد :
• حداقل سن عروس هلندی باید ۱۸ ماه (یک سال و نیم) باشد.
• عروس هلندی نر و ماده هر دو باید سالم و سرحال باشند.
• هر دو دارای هیکلی درشت و بدنی کشیده باشند.
انتخاب قفس مناسب
قفس مناسب برای جفت گیری باید دارای شرایط زیر باشد:
• حداقل اندازه قفس باید ۴۰ سانتی متر عرض، ۶۰ سانتی متر طول و ۶۰ سانتی متر ارتفاع داشته باشد.
• میله داخلی قفس باید محکم باشد تا پرنده ماده با قرار گرفتن بر روی آن آماده پذیرش نر باشد.
• لانه تکثیر یک هفته بعد از عادت کردن مولد ها به یکدیگر در قفس گذاشته شود.
• اندازه لانه باید حداقل ۲۰ سانتیمتر عرض، ۳۵ سانتیمتر طول و ۲۰ سانتی متر ارتفاع باشد.
تغذیه مناسب عروس هلندی ها قبل از تخم گذاری
در دوران جفت گیری برای عروس هلندی های مولد باید جیره مناسبی در نظر گرفت. علاوه بر غذاهای مقوی و پروتئین دار باید غذاهایی باتبع گرم مانند شاهدانه، تخم ارزن، تخم کاسنی، آفتابگردان و کافشه نیز در برنامه غذایی آنها گنجاده شود تا پرندهها را برای جفت گیری تحریک نمائید.
آماده سازی عروس هلندی ها برای جفت گیری و تخم گذاری
پس از انجام مراحل فوق عروس هلندی ها آماده جفت گیری هستند و شروع به جفت گیری می کنند. بعد از طی دوران جفت گیری نوبت ورود به لانه تکثیر می باشد.
افزایش تعداد دفعات ورود عروس ماده به لانه و گذراندن مدت زیاد در آنجا نشانه فرا رسیدن زمان تخم گذاری می باشد.
کرچ شدن عروس هلندی و متولد شدن جوجه ها
در این مرحله عروس هلندی بر روی تخم های خود می نشید و عملیات تامین دما و رطوبت را بر عهده می گیرد. طول دوره کرچ عروس هلندی ۱۸ الی ۲۲ روز می باشد.(دوره کرچ در عروس هلندی ها معمولا ۲۰ روز می باشد. ولی به علت تنوع نژادی این پرنده، ممکن است بین ۱۸ تا ۲۲ روز متغیر باشد.)
جوجه کشی از عروس هلندی با دستگاه
برای جوجه کشی از عروس هلندی نیاز به دستگاه جوجه کشی مناسبی خواهید داشت که بتوانید عملیات جوجه کشی را انجام دهید. که میتوانید باری مشاهده دستگاه های جوجه کشی خانگی روی لینک زیر کلیک کنید.
دما و رطوبت مورد نیاز برای جوجه کشی از عروس هلندی
در جوجه کشی از عروس هلندی دمای مورد نیاز ۳۷.۵ درجه سانتی گراد می باشدو در ۳ روز آخر یا دوره هچر این دما به ۳۷.۲ تقلیل پیدا می کند. و همچنین رطوبت مورد نیاز برای دوره ستر ۶۰ درصد و در دوره هچر نیز ۷۰ درصد می باشد.
انتقال تخم های نطفه دار به دستگاه جوجه کشی
حال که تنظیمات مربوطه را وارد کردید نوبت انتقال تخم عروس هلندی های نطفه دار به درون دستگاه می باشد. اگر تخم ها تمیز نبود می توانید با استفاده از یک دستمال تمیزی آن را پاک کنید و سپس به درون دستگاه انتقال دهید.
پس از گذشتن ۱۸ الی ۲۳ روز جوجه های عروس هلندی شروع به بیرون آمدن از تخم ها می کنند. جوجه ها تا ۲۴ ساعت باید در درون دستگاه بمانند و نیازی به تامین تغذیه آنها در این ۲۴ ساعت نمی باشد. زیرا از مواد ذخیره شده در بدنشان استفاده خواهند کرد.
بیرون آمدن جوجه ها از تخم
بعد از بیرون آوردن جوجه ها از دستگاه وظیفه تامین غذای جوجه ها بر عهده شما می باشد. شما می توانید با استفاده از سرلاک جوجه های خود را تغذیه کنید. برای تغذیه جوجه ها بهتر است از سرنگ و شلنگ مخصوص غذا دادن به جوجه ها استفاده نمایید.
توجه داشته باشید که به علت پایین بودن سیستم ایمنی جوجه ها باید از سرنگ تمیز استفاده کنید تا از انتقال میکروب ها جلوگیری نمایید.
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی روش های جوجه کشی از عروس هلندی پرداختیم. همانطور که در جدول مقایسه ای در مقاله مشاهده کردید جوجه کشی در تعداد بالا به صورت طبیعی امکان پذیر نمی باشد و جوجه کشی با دستگاه می تواند انتخاب مناسبی برای این کار باشد.
- 11
- 4