عضو هیأت مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی با اشاره به این که کره از گروه کالاهای مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج شده است و اگر کسی تصمیم واردات کره داشته باشد باید از ارز نیمایی استفاده کند، اظهارکرد: باید در این بخش بر تولیدات داخل تکیه کنیم. براساس مصوبه چربی ستاد تنظیم بازار قیمت هر قالب ۱۰۰گرمی کره ۸۰۰۰ تومان خواهد شد.
محمد فربد در گفتگو با ایسنا با بیان این که سال ۱۳۹۷ آخرین سالی بود که ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کره تخصیص پیدا کرد و حدود ۴۵ هزار تن کره در آن سال و ابتدای سال پیش وارد شد، اظهارکرد: این ۴۵ هزار تن از آن زمان تا کنون و تا پایان شهریور ماه امسال توزیع خواهد شد.
او افزود: البته تعداد زيادي از کارخانه ها چند ماهی است که تعطیل شده اند؛ زیرا دیگر کره وارداتی نداشتند و ارز جدیدی هم برای واردات تخصیص نیافت ولی موجودی انبار یک شرکت تا پایان شهریور ماه کفاف نیاز مصرفی بخشی از بازار را با همان قیمت قدیم خواهد داد و پس از آن باید برتولید داخلی تکیه کنیم.
قیمت هرکیلو کره با ارز نیمایی ۱۵۰ هزارتومان
عضو هیأت مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی با اشاره به این که کلا کره از گروه کالاهای مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی خارج شده است، اظهارکرد: اگر کسی تصمیم واردات کره داشته باشد باید از ارز نیمایی استفاده کند که امروز قیمت دلار آن حدود ۲۱هزار و ۳۰۰ تومان است. همچنین قیمت کره ای که با ارز نیمایی وارد می شود کیلویی ۱۵۰ هزار تومان و هر قالب ۱۰۰ گرمی آن حداقل با قیمت ۱۵ هزار تومان عرضه خواهد شد.
به گفته فربد، بعضی شرکتها با وجود آنکه کره وارداتی شان به اتمام رسیده بود و با وجود ضرر و زیان، به منظور جلوگیری از حذف در بازار، مبادرت به عرضه کره ۴۵۰۰ تومانی کردند؛ در حالیکه می توانستند آن را بین ۶۵۰۰ تا ۸۰۰۰ تومان هم عرضه کنند.
قیمت کره از سال ۹۷ تا به حال ثابت مانده است
او اظهار کرد: از آغاز سال ۱۳۹۷ تا کنون هر ۱۰۰گرم کره علیرغم تغییر پارامترهای هزینه با قیمت ۴۵۰۰ تومان عرضه می شد و کره از جمله کالاهایی است که قیمتش دچار تغییر نشده است. البته سرانه مصرف سالانه آن نیم کیلو بیشتر نیست.
عضو هیأت مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی در ادامه گفت: در ستاد تنظیم بازار مصوبه ای در کنار مصوبه قیمت شیرخام وجود دارد که قیمت هر ۰.۱ درصد چربی را ۵۰۰ ریال تعیین کرده است. این چربی به صورت خامه از شیرخام استحصال می شود و در کارخانه های مجهز به دستگاه های مخصوص تبدیل به کره می شود.
هر قالب کره ۱۰۰گرمی ۸۰۰۰ تومان خواهد شد
به گفته او براساس مصوبه چربی ستاد تنظیم بازار، قیمت هر قالب ۱۰۰ گرمی کره ۸۰۰۰ تومان خواهد شد که این رقم نیز براساس قیمت روز چربی سودی را عاید شرکتها نمی کند.
فربد گفت: اگر کسی بخواهد سود قانونی بدستآورد می بایست هر قالب کره را به قیمت ۱۰هزار تومان به فروش برساند ولی به علت این که تغییر نرخ برای کارخانه ها و مصرف کننده مشکلاتی ایجاد می کند، کارخانه ها با همان قیمت ۸۰۰۰ تومان تولیدات خود را به فروش می رسانند.
اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی علوفه قطع شود، کره گران می شود
او در پاسخ به این سوال که آیا امکان افزایش قیمت کره تولید داخل وجود دارد یا خیر اظهارکرد: در حال حاضر برای واردات علوفه دامی ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده می شود که اگر این ارز تغییر کند یا حذف شود به تبع آن قیمت شیرخام افزایش خواهد یافت و تحت تاثیر افزایش قیمت شیر خام طبیعتا قیمت کره هم تغییر خواهد کرد.
ادعای رقابت با برندهای خارجی نداریم
عضو هیأت مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا کره تولید داخلی میتواند از لحاظ کیفیت با نمونه های وارداتی آن رقابت کند و آیا کیفیت کره مانند قبل خواهد بود؟ اظهارکرد: اصل رعایت کیفیت در کارخانه های تولیدی مطرح است. اگر نتوانیم محصولات با کیفیت تولید کنیم و در جهت بالا بردن سطح کیفی محصولات تلاش نکنیم، مصرف کننده استقبال نخواهد کرد و صنعت لبنیات دچار مشکل خواهد شد. شاید در ابتدای کار نتوانیم ادعا کنیم که تولیدات داخلی از نظر کیفی با نمونه خارجی آن و بعضی از برندها مطابقت داشته باشد ولی صنعت لبنیات همه تلاشش را خواهد کرد که محصولات با بهترین کیفیت عرضه شود. البته این نکته را باید اضافه کرد که براساس نمونه گیری ها محصولات تولید شده تا کنون از کیفیت مطلوبی برخوردار بوده است.
***
صادرات خامه ممنوع شد
ایسنا نوشت: در روزهای اخیر قیمت کره نزدیک به دو برابر شده و گزارشها حاکی از آن است که قیمت کره ۱۰۰گرمی از ۴۵۰۰ تومان به حدود ۸۰۰۰ تومان رسیده که طبق گفته عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآورده های لبنی، ستاد تنظیم بازار این قیمت را تایید کرده است. علت این افزایش قیمت نیز تغییر گروه ارزی این کالا از دولتی به نیمایی از سال گذشته عنوان شده که حالا با توجه به اتمام ذخایر قبلی تاثیر خود را در بازار نشان داده است.
حالا بعد از چند روز محمدرضا کلامی، دبیر ستاد تنظیم بازار نسبت به وضعیت بازار کره واکنش نشان داده و با بیان اینکه مدتهاست کره از فهرست دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات خارج شده است گفت: با توجه به اینکه ذخایر کره وارداتی با این ارز در کشور وجود داشت، نظارت کافی و کامل بر توزیع این ذخایر با قیمتهای متعارف و متناسب با ارز ۴۲۰۰ تومانی صورت گرفت. حالا اما با پایان ذخایر کره با ارز ۴۲۰۰ تومانی، تاثیر تغییر ارز مبنای واردات بر بازار روشن شده است. البته ستاد تنظیم بازار سازمان توسعه تجارت را مکلف کرده است به فوریت نسبت به تعیین عوارض صادراتی برای شیرخشک و محصولات لبنی اقدام کند.
به گفته وی با تصویب ستاد تنظیم بازار، سازمان توسعه تجارت مکلف شد به فوریت ممنوعیت صادرات خامه را نیز به مرحله اجرا بگذارد. این تصمیم با توجه به تاثیرپذیری بازار شیر و لبنیات کشور از تقاضای صادرات شیرخشک و خامه اتخاذ شده است.
واردات کره ممنوع نیست
این مقام مسئول با بیان اینکه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولید کنندگان مکلف است سقف قیمت کره داخلی را تعیین و گزارش آن را جهت طی مرحل تصویب به کارگروه تنظیم بازار ارسال کند، درباره صحت خبر ممنوعیت ورود کره گفت: واردات کره ممنوع نیست و این تغییرات قیمتی، همان طور که اشاره کردم تحت تاثیر تغییر ارز مبنای واردات از ۴۲۰۰ تومانی به ارز نیمایی است.
***
احتمال واردات تخم مرغ در صورت تداوم شرایط فعلی
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران با اشاره به اینکه در صورت تداوم شرایط فعلی در ماه های آینده مجبور به واردات تخم مرغ خواهیم شد، اظهار کرد: کمبود نهاده در بازار باعث افت تولید شده است.
ناصر نبی پور در گفت وگو با ایسنا در پاسخ به چرایی گرانی تخم مرغ در روزهای اخیر اظهار کرد: در تولید تخم مرغ پارامترهای زیادی وجود دارد که قیمت آنها طی این مدت افزایش یافته است. حال با وجود این افزایش قیمتها چگونه می شود قیمت تخم مرغ نسبت به سال گذشته دچار تغییر نشود؟
وی ادامه داد: ۵۰ درصد سویای موردنیاز در خوراک طیور توسط دولت تامین می شود ولی مجبوریم ۵۰ درصد دیگر را از بازار آزاد با قیمت کیلویی ۱۳هزار و ۵۰۰تومان تهیه کنیم؛ در حالیست که قیمت آن باید کیلویی ۲۴۵۰ تومان باشد یا ذرتی که باید کیلویی ۱۳۵۰ تومان باشد در حال حاضر قیمت آن در بازار آزاد به ۳۴۰۰تومان رسیده است.
به گفته وی وقتی تولید کننده خوراک طیور نداشته باشد، در نتیجه وزن مرغ کاهش می یابد و تخم نمی گذارد.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در پاسخ به این سوال که آیا صادرات تخم مرغ باعث برهم خوردن بازار داخلی شده است گفت: میزان صادرات در حدی نبوده که بر بازارهای داخلی اثرگذار باشد. اگر امروز در این شرایط قرار گرفته ایم به دلیل کمبود نهاده های دام و طیور است که باعث افت تولید شده است.
نبی پور اضافه کرد: در اردیبهشت ماه بیشترین میزان صادرات تخم مرغ را در حد ۱۴هزار تن داشتیم و از آن طرف قیمت تخم مرغ حتی ارزانتر از نرخ مصوب هم شده بود.
به گفته وی سرانه مصرف تخم مرغ در کشور سالانه ۱۱ کیلو است؛ در حالی که بیشتر از نیاز سالانه تخم مرغ تولید می شود.
او با بیان اینکه در صورت تداوم شرایط فعلی مجبور به واردات تخم مرغ در یکی دو ماه آینده خواهیم شد، گفت: قیمت تمام شده هر کیلو تخم مرغ برای واحدهای تولیدی در شرایط فعلی بیش از ۱۴هزار و ۹۰۰تومان و قیمتی که باید به دست مصرف کننده برسد ۳۰هزار تومان است. اگر همین ۵۰درصد سویا توسط دولت تامین نشود، تخم مرغ به کیلویی بیش از ۲۳ هزار تومان و شانه ای ۵۰هزارتومان هم خواهد رسید.
- 16
- 3