اسفندیار امینی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص نتایج امروز نوزدهمین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بهم پیوسته منابع آب حوضه آبریز زاینده رود که در وزارت نیرو برگزار شد، اظهار کرد: براساس صحبت ها و جمع بندی جلسه امروز قرار شد آب جهت کشت صیفی جات در تابستان به کشاورزان حقابه دار اصفهان تخصیص یابد.
وی افزود: در این جلسه مقرر شد حقابه صیفی کاری کشاورزان و باغات حوضه زاینده رود به میزان ۳۵۰ تا ۳۶۰ میلیون مترمکعب با رعایت نیازهای شرب و صنعت و همچنین رعایت اطمینان کشت پاییزه در سال آبی آینده از سد زاینده رود رهاسازی شود.
دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزان استان اصفهان گفت: قرار شد نحوه زمان بندی و توزیع آب در کمیته ۱۵ نفره صنف کشاورزی شهرهای حوضه زاینده رود با حضور نمایندگان جهادکشاورزی و آب منطقه ای مشخص شود.
وی تاکید کرد: خوشبختانه جلسه امروز نتیجه مطلوبی برای کشاورزان حقابه دار به همراه داشت و هم چنین مقرر شد ۴۵۰ میلیون مترمکعب برای کشت پاییزه ۹۹-۹۸ تخصیص یابد.
استانداری اصفهان نیز با تایید این موضوع اعلام کرد که در جلسه شورای سازگاری با کمآبی که امروز با حضور استاندار اصفهان در تهران برگزار شد، رهاسازی آب برای کشت بهاره کشاورزان با رعایت خط قرمز حجم آب و نگهداشت کشت پاییزه، به تصویب رسید.
همچنین مسعود میرمحمدصادقی مدیرعامل آب منطقهای اصفهان در خصوص وضعیت جریان آب زاینده رود و کشت بهاره کشاورزان اظهار کرد: پیرو درخواست صنف کشاورزان و بهدنبال نامه استاندار اصفهان به وزیر نیرو در خصوص جاری بودن زاینده رود برای کشت بهاره شورای هماهنگی زایندهرود تشکیل شد و ادامه جریان آب را مصوب کرد.
وی افزود: باید هرگونه توزیع آب در شورای هماهنگی آبریز زایندهرود طرح و در آنجا تصمیم گیری شود، این شورا به ریاست وزیر نیرو و با حضور استانداران اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری و معاونین وزرای صنعت و معدن و تجارت کشاورزی و همچنین برنامه بودجه، محیط زیست و نمایندگان کشاورزان اصفهان و چهارمحال و بختیاری تشکیل میشود.
مدیرعامل آب منطقهای اصفهان ادامه داد: این جلسه امروز برگزار شد و مصوب شد با توجه به بارشهای خوب سال آبی جاری و میزان حجم سد زاینده رود توزیع آب بهاره انجام گیرد اما این توزیع چند خط قرمز مهم از جمله تأمین آب کافی برای شرب، صنعت و محیط زیست دارد.
میرمحمدصادقی اضافه کرد: هدف اصلی این بازگشایی آب حفظ و آبیاری باغات و کمک به حفظ اشجار و کشاورزی در استان اصفهان است.
وی تاکید کرد: در حال حاضر ۷۸۳ میلیون متر مکعب آب پشت سد زاینده رود قرار دارد، اما این که دبی آب خروجی از سد چه میزان باشد در یک کمیته تصمیم گیری متشکل از آب منطقهای، جهاد کشاورزی و ۱۵ نفر از صنف کشاورزان تعیین خواهد شد.
وی ادامه داد: با توجه به این که کشت بهار انجام خواهد شد و رودخانه باز خواهد بود باید همه مردم نهایت همکاری را در صرفه جویی آب انجام دهند و همچنین کشاورزان هر تصمیمی را که کمیته مربوطه گرفت، رعایت و کمال همکاری را داشته باشند.
- 17
- 3