«همچین گوسفندی وجود ندارد»،« ژناش دست کاری شده است»، « گوشت آن قابل خوردن نیست»،«بیشتر شبیه گرگ و خرس است» و...
اینها نمونهای از واکنشهای کاربران شبکههای اجتماعی به تصویر گوسفندهایی است که میگویند از کشور رومانی وارد کشورمان شده است. گوسفندهایی که هیچ شباهتی با آن حیوان زبان بستهای که همگان آن را میشناسند، ندارند چراکه این گوسفندها دارای «دم» هستند! از همینرو برخی بر این باورند که این گوسفندهای وارداتی حاصل آمیزش گوسفند و یک حیوان دیگر هستند!
> واکنش دامپزشکی
این در حالی است که علیرضا رفیعیپور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور این موضوع را تکذیب میکند و به تسنیم میگوید:« آمیزش دو گونه متفاوت و ایجاد حیوانات خاص، مستلزم کار ژنتیکی و فاقد توجیه اقتصادی است؛ آن هم در این تعداد انبوه. با یک جستوجوی ساده در اینترنت مشخص میشود که در نتیجه اصلاح نژادهای صورتگرفته، نه تنها در سطح جهان بلکه در کشورمان، نژادهای متعددی از گوسفند با اشکال، رنگها واندازههای مختلف وجود دارند؛ برخی از نژادهای گوسفند دارای دم هستند، برخی دارای دنبه و برخی دارای هردو» وی ادامه میدهد:« متاسفانه سال گذشته افزایش قیمت ارز از یک سو و قاچاق دام به خارج از کشور سبب افزایش قیمت گوشت شد. در نتیجه سازمان دامپزشکی با ابلاغ دستورالعملی به منظور ضابطهمند کردن انتقال گوشت، مقدمات مبارزه با قاچاق گوشت را فراهم آورد و از سوی دیگر به منظور تنظیم شرایط بازار، برای واردات گوسفند از رومانی برنامهریزی کرد.»
رفیعیپور با اشاره به اینکه رومانی، دومین کشور صادرکننده گوشت در جهان است یادآور میشود:« گوسفند رومانیایی، نژادی گوشتی و حاصل کار ژنتیکی است که طی شش ماه چهل کیلو گوشت تولید میکند. در واقع اصلاح نژاد در این گوسفند به گونهای صورت گرفته که غذا به جای تبدیل شدن به چربی و دنبه فقط به گوشت تبدیل شود.» وی اضافه میکند: «گوسفند رومانیایی همچنین عاری از بسیاری از بیماریهایی است که متاسفانه هنوز در کشورمان ریشهکن نشده است. به عنوان مثال تب برفکی و یا بیماریهای مشترک با انسان مانند تب مالت سی سال است که در رومانی ریشهکن شده. به علاوه خوراک سالم و مناسب این دام، گوشت حیوان را از کیفیتی بالا برخوردار کرده است.» رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه روند واردات، ذبح و عرضه گوسفندهای رومانیایی با نظارت کامل این سازمان صورت میگیرد، میگوید: «پیشتر سابقه واردات دام از کشورهایی چون افغانستان را داشتهایم؛ به عنوان مثال، سال گذشته ۱۷هزار راس دام از طریق مرزهای افغانستان به کشور وارد و ذبح شدند، اما این نخستین بار است که از کشوری اروپایی، با کشتی دام به کشور وارد میشود.»
رفیعیپور در پایان میگوید: «تا کنون ۹۲ هزار راس دام طی سه مرحله با کشتی از رومانی به بنادر ایران وارد و پس از معاینه در کشتارگاههایی تحت نظارت سازمان دامپزشکی ذبح شدهاند. این واردات به کاهش قیمت گوشت منجر شده و با وارد کردن سری جدیدی از گوسفندهای رومانیایی ادامه خواهد داشت.»
واکنش کاربران
علی رغم توضیحات رئیس سازمان دامپزشکی در مورد این گوسفندها، برخی کاربران به این تصویر واکنش نشان دادهاند.
یکی از کاربران گفته است: «غالب گوسفندان وارداتی (به غیر از گوسفند نژاد آواسی) دم دار بوده و در زمان قوچاندازی با میشهای دنبه دار توان جفت گیری طبیعی را ندارند، درحالی که در گوسفند افشاری اصلاح شده این مشکل وجود ندارد»
دیگری نوشت:«گوسفند نباید دنبه داشته باشه؟ این گوسفندای وارداتی چرا دم دارند پس؟»
یکی دیگر از کاربران اینطور گفته است:«گوسفندانی که از کشور رومانی از طریق بندر چابهار وارد کشور شدن دُمهایی عجیب دارند و کمتر شباهتی به گوسفند! چرا این شکلی شده به نظر همچین چیزی وجود نداره»
کاربران دیگر نوشتهاند: «حتما دستکاری ژنتیکی شدن! امیدواریم این گوسفندها با این دم خاص پیوندی نباشند»، «وقتی میگن گوسفند وارداتی دقیقا منظورشون همینه؟ حالا معلوم نیست چندسالشونه؟ قدر گوسفندای نژاددار خودمون رو بدونیم»، «به اینم عادت میکنیم فقط دمشون بزرگتره چیز خاصی نیست»،« تا اونجایی که ما یادمونه گوسفند دنبه داشت نه دم.»،«با وارد کردن گوسفند دم دراز باید شاهد واردات حیوانهای جدید الخلقه بود مرغ نوک دراز، گاو پا کوتاه و...»، «این نژاد رومانوفه که تعداد زایمانش حداکثر هشت تا ده و در زمان کمتر بارداری هست»، «گوشتشون خیلی خوشمزه است چون دنبه ندارن»، «ایران خودش بهترین نژادهارو داره اینارو برا چی میارن معلوم نیست چی هستن»، «اینکه واردات اشتباهه به خاطر کمبود دام نیس به خاطر بالا بودن علوفه و کنسانتره وغیرهاس.»
- 17
- 6
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۱/۳۰ - ۱۴:۵۰
Permalink