به گزارش مهر، اعضای هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان سموم کشور در نشستی خبری به تصیمات اخیر دولتمردان مبنی بر اختصاص ارز به واردات سموم و ممنوعیت صادرات این محصولات واکنش نشان دادند و در همین زمینه مسعود گیل آبادی رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم ایران درباره مباحث مطرح شده مبنی بر صرفه جویی ارزی اظهار داشت: ۵۰ درصد مواد اولیه سموم از تولیدات داخلی تامین میشود و همچنین تمام ملزومات بسته بندی و حلّال ها نیز از مواد داخلی است ضمن اینکه فقط ۳۰ درصد از ارز دولتی در این حوزه استفاده میشود.
وی افزود: نکته جالب تر این است که تمام سموم بسته بندی شده وارداتی از چین ارز یارانه ای می گیرند.
این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه خواسته اصلی ما از دولت این است که مسئولان از واردات سمومی که نمونه مشابه آن با کیفیت مطلوب تر در داخل تولید میشود ممانعت کنند، گفت: سوال ما از مسئولین این است که چرا سمومی که قابلیت تولید در داخل کشور را دارند باید وارد شود.
وی با بیان اینکه برخی از سمومی که وارد می شوند بر پایه آب هستند و ۷۰ درصد آنها آب است، افزود: ما بابت این سم ها ارز می دهیم و آنها را وارد می کنیم.
رئیس انجمن تولید کنندگان سموم ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به قوانین دست و پاگیر در حوزه تولید داخل تصریح کرد: درخواست ما از مسئولین این است که امور مذکور را رفع کنند و در جهت حمایت از تولید داخل موانع را بردارند.
وی با اشاره به اینکه واردات سموم آماده مصرف همواره آسانتر از تولید است، تاکید کرد: قوانینی که برای اختصاص ارز گذاشته شده به قدری دست و پاگیر است که در دو ماه اخیر ما نتوانستیم ارزی دریافت کنیم.
در ادامه این نشست فریبرز جهان تیغی یکی از اعضای انجمن تولیدکنندگان سموم در این زمینه اظهار داشت: حجم بازار سموم کشاورزی در کشور ۳۰۰ میلیون دلار است.
وی با بیان اینکه طی سالهای گذشته با زحمات بسیار برای محصولات خود بازارهای صادراتی ایجاد کرده ایم، افزود: متاسفانه با یک بخشنامه ناگهان صادرات را ممنوع می کنند غافل از اینکه صادرکنندگان با چه زحماتی این بازارها را به دست آورده اند.
در ادامه بوستانی یکی دیکر از اعضای انجمن تولیدکنندگان سموم کشور با بیان اینکه با اطمینان می گویم سمومی که در کشور تولید و مصرف میشود هیچ تفاوتی با سمومی که در اروپا تولید میشود ندارد، گفت: ما استانداردهای سختگیرانه ای در زمینه تولید سموم داریم و این استانداردها بر اساس استانداردهای فائو است.
وی افزود: ۹۰ درصد سمومی که در داخل کشور مصرف میشود قابل تولید در داخل است و تنها ۱۰ درصد سموم جدید هستند و فناوری آنها به روز است.
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: نتیجه واردات بی رویه سموم جز تعطیل کردن کارخانجات چیز دیگری نیست.
- 10
- 3