در جلسه ستاد تنظیم بازار، با عرضه ذخایر گوشت منجمد گوساله به قیمت متوسط هر کیلوگرم ۵۵ هزار تومان موافقت شد.
به گزارش تسنیم، در نود و پنجمین جلسه کارگروه تنظیم بازار عملکرد گردش ذخایر و نحوه ترمیم ذخایر گوشت قرمز مورد بررسی قرار گرفت.
در مصوبه این جلسه آمده است:
۱- وزارت جهاد کشاورزی در اسرع وقت نسبت به ارسال اسناد مربوط به تعیین سقف قیمت دام زنده (سبک و سنگین) به سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولید کنندگان اقدام تا سازمان ذکر شده در اسرع وقت قیمت هر کیلوگرم دام زنده و گوشت و قطعات حاصل از آنرا محاسبه و اطلاع رسانی نماید.
۲- باتوجه به پیش بینی افزایش مصارف پس از بازگشایی کسب و کار های تعطيل شده ناشی از بیماری کرونا (corona) مقرر شد شرکت پشتیبانی امور دام در اسرع وقت نسبت به ترمیم ذخایر(استان سیستان و بلوچستان و سایر مبادی تأمین) اقدام نماید.
۳- با پیشنهاد شرکت پشتیبانی امور دام مبنی بر عرضه ذخایر به قیمت تمام شده برای امکان جایگزینی موافقت و نرخ عرضه ذخایر گوشت منجمد گوساله، متوسط ۵۵ هزار تومان (با تلورانس ۵ درصد که در اختیار هیات مدیره شرکت میباشد) تعیین شد.
تبصره ۱:باتوجه به بند ۱- ۲ جلسه نود و یکمین کارگروه تنظمی بازار برای آن دسته از محموله های تمدید تاریخ شده که تا پیش از تاریخ ابلاغ این مصوبه با نرخ قبلی تهاتر شده و کالا توسط بخش خصوصی تحویل شده است، اقدام بلامانع می باشد. ولی برای سایر محموله ها، نرخ پایه تهاتر با محموله های بخش خصوصی با بیش از ۶ ماه تاریخ مصرف نرخ حاشیه بازار محموله مشابه می باشد.
تبصره ۲:نرخ حاشیه بازار برای تهاتر، طبق پیشنهاد شرکت پشتیبانی امور دام و تأیید دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار ملاک اقدام خواهد بود.
قیمت مرغ به ١١.۵ هزار تومان کاهش یافت
نائب رییس کانون صنفی مرغداران گوشتی با بیان این که قیمت مرغ به ١١ هزار و ۵٠٠ تومان کاهش یافته است، اظهارکرد: تولیدکنندگان در هر کیلوگرم تولید ٣.۵ هزارتومان زیان می کنند.
حبیب اسدالله نژاد در گفت و گو با مهر قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده را به صورت نقدی حدود ٧۵٠٠ تومان و به صورت مدت دار ٨٠٠٠ تومان اعلامکرد و گفت: نرخ مرغ گرم نیز در بازار به ١١٠٠٠ تا ١١۵٠٠ تومان رسیده است.
او با اشاره به این که قیمت مرغ زنده تا ٩ هزار تومان نیز رسیده بود، ادامه داد: شرایط تولیدکنندگان به علت مازاد تولید، کاهش قدرت خرید مردم و افزایش چشمگیر قیمت نهاده های دامی مجدداً به حالت بحرانی رسیده است.
اسدالله نژاد با بیان این که صادرات برای کمک به تولید باید پایدار باشد، ادامه داد: روی صادرات مقطعی و خرد نمی توان مانور داد و صادرات به شکل موجود نمی تواند مشکلات صنعت را حل کند.
او قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم مرغ زنده را اکنون حداقل ١١ هزار تومان اعلامکرد و گفت: تولیدکنندگان هم اینک در هر کیلوگرم تولید ٣۵٠٠ تومان زیان می کنند.
اسدالله نژاد عنوان کرد: بخشی از این هزینه ها کاذب و غیرواقعی است که در سایه سودجویی عده ای و عدم نظارت دستگاه های مسوول به تولید و مصرف تحمیل می شود چراکه واردات نهاده های دامی با ارز دولتی انجام می شود و نباید با چنین ارقام سرسام آوری بدست تولیدکننده برسد.
او با بیان این که اکنون هر واحد مرغ داری با ۴٠ هزار قطعه ای در هر دوره پرورش که حدود ۲.۵ ماه طول میکشد بین ٣۵٠ تا ۴٠٠ میلیون تومان زیان می کند، گفت: به همین جهت واحدهای تولیدی از چرخه تولیدی خارج میشوند و این هشداری است برای کاهش تولید در ماه های آینده.
این مقام مسوول اضافه کرد: با ادامه این روند در حدود ۶ ماه آینده در تأمین گوشت مرغ وابسته خواهیم شد آن هم در سالی که به نام جهش تولید مزین شده و مسوولان مربوطه من جمله وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی برای جلوگیری از این شرایط باید تمهیدات لازم را بیندیشند.
- 10
- 1