جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۰۳ - ۰۳ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۰۵۵۰
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

رئیس‌جهاد کشاورزی دنا: تسهیلات کمیته امداد را گرفتند و «ماری جوانا» کاشتند (+تکذیبیه)

گیاه ماری جوانا,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
رئیس‌جهاد کشاورزی دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد با تایید کاشت "ماری جوانا" در یکی از گلخانه‌های این شهرستان، اظهار داشت: متاسفانه فردی با عنوان اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد امام، تسهیلاتی حدود ۴۰۰ میلیون تومان دریافت و در همان گلخانه، گیاه مخدر ماری جوانا کاشته است.

فضل‌الله آذرفر در گفت‌وگو با ایلنا، گفت: فردی با عنوان اینکه برای تعدادی از مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام شهرستان دنا فرصت شغلی فراهم می‌کند، حدود ۴۰۰ میلیون تومان از این نهاد حمایتی تسهیلات گرفته و البته خود وی نیز اعتباراتی را هم برای راه اندازی این گلخانه هزینه کرده است.

 

وی با بیان اینکه این گلخانه از حدود سه سال پیش تعطیل شده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه بدلیل مشکلاتی که بین سرمایه‌گذار و دستگاه‌های مرتبط پیش آمد این گلخانه به مدت سه سال تعطیل و جزو واحدهای تعطیل شده کشاورزی در شهرستان دنا محسوب می شد.

 

رئیس جهاد کشاورزی دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: کشت گیاه مخدر ماری جوانا در این‌گلخانه از حدود ۲ ماه پیش آغاز شده و ما نیز واقعا فکر می‌کردیم این کارگاه تعطیل شده است.

 

آذرفر، زمان ۲ ماهه برای کشت و ثمردهی گیاه ماری جوانا را کافی دانست و تصریح کرد: البته اینکه گفته می‌شود کشت ماری جوانا در هفت هکتار شکل گرفته را قبول ندارم و حتی معتقدم کمتر از یک هکتار هم بوده است.

 

دادستان شهرستان دنا هم با تایید کاشت گیاه مخدر ماری جوانا در یک واحد گلخانه ای در یکی از روستاهای این شهرستان، اظهارداشت: کشت این گیاه مخدر در هفت هکتار صحت ندارد و در حدود یک هکتار این کشت انجام گرفته است.

 

سیدعلی ملک حسینی گفت: متاسفانه فردی حدود یک هکتار از سطح گلخانه ای را در یکی از روستاهای شهرستان‌های دنا اقدام به کشت ماری جوانا کرده که به همین اتهام دستگیر و اکنون در اختیار دستگاه قضایی است.

 

وی از دستگیری و بازداشت ۲ نفر در این ارتباط خبرداد و خاطرنشان کرد: یکی از دستگیرشدگان آزاد و فرد دیگر هم اکنون در بازداشت است.

 

دادستان شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: کاشت ماری جوانا برای اولین‌بار در این شهرستان گزارش شده و اکنون پیگیری‌های قضایی درحال انجام است.

 

ملک حسینی تاکیدکرد که کشت ماری جوانا در هفت هکتار در شهرستان دنا صحت ندارد.

 

تکذیب پرداخت وام ۴۰۰ میلیونی کمیته‌امداد به کشت‌کننده «ماری‌جوانا»
مدیرکل طرح‌های اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) ضمن تکذیب خبری که در آن گفته شده بود یکی از مددجویان استان کهگیلویه و بویر احمد از محل تسهیلات دریافتی کمیته امداد ماری جوانا کشت کرده‌است، گفت: کمیته امداد بین ۳ تا ۵ سال پس از پرداخت وام بر طرح‌های اقتصادی مددجویان نظارت می‌کند.

 

دکتر علی اکبر خادمی، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ساز و کار پیش بینی شده در مجموعه کمیته امداد درباره هرگونه انحراف در نوع استفاده از تسهیلات پرداخت شده نیز، افزود: پیش از پرداخت وام نیز تعهدنامه‌هایی از مددجویان گرفته می‌شود که مربوط به حسن انجام کار است تا آنها مکلف باشند تا تسهیلات را در مسیر خودش مورد استفاده قرار دهند. در صورتی که کمیته امداد متوجه شود سوءاستفاده‌ای صورت گرفته است یا به هر دلیل مسیر اشتغال زایی به خطا رفته است -که البته تعداد آن بسیار پایین است-  از همین مسیر قانونی که از قبل پیش بینی شده است، استفاده می‌کنیم.

خادمی با اشاره به مبلغ وام‌های پرداخت شده از سوی کمیته امداد نیز افزود: سقف وام‌های مددجویان کمیته امداد ۷۵ میلیون تومان است. همچنین تسهیلات کارفرمایی نیز وجود دارد که سقف آن ۱۰۰ میلیون تومان است. یعنی به یک کارفرما ۲۰ میلیون به ازای بکارگیری هر مددجو تا سقف پنج نفر  وام پرداخت می‌شود. بنابراین عدد و ارقامی که نزدیک به ۴۰۰ میلیون عنوان شده و ادعا شده کمیته امداد آن را پرداخت کرده است، در چارچوب وام‌های کمیته امداد نمی‌گنجد.

 

به گفته وی متوسط وام‌های کمیته امداد که سال گذشته پرداخت شده در کل کشور حدود ۱۷.۵ میلیون تومان بوده است یعنی کمیته امداد با متوسط ۱۷.۵ میلیون تومان به ازای هر طرح اشتغالزایی توانسته است ۳۶ هزار ظرفیت اشتغال ایجاد کند.

 

مدیرکل طرح‌های اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: همچنین فردی که این خبر از وی نقل قول شده است در صحبتی که با مدیرکل کمیته امداد استان کهگیلویه و بویر احمد داشته، صحبتش را تکذیب کرده و گفته که منظورش مجموعه کمیته امداد نبوده است. ما هم این خبر را تکذیب می‌کنیم. فردی که ماری جوانا کشت کرده است نه مددجوی کمیته امداد بوده و نه کارفرمایی بوده است که تکفل اشتغال مددجویان کمیته امداد را به عهده داشته باشد، به این ترتیب اقدام وی از محل وام‌های کمیته امداد نبوده است. هر گونه ارتباطی را تکذیب می‌کنیم ضمن اینکه مجموعه کمیته امداد در حوزه اشتغال زایی با دستگاه‌های اجرایی کشور کاملا ارتباط نزدیک و همسویی دارد. کمیته امداد با جهاد کشاورزی هم در سطح وزیر و معاونین وزیر و مدیران کل تا سطح ادارات کل استان و شهرستان کاملا همکاری نزدیکی دارد و  سیاست‌های آنها را هم در حوزه دامپروری و هم در حوزه کشاورزی دنبال می کند.

 

خادمی در مورد نظارت بر وام‌های پرداخت شده از سوی کمیته امداد به مددجویان نیز اظهار کرد: این وام‌ها به خود مددجویان کمیته امداد پرداخت می‌شود که آنها را می‌شناسیم و از هویت، وضعیت زندگی اقتصادی و اجتماعی آنها آگاه هستیم. آنها کاملا شناخته شده هستند و مددجویان کمیته امداد افرادی هستند که کمترین حاشیه را دارند. نظارت بر وام‌هایی که از سوی کمیته امداد پرداخت می‌شود بین ۳ تا ۵ سال انجام می‌شود.

 

وی ضمن تشریح فرایند اشتغال زایی در کمیته امداد، اظهار کرد: فرآیند اشتغال زایی در کمیته امداد از جمله موفق‌ترین فرآیندهای اشتغال زایی کشور بوده و باعث شده است تا کمیته امداد تبدیل به دستگاه برتر اشتغال زایی در کشور شود. فرآیند اشتغال زایی کمیته امداد به این شکل است که مددجو ابتدا از جانب واحد مددکاری بررسی شده و مشخص می‌شود که برای بحث اشتغال مستعد است. پس از استعداد سنجی این فرد رغبت‌ها و علایق وی نیز سنجیده می‌شود. همچنین با توجه به وضعیت اقتصادی وی و عرصه اقتصادی که قصد دارد به آن وارد شود، از سوی کارشناسان فنی کمیته امداد که نزدیک به ۲۰۰۰ نفر در سراسر کشور هستند به این فرد مشاوره داده می‌شود به طوریکه آگاهی پیدا کند که در کدام حوزه می‌تواند موفق‌تر حضور پیدا کند.

 

مدیرکل طرح‌های اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به تهیه طرح توجیهی اشتغال از سوی کمیته امداد برای مددجویان نیز افزود: منظور از طرح توجیهی این است که کسب و کاری که قصد دارد آن را راه بیندازد توجیه فنی و اقتصادی داشته باشد و مشخص شود که منابع آن از کجا باید تامین شود، چگونه باید به پروژه تزریق شده و یا خریداری شود؟ همچنین تعیین شود که چه بخشی از کار سرمایه‌ای یا هزینه‌ای است و نهایتا درآمد حاصل از این پروژه از کجا باید به دست بیاید؟ به این ترتیب تمام این موارد در قالب یک طرح اقتصادی مدون تهیه می‌کنیم و در اختیار مددجویان قرار می‌دهیم.

خادمی با اشاره به اینکه کمیته امداد قصد دارد تا مددجویان خودشان کسب و کاری ایجاد کنند و به این ترتیب از پوشش کمیته امداد خارج شوند، اظهار کرد: به همین دلیل اگر هر کدام از آنها بخواهند ناموفق باشند،-با توجه به شرایط اقتصادی سختی که در جامعه حاکم است و بسیاری از کسب و کارهای بزرگ زمین خورده‌اند- برای ما قابل قبول نیست. تمام توجه و تلاش ما این است که آنها بتوانند در کسب و کارشان موفق شوند.

 

وی با بیان اینکه بعد از ایجاد کسب و کار بین سه تا پنج سال بعد نیز بر فرآیند اشتغال آنها نظارت انجام می‌شود اظهار کرد: این نظارت‌ها ممکن است ماهیانه، هر سه ماه و یا سالیانه باشد. این مدت زمان بر اساس هر طرح متفاوت است و ممکن است نظارت بر برخی از طرح‌های اشتغالی در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر صورت بگیرد.

 

مدیرکل طرح‌های اقتصادی و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه در سراسر کشور کمترین انحراف مربوط به تسهیلاتی است که از سوی کمیته امداد پرداخت می‌شود، توضیح داد: منابع زیادی در دستگاه‌های مختلف برای ایجاد اشتغال در حوزه‌های مختلف هزینه می‌شود اما با اذعان خود بانک‌ها و مراجع ذیربط کمترین انحراف در پرداخت و استفاده از تسهیلات در مجموع کمیته امداد است و نزدیک به ۱۰۰ درصد از همه وام‌هایی که در اختیار مددجویان قرار گرفته، در مسیر خودش استفاده شده است.

 

وی در پایان خواستار برخورد قاطعانه با افرادی شد که قصد دارند با شایعه پراکنی  خدمات کمیته امداد در حوزه اشتغال را زیر سوال ببرند.

 

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش