یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۹:۰۶ - ۱۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۶۸۳
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

رئیس سازمان دامپزشکی خبر داد

۱۴ میلیون قطعه طیور آلوده به آنفلوآنزا معدوم شدند

مرغداری,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
رئیس سازمان دامپزشکی از معدوم سازی ۱۴ قطعه طیور در کشور که عمدتا روستایی و تخم‌گذار بودند برای جلوگیری و کنترل بیماری آنفلوآنزا خبر داد و گفت: به گونه‌ای برنامه‌ریزی که از سال آینده دیگر شاهد اپیدمی شدن این بیماری در کشور نباشیم.

به گزارش ایسنا، علیرضا رفیعی‌پور در نشست خبری امروز اظهار کرد: بیماری آنفلوآنزای طیور که امسال رخ داد، ادامه همان سویه سال گذشته بود که تاکنون ادامه داشت و امسال ۱۴ میلیون قطعه تلفات داشتیم. البته این تلفات در واقع معدوم‌سازی کانون‌های شناسایی شده و آلوده به این بیماری بود تا بتوانیم از گسترش طیورها جلوگیری کنیم.

 

وی افزود: پس از آنکه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زمینه تصمیم‌گیری، اطلاع‌رسانی و برنامه‌ریزی برای برخورد با آنفلوآنزای پرندگان به عنوان یکی از بیماری‌های حساس در جمعیت طیور کشور ردیف بودجه جداگانه اختصاص می‌یابد و در ستاد آنفلوآنزا که به ریاست معاون رئیس جمهور و در سطح استانی به ریاست استانداران برگزار می‌شود، تصمیم‌گیری‌های لازم اتخاذ شد و در دستور کار قرار می‌گیرد.

 

رئیس سازمان دامپزشکی ادامه داد: سازمان دامپزشکی به صورت مستمر و دائم همه طیور روستایی و صنعتی را رصد و پایش می‌کند و بر این اساس می‌توان اعلام کرد که در سال جاری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که در سویه‌های گذشته آن بین انسان و طیور مشترک بود، گزارش نشده و نگرانی بابت آن فعلا وجود ندارد اما در سال جاری این بیماری دقیقا مانند سال گذشته از ۱۵ استان کشور تلفات زیادی گرفت و امیدواریم بتوانیم از طریق صندوق بیمه و ردیف‌های اعتباری اختصاص یافته خسارت مرغداران را جبران کنیم، چرا که در سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان ردیف بودجه به این سازمان برای مدیریت بیماری اختصاص پیدا کرد که ۳۵ درصد آن به پرداخت غرامت به تولیدکنندگان اختصاص خواهد یافت و تاکنون ۵۰ میلیارد تومان آن را از طریق اسناد خزانه و خط اعتباری نقدی از سوی سازمان برنامه و بودجه دریافت کرده‌ایم.

 

رفیعی‌پور ضمن ابراز نگرانی از شیوع سویه جدید بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور گفت: گرچه در سال جاری ۱۴ میلیون قطعه طیور تخم‌گذار روستایی معدوم شد اما تقریبا ۱۰ میلیون قطعه پالت جایگزین قطعه‌های معدوم شده، شد. اما اگر با افزایش قیمت تخم‌مرغ مواجه شدیم به دلیل این بود که از جایگزینی تا تولید تخم‌مرغ و عرضه به بازار ۲۰ هفته طول می‌کشد.

 

وی گفت:‌ از آنجا که نظارت بر تولید، توزیع، عرضه و نگهداری محصولات خام دامی بر عهده سازمان دامپزشکی است، این امر وظیفه ما را دو چندان کرده و نیاز به نظارت مستقیم دارد.

 

رئیس سازمان دامپزشکی به بروز بیماری‌هایی همچون VHS و بیماری لکه سفید میگو طی چند سال گذشته اشاره کرد که درگیری مزارع پرورش میگو و ماهی و خسارات زیادی در پی داشت و افزود:  طی سال‌های گذشته ۳۳۲ کانون بیماری ماهی قزل‌آلا وجود داشت که این رقم در سال ۹۵ به ۸۴ کانون کاهش یافته است.

 

رفیعی‌پور تاکید کرد: اولویت وزارت جهاد کشاورزی توجه ویژه به مقوله اقتصاد مقاومتی و تولید است و اگر نظارت‌های بهداشتی در حوزه تولید به طور صد در صد اجرا نشود، این صنعت با گرفتاری‌ زیادی روبرو خواهد شد.

 

وی پایش‌های مستمر و تجهیز آزمایشگاه‌ها را از جمله مواردی عنوان کرد که می‌تواند به سلامت تولید در حوزه دامی کمک شایانی کند و ادامه داد: از آنجا که به دنبال صادرات و پرورش ماهی قزل‌آلا هستیم، بیماری VHS لطمه‌های فراوانی را به تولید ماهی قزل‌آلا در کشور زد و در پی آن شیوع بیماری لکه سفید (WHITE SPOT) میگو در مزارع سبب شد که میزان پرورش میگو در کشور از چند ده هزار تن به ۵۰۰۰ تن برسد که رخداد ناگواری بود. اما با اقدامات بهداشتی سازمان دامپزشکی این بیماری تحت کنترل قرار گرفت.

 

رئیس سازمان دامپزشکی اظهار کرد: به دنبال آن هستیم تا هم تولید کننده و هم مصرف کننده بتوانند محصولاتی را استفاه کنند که کمترین میزان آنتی‌بیوتیک در پرورش دام استفاده شود، چرا که مقاومت دارویی و آنتی‌بیوتیک در دام‌های پرورشی امروزه یکی از معضلات دنیاست و دامپزشکی در این حوزه در حال فعالیت است.

 

تولید ۹۰ درصد داروی دامی در کشور

رفیعی پور اعلام کرد: حدود ۹۰ درصد از داروهای مصرفی دامی در داخل کشور تولید می‌شود که تولید واکسن طیور ۳۰ تا ۴۵ درصد و واکسن دامی تا ۹۰ درصد در داخل کشور انجام می‌شود.

 

وی در باره قرنطینه دام و محصولات دامی نیز گفت: از آنجا که مراجعه کننده زیادی در این حوزه داریم، صدور مجوز بهداشتی برای واردات دام را در کمتر از ۳ روز انجام می‌دهیم و در شرایط اضطراری مانند اکنون که نیاز به واردات تخم مرغ وجود دارد این امر تسریع می‌شود.

 

رفیعی‌پور همچنین به توجه ویژه برای دریافت محصولات سالم و اعطای گواهینامه صادراتی اشاره کرد و گفت:‌ تا به امروز ۱۶۵ کد IR صادراتی ۱۰۳ مورد کد EC (گواهینامه اتحادیه اروپا) و ۱۲۰ مورد پروانه خام دامی و ۲۰۰ مورد پروانه خوراک دام صادر شده است.

 

رئیس سازمان دامپزشکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اسنکه چرا سال گذشته با شیوع تب برفکی در تامین واکسن آن با مشکل مواجه شدید، عنوان کرد: نیمی از واکسن‌های مورد نیاز توسط مؤسسه رازی در داخل تولید اما برای تامین بقیه نیاز باید واردات انجام می‌دایم که بودجه لازم را در اختیار نداشتیم و در نتیجه واکسن بهادار وارد کردیم که شرایط را کمی سخت کرد و مجبور شدیم در برخی نقاط به ازای توزیع واکسن از دامدار پول دریافت کنیم و برخی دستگاه‌ها از جمله استانداری‌ها در کشور بودجه‌ای را به این مسئله اختصاص دادند.

 

به گفته وی، ‌امسال فاز پائیزه واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین در کشور رایگان انجام شد و امیدواریم این روند ادامه یابد، چرا که سبب بروز بیماری شده است.

 

رفیعی پور با اشاره به کاهش بیماری‌های دامی در کشور اظهار کرد:‌ تعداد کانون‌های بیماری در سال ۹۵ حدود ۷۹۹۴ مورد بوده که امسال به ۶۵۴۰ کانون یعنی کاهش ۱۸درصدی داشته است که عمده کاهش هم در بیماری تب برفکی بود.

 

رئیس سازمان دامپزشکی به بودجه سازمان دامپزشکی هم اشاره کرد و گفت: بودجه‌ای که برای سال ۹۷ پیش بینی شده ردیف استانی و ملی به طور کل ۸۸۲ میلیارد تومان است که در کنار آن به طور جداگانه ۱۰۰ میلیارد تومان نیز برای پیشگیری بیماری‌های دامی در سال ۹۷ دیده شده است که از این رقم ۳۵ درصد به خرید واکسن اختصاص خواهد افتاد که اتفاق مبارکی است.

 

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش