رضا سالمی مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام استان تهران در گفتگو با تسنیم، اظهار کرد: برای توزیع محصولات پروتئینی شامل گوشت قرمز و مرغ گرم و منجمد، طرح توزیع اینترنتی این محصولات در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: یک فروشگاه اینترنتی بهنام بهروزرسان در این ارتباط راهاندازی شده است و فروشگاه جدیدی نیز از روز چهارشنبه بهنام یخچال راهاندازی میشود؛ با این دو فروشگاه اینترنتی، از پنجشنبه به مردم خدمات ارائه میشود تا آنها بتوانند محصولات مورد نیاز خود را بهآسودگی خریداری و آن را درب منزل دریافت نمایند.
بیشتر بخوانید:
مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام استان تهران ادامه داد: دولت بهدنبال آن است که توزیع خود را از روش سنتی موجود بهتدریج بهسمت توزیع اینترنتی ببرد؛ در این روش برای ارائه این محصولات کد پستی منزل دریافت میشود و برای هر خانواده بر این اساس سهمیه ماهانهای در نظر گرفته شده است.
دلالی با گوشت قرمز دولتی
وی تصریح کرد: اخیراً در صفهای خرید گوشت بهنرخ مصوب، افراد زیادی هستند که به این گوشت نیازی ندارند و فقط بهخاطر تفاوت قیمت زیادی که با بازار دارد آن را خریداری میکنند و در بازار آزاد میفروشند و از این طریق دلالی شکل گرفته است.
سالمی گفت: در این طرح جدید، دیگر یک خانواده پنجنفره نمیتواند با ۵ کد ملی ۵ سهمیه گوشت قرمز بهنرخ دولتی را خریداری کند و تنها بر هر خانواده یک سهمیه و بر اساس کد پستی اختصاص مییابد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر تنها گوشت قرمز گرم و منجمد دولتی در این سامانههای اینترنتی عرضه میشود اما قرار است که بهزودی توزیع مرغ نیز انجام شود.
سالمی گفت: قیمت هرکیلوگرم گوشت منجمد (گوساله برزیلی) ۲۹ هزار تومان، گوشت گرم حدود ۴۰ هزار تومان اما بر اساس قطعه خریداریشده مانند سردست، ران و کشورِ واردشده قیمت متفاوتی دارد و مرغ ۹ هزار و ۸۰۰ تومان است.
سالمی درباره قیمت قطعات مختلف قیمت گوشت گرم وارداتی گفت: قیمت این محصولات با توجه به اینکه از کشورهای مختلفی آمده، متفاوت است و افراد برای آگاهی از قیمتها به فروشگاههای اینترنتی یادشده مراجعه کنند.
وی اظهار داشت که در طرح فروش اینترنتی گوشت قرمز به هر خانواده بر اساس کد پستی ۲ تا ۳ کیلوگرم گوشت قرمز (در ماه) بر اساس نرخهای مصوب دولت تحویل داده میشود.
مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام استان تهران گفت: کالا بهاندازه کافی وجود دارد اما هجمهای که در بخش تقاضا بهوجود آمده است باعث برهم خوردن روند عرضه و تقاضا شده است، مردم این اطمینان را داشته باشند که مرغ، گوشت و دیگر کالاهای اساسی بهاندازه کافی در کشور وجود دارد.
بنابر این گزارش بر اساس مراجعهای که به یکی از سایتهای مربوطه شده، بخش عرضه گوشت با قیمت تنظیمبازاری هنوز فعال نشده است.
«صف گوشت» مهمان تازه اقتصاد ما
قیمت گوشت طی روزهای اخیر به کیلویی بیش از ۱۲۰ هزار تومان رسیده و این در حالی است که دولت برای تنظیم بازار گوشت اقدام به واردات گوشت از کشورهای مختلف کرده است.
به گزارش جام جم، گوشت گرم که به گوشت تنظیم بازاری معروف شد با قیمت ۲۹ هزار و ۵۰۰ تا ۳۴ هزار تومان با توجه به نوع گوشت و کشور مبدأ عرضه میشود اما در توزیع گوشتهای وارداتی نظارتهای لازم صورت نمیگیرد و باعث هدررفت منابع کشور در بحث تنظیم بازار میشود. توزیع این نوع گوشت با ارائه کارت ملی امکانپذیر است و هر کسی با مراجعه به میادین شهرداری یا فروشگاههای زنجیرهای میتواند اقدام به تهیه این محصول کند اما بررسیهای میدانی نشان میدهد گوشت تنظیم بازاری نتوانسته هدف خود را که کاهش قیمت گوشت گوسفندی بود محقق کند و به جای توزیع هدفمند، توزیع نامناسب اتفاق افتاده و همه فروشگاههای زنجیرهای به میزان کافی گوشت برای عرضه در اختیار ندارند. سرکشی به فروشگاههای زنجیرهای نشان میدهد گوشت آنقدر کم توزیع شده که به برخی از متقاضیان گوشت نمیرسد. وجود صفهای طویل برای تهیه چند کیلو گوشت تنظیم بازاری قطعاً از اهداف دولت نبود و برخی کارشناسان قبل از اجرای این طرح پیشنهاد دادند که به جای عرضه گوشت با کارت ملی اقدام به عرضه گوشت به سرپرستان خانوار با ارائه یک مدرک شناسایی شود.
آنچه اتفاق افتاده کمبود واردات گوشت نیست بلکه توزیع نامناسب است. بررسیهای میدانی حاکی از آن است که عرضه گوشت در مناطق شمالی تهران بسیار بیشتر از مناطق جنوبی است. این در حالی است که ساکنین مناطق جنوبی تهران از سطح درآمدی پایینتری برخوردارند و باید عرضه گوشت در این مناطق بیشتر باشد. این موضوع به اندازهای حاد شد که عباس جعفری دولتآبادی، دادستان تهران تصریح کرد: در شمال تهران کمتر به گوشت تنظیم بازاری نیاز است اما شاهد توزیع بیشتر گوشت در این مناطق نسبت به فروشگاههای مستقر در جنوب شهر هستیم.
توزیع گوشت را به سمت جنوب تهران بردیم
رضا سالمی، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام استان تهران با تأیید صحبتهای دادستان تهران مبنی بر توزیع گوشت در مناطق شمالی شهر به خبرنگار ما گفت: طی بررسیها و گزارشهایی که دریافت کردیم متوجه شدیم که در مناطق شمالی شهر تهران نسبت به مناطق جنوبی گوشت بیشتری عرضه میشود و از ششم بهمنماه این رویه را تغییر دادیم. وی با بیان اینکه اکنون ۲۲۵ نقطه اقدام به عرضه گوشت تنظیم بازاری میکنند تصریح کرد: ۹۰ درصد از مناطقی که اقدام به عرضه گوشت تنظیم بازاری و گرم میکنند در جنوب تهران قرار دارند و به دنبال راهکارهایی برای کاهش صف هستیم. سالمی تاکید کرد: احتمالاً طی ماههای آتی توزیع گوشت با عرضه کارت ملی قطع شود و گوشت به تعداد افراد خانواده در اختیار سرپرست خانوار قرار گیرد که به نظر میرسد این روش مسیر ما را برای توزیع بهتر هموارتر میکند. مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام استان تهران با تاکید بر اینکه پیشنهاد توزیع گوشت به سرپرستان خانوار را دادیم ادامه داد: پیشنهاد ما این است که به کسانی که یارانه دریافت میکنند به صورت پیامکی اطلاع داده شود که از کدام فروشگاه باید گوشت تهیه کنند.
این مقام مسئول تصریح کرد: اکنون در بازار گوشت، دلال بازی مشاهده میشود که با تغییر در نحوه عرضه گوشت میتوانیم سودجویی را به حداقل برسانیم و از بین ببریم.
- 46
- 7
کاربر مهمان
۱۳۹۷/۱۲/۲۵ - ۱۸:۲۱
Permalink