دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۲۰ - ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۵۷۸۷
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

گوسفند با دم هم وجود دارد؛ نگران نباشید

گوسفند دم دار,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت

 «همچین گوسفندی وجود ندارد»،« ژن‌اش دست کاری شده است»، « گوشت آن قابل خوردن نیست»،«بیشتر شبیه گرگ و خرس است» و...

 

اینها نمونه‌ای از واکنش‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی به تصویر گوسفندهایی است که می‌گویند از کشور رومانی وارد کشورمان شده است. گوسفندهایی که هیچ شباهتی با آن حیوان زبان بسته‌ای که همگان آن را می‌شناسند، ندارند چراکه این گوسفندها دارای «دم» هستند! از همین‌رو برخی بر این باورند که این گوسفندهای وارداتی حاصل آمیزش گوسفند و یک حیوان دیگر هستند!

 

> واکنش دامپزشکی 

این در حالی است که علیرضا رفیعی‌پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور این موضوع را تکذیب می‌کند و به تسنیم می‌گوید:« آمیزش دو گونه متفاوت و ایجاد حیوانات خاص، مستلزم کار ژنتیکی و فاقد توجیه اقتصادی است؛ آن هم در این تعداد انبوه. با یک جست‌وجوی ساده در اینترنت مشخص می‌شود که در نتیجه اصلاح نژاد‌های صورت‌گرفته، نه تنها در سطح جهان بلکه در کشورمان، نژاد‌های متعددی از گوسفند با اشکال، رنگ‌ها و‌اندازه‌های مختلف وجود دارند؛ برخی از نژاد‌های گوسفند دارای دم هستند، برخی دارای دنبه و برخی دارای هردو» وی ادامه می‌دهد:« متاسفانه سال گذشته افزایش قیمت ارز از یک سو و قاچاق دام به خارج از کشور سبب افزایش قیمت گوشت شد. در نتیجه سازمان دامپزشکی با ابلاغ دستورالعملی به منظور ضابطه‌مند کردن انتقال گوشت، مقدمات مبارزه با قاچاق گوشت را فراهم آورد و از سوی دیگر به منظور تنظیم شرایط بازار، برای واردات گوسفند از رومانی برنامه‌ریزی کرد.»

 

رفیعی‌پور با اشاره به اینکه رومانی، دومین کشور صادرکننده گوشت در جهان است یادآور می‌شود:« گوسفند رومانیایی، نژادی گوشتی و حاصل کار ژنتیکی است که طی شش ماه چهل کیلو گوشت تولید می‌کند. در واقع اصلاح نژاد در این گوسفند به گونه‌ای صورت گرفته که غذا به جای تبدیل شدن به چربی و دنبه فقط به گوشت تبدیل شود.» وی اضافه می‌کند: «گوسفند رومانیایی همچنین عاری از بسیاری از بیماری‌هایی است که متاسفانه هنوز در کشورمان ریشه‌کن نشده است. به عنوان مثال تب برفکی و یا بیماری‌های مشترک با انسان مانند تب مالت سی سال است که در رومانی ریشه‌کن شده. به علاوه خوراک سالم و مناسب این دام، گوشت حیوان را از کیفیتی بالا برخوردار کرده است.» رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تاکید بر اینکه روند واردات، ذبح و عرضه گوسفند‌های رومانیایی با نظارت کامل این سازمان صورت می‌گیرد، می‌گوید: «پیشتر سابقه واردات دام از کشورهایی چون افغانستان را داشته‌ایم؛ به عنوان مثال، سال گذشته ۱۷هزار راس دام از طریق مرز‌های افغانستان به کشور وارد و ذبح شدند، اما این نخستین بار است که از کشوری اروپایی، با کشتی دام به کشور وارد می‌شود.»

 

رفیعی‌پور در پایان می‌گوید: «تا کنون ۹۲ هزار راس دام طی سه مرحله با کشتی از رومانی به بنادر ایران وارد و پس از معاینه در کشتارگاه‌هایی تحت نظارت سازمان دامپزشکی ذبح شده‌اند. این واردات به کاهش قیمت گوشت منجر شده و با وارد کردن سری جدیدی از گوسفند‌های رومانیایی ادامه خواهد داشت.»

 

واکنش کاربران

علی رغم توضیحات رئیس سازمان دامپزشکی در مورد این گوسفندها، برخی کاربران به این تصویر واکنش نشان داده‌اند.

 

یکی از کاربران گفته است: «غالب گوسفندان وارداتی (به غیر از گوسفند نژاد آواسی) دم دار بوده و در زمان قوچ‌اندازی با میش‌های دنبه دار توان جفت گیری طبیعی را ندارند، درحالی که در گوسفند افشاری اصلاح شده این مشکل وجود ندارد»

 

دیگری نوشت:«گوسفند نباید دنبه داشته باشه؟ این گوسفندای وارداتی چرا دم دارند پس؟»

 

یکی دیگر از کاربران اینطور گفته است:«گوسفندانی که از کشور رومانی از طریق بندر چابهار وارد کشور شدن دُم‌هایی عجیب دارند و کمتر شباهتی به گوسفند! چرا این شکلی شده به نظر همچین چیزی وجود نداره»

 

کاربران دیگر نوشته‌اند: «حتما دستکاری ژنتیکی شدن! امیدواریم این گوسفندها با این دم خاص پیوندی نباشند»، «وقتی میگن گوسفند وارداتی دقیقا منظورشون همینه؟ حالا معلوم نیست چندسالشونه؟ قدر گوسفندای نژاددار خودمون رو بدونیم»، «به اینم عادت می‌کنیم فقط دمشون بزرگتره چیز خاصی نیست»،« تا اونجایی که ما یادمونه گوسفند دنبه داشت نه دم.»،«با وارد کردن گوسفند دم دراز باید شاهد واردات حیوان‌های جدید الخلقه بود مرغ نوک دراز، گاو پا کوتاه و...»، «این نژاد رومانوفه که تعداد زایمانش حداکثر هشت تا ده و در زمان کمتر بارداری هست»، «گوشتشون خیلی خوشمزه است چون دنبه ندارن»، «ایران خودش بهترین نژادهارو داره اینارو برا چی میارن معلوم نیست چی هستن»، «اینکه واردات اشتباهه به خاطر کمبود دام نیس به خاطر بالا بودن علوفه و کنسانتره وغیره‌اس.»

 

 

aftabeyazd.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
این شبیه سگه ژن سگ داره نزدیگی گوسفندباسگ گله است بیشترکاشکی خرس بودمنکه حالم ازهرچی گوشت گوسفنیده بادیدن این صحنه به هم خورد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش