به گزارش تجارت نیوز، تولید« کره ملی» در فضای مجازی آنقدر خبرساز شد که بعضی از کاربران نسبت به آن واکنش های متعددی نشان دادند.حال پیگیری های تجارت نیوز نشان می دهد کره در فروشگاه های زنجیره ای سهمیه بندی شده است. یعنی به فرد یک کره ۱۰۰ گرمی تعلق می گیرد.
در همین حال رئیس اتحادیه سوپر مارکت ها از افزایش ۹۰ درصدی نرخ کره از دو روز قبل خبرداد و به تجارت نیوز گفت:در چند ماه گذشته کره در بازار نایاب بود و حالا طی دو روز گذشته قیمت کره ۱۰۰ گرمی به هشت هزار تومان رسیده است. علت تعیین سهمیه کره در فروشگاه های زنجیره ای نیز این است که بعضی فروشگاه ها کره را با نرخ قبل عرضه می کنند و به همین دلیل باعث هجوم مردم به فروشگاه های زنجیره ای شده است.
سعید درخشانی افزود:نرخ کره ۱۰۰ گرمی در دو روز قبل چهار هزار و ۵۰۰ تومان بود. حالا با افزایش قیمت ها ممکن است در این فروشگاه های زنجیره ای به هر فرد تنها یک کره ۱۰۰ گرمی بدهند.
چرا قیمت کره ۲ برابر شد؟
انجمن صنایع لبنی با صدور اطلاعیه ای در واکنش به دو برابر شدن قیمت کره اعلام کرد که دیگر ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات این محصول اختصاص نمی یابد و از این پس کره از محل تولید داخلی تامین خواهد شد.
به گزارش تسنیم، نرخ کره پاستوریزه ۱۰۰ گرمی از ۴۵۰۰ تومان به ۸ هزار تومان و کره ۵۰ گرمی از ۲۳۰۰ تومن به ۴۱۰۰ تومان افزایش یافته است به همین منظور انجمن صنایع فرآورده های لبنی با صدور اطلاعیه ای درباره افزایش قیمت کره توضیحاتی ارائه داد.
میزان مصرف روزانه کره حیوانی در کشور ۱۰۰ تن، میزان واردات کره با ارز مرجع (۴۲۰۰) ۴۵ هزار تن از انتهای سال ۱۳۹۷، تعداد روزهای برآوردی برای مصرف کره حیوانی از ابتدای ۱۳۹۸ تا انتهای مردادماه ۵۲۰ روز و نیاز کشور از ابتدای سال ۱۳۹۸ تاکنون ۵۲۰۰۰ هزار تن است.
تحلیل آمار فوق نشان می دهد که موجوی ذخیره استراتژیک کشور برای کره حیوانی تا تابستان قابل اتکا بوده است که با پایان ذخایر کشور در انبارها به واسطه ظرفیت سازی و توانمندی های صنعت لبنی کشور از ابتدای شهریور ماه کره تولید داخل با قیمتی، ۳۵ درصد کمتر از قیمت جهانی (بر اساس قیمت دلار آزاد) وارد بازار شده است.
برای استحضار مردم نگاهی به حقایق زیر ضرورت دارد:
۱. انجمن فرآورده های لبنی همواره به صورت شفاف از تک نرخی شدن ارز حمایت کرده است.
۲. کلیه فرایند واردات کره حیوانی و توزیع آن در کشور از ابتدا تا کنون مستمرا تحت نظارت نهادهای نظارتی و امنیتی بوده است.
۳. طی یک سال و نیم گذشته قیمت کره وارداتی در بازار به دلیل تعهد و مسئولیت پذیری شرکت های لبنی با رعایت کامل قیمتهای مصوب تغییری نداشته و کره حیوانی یکصدگرمی با مبلغ ۰۰۰’۴۵ ریال عرضه شده است.
۴. کلیه تعهدات شرکت های لبنی واردکننده کره حیوانی بطور کامل با نظارت وزارت صمت صورت پذیرفته است.
۵. کره عرضه شده در بازار از ابتدای شهریور ماه کره حیوانی تولید داخل است و از ارز ۴۲۰۰ بهره ای ندارد.
۶. به دلایل سیاست های بانک مرکزی ارز مرجع جدیدی برای واردات کره حیوانی تخصیص نیافته لذا از این تاریخ به بعد صرفا کره تولید داخل در بازار عرضه می شود.
***
تکذیب سهمیه بندی کره در فروشگاههای زنجیرهای
نایب رئیس اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای با بیان اینکه هر مشتری به هر مقداری که کره بخواهد در فروشگاه های زنجیرهای موجود است، گفت سهمیه بندی کره در فروشگاههای زنجیرهای صحت ندارد.
به گزارش صدا و سیما، منصور عالی پور، با بیان اینکه هر مشتری به هر مقداری که کره بخواهد در فروشگاههای زنجیرهای موجود است، گفت: هرگونه سهمیه بندی در خصوص کره را در فروشگاههای زنجیرهای تکذیب میکنم.
نایب رئیس اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای، گفت: کره در هفتههای گذشته در بازار کم شده بود که دلیل آن تمام شدن مجوز واردات بود. این مجوز مجدداً تمدید شد و در حال حاضر هیچ مشکلی در توزیع و فروش کره نداریم.
گفتنی است در پی افزایش قیمت کره در روزهای گذشته امروز خبری درباره سهمیه بندی کره در فروشگاههای زنجیرهای در فضای مجازی منتشر شده بود.
وزارت صنعت: کره به اندازه کافی در بازار موجود است
سرپرست دفتر تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت با تاکید بر اینکه مشکلی در تامین و تولید کره خوراکی وجود ندارد، گفت: کره به اندازه کافی در بازار موجود است.
به گزارش فارس، امروز در برخی شبکههای اجتماعی به نقل از رئیس اتحادیه سوپر مارکتها خبری مبنی بر سهمیهبندی کره منتشر شد.
به ادعای آنها، علت سهمیهبندی کره توزیع این کالا با قیمتهای قبلی است، لذا فروشگاه ها با توجه به افزایش قیمت، کره موجود در انبارها با قیمتهای قبلی را به صورت سهمیهبندی به متقاضیان عرضه میکنند.
این خبر در حالی است که مشاهدات خبرنگار فارس از چند فروشگاه زنجیرهای در تهران حاکی از آن است که موضوع سهمیه بندی کره صحت ندارد و مشتریان به اندازه دلخواه میتوانند این کالا را خریداری کنند.
کامران کارگر سرپرست دفتر تامین، توزیع و تنظیم بازار وزارت صنعت نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس ضمن تکذیب و رد ادعای سهمیهبندی کره، اظهار داشت: وقتی در تامین و توزیع کالایی مشکلی وجود ندارد، سهمیه بندی آن کالا نیز بی معناست.
وی با انتقاد از انتشار اخبار نادرست بیان داشت: تولید داخلی این محصول در شرایط خوبی قرار دارد و مشکلی برای تامین کالای مورد نیاز مردم وجود ندارد.
کارگر با بیان اینکه بخشی از کره مورد نیاز از طریق واردات تامین میشود، گفت: با تغییر ارز واردات کره از ارز ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی طبیعی است که قیمت این محصول در بازار افزایش یابد، اما شرایط خوب تولید داخلی این محصول میتواند قیمت کره وارداتی را متعادل کند.
- 11
- 4
کاربر مهمان
۱۳۹۹/۶/۱۹ - ۱۵:۱۱
Permalink