دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۷ - ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۴۴۷
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

آنقدر شیر نداریم که همه 'کره' مورد نیاز کشور را تولید کنیم/ مرغ هم گرانتر می‌شود!

علت افزایش قیمت ها در بازار,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت
رئیس انجمن صنایع لبنی کرمانشاه بخشی از نابسامانی کنونی در بازار "کره" را ناشی از رانت و انحصار دانست.

سید مهدی افخمی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه نابسامانی امروز بازار کره از قبل قابل پیش‌بینی بود، گفت: انحصار در واردات و ایجاد سلطان کره یکی از عوامل نابسامانی و افزایش قیمت اخیر کره است، زیرا در دو سال اخیر وزارت صمت واردات کره را به چند شرکت بزرگ لبنی به صورت انحصاری واگذار کرد.

وی ادامه داد: این شرکت‌ها به میزان زیاد کره وارد کردند و حجم زیادی کره در سردخانه‌های خود دارند و چون تمام کره وارداتی در اختیار آنها است تعیین کننده قیمت بازار هستند.

رئیس انجمن صنایع لبنی استان کرمانشاه با بیان اینکه شرکت‌های لبنی کوچک به سختی می‌توانند از این واحدهای بزرگ کره  تهیه کنند، یادآور شد: اطلاع داریم حتی گاهی برخی از شرکت‌های بزرگ وارد کننده برای فروش کره به متقضیان سندسازی می‌کنند و دو فاکتور رسمی و غیررسمی صادر می‌کنند تا بتواند فاکتورهای ساختگی را به وزارت صمت تحویل بدهند.

افخمی بر لزوم بررسی وضعیت انبار این شرکت‌ها و نحوزه توزیع کره از سوی آنها تاکید کرد.

وی عامل دیگری که باعث نابسامانی بازار کره شده را تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات کرده در سال‌های گذشته دانست و اضافه کرد: تخصیص ارز نیز به صورت انحصاری به برخی از شرکت‌ها اختصاص یافت و باعث رانت شد، اما اکنون که با کاهش ذخایر ارزی مواجهیم دیگر امکان تخصیص ارز نیست و قطعا وقتی که بین ارز ۴۲۰۰ تومانی با ارز ۲۶ هزار تومانی تا این اندازه فاصله هست، با قطع ارز ۴۲۰۰ تومانی قیمت کره وارداتی نیز افزایش خواهد یافت.

رئیس انجمن صنایع لبنی استان کرمانشاه معتقد است، دولت باید از قبل پیش‌بینی می‌کرد که به دلیل کمبود ذخایر ارزی دیگر امکان تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به محصولی ماننده کره را ندارند و فکری به حال این موضوع می‌کرد.

افخمی در پاسخ به این پرسش که آیا در شرایط کنونی که واردات کره گران تمام می‌شود نمی‌توان به تولیدات داخلی اکتفا کرد، گفت: اگرچه کارشناسان نظرات متعددی در زمینه تامین نیاز کره دارند و برخی معتقدند نیازی به واردات برای پوشش بازار نداریم، اما در واقعیت تامین کره داخلی جوابگوی نیاز مصرفی نیست.

وی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کنیم مصرف کره فقط مربوط به سبد غذایی مردم نیست و استفاده از کره در بسیاری از صنایع غذایی مانند بیسکویت و شکلات سازی نیز انجام می‌شود و صنایع غذایی هم به این محصول وابسته‌اند.

به گفته رئیس انجمن صنایع لبنی استان کرمانشاه، از سوی دیگر میزان شیری که در کشور داریم خصوصا در فصل کنونی که فصل کم شیری است، جوابگوی تولید تمام کره مورده نیاز کشور و پاسخگویی به نیاز آن نیست.

افخمی معتقد است، صادرات انواع محصولات لبنی، شیر خشک و .... آنقدر شیر کافی در کشور نمی‌گذارد که بخواهیم کره مورد نیاز را هم تامین کنیم.

وی اضافه کرد: البته در بحث زیرساخت‌ها مشکلی نداریم و برخی از صنایع لبنی حتی در داخل کرمانشاه نیز امکان تولید کره را دارند.

رئیس انجمن صنایع لبنی استان کرمانشاه درباره راهکاری که در شرایط کنونی می‌تواند نابسامانی کره را مدیریت کند نیز گفت: در درجه اول باید برای واردات این محصول استراتژیک یارانه دولتی اختصاص یابد. به علاوه انحصاری که ایجاد شده شکسته شود تا شرکت‌های متعدد بتوانند واردت کره انجام دهند و فقط چند شرکت خاص تعیین کننده قیمت نهایی کره نباشند.

 افخمی ادامه این شرایط و افزایش قیمت کره را به ضرر مصرف کننده دانست و عنوان کرد: وقتی قیمت کره ۱۰۰ گرمی از ۴۵۰۰ تومان به هشت هزار تومان برسد، برخی از خانوارها آن را از سبد خود حذف خواهند کرد.

وی افزود: البته اکنون در بازاری مانند کرمانشاه کمبود کره نداریم، اما ادامه این مشکلات و جو روانی که در بازار ایجاد شده می‌تواند در آینده باعث کمبود و گرانی بیشتر شود.

مرغ گرانتر می‌شود؟ / کمبود ذرت و سویا در مرغداری‌ها

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی می‌گوید: اکنون قیمت مرغ در واحدهای صنفی ۱۹ هزار تومان فروخته می‌شود. چنانچه ارز نیمایی از نهاده‌های دامی و طیور حذف شود قیمت هر کیلو مرغ ممکن است گران‌تر از رقم فعلی هم شود.

علت افزایش قیمت ها در بازار,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,کشت و دام و صنعت

به گزارش تجارت‌نیوز، فعالان صنعت مرغداری می‌گویند ذرت و سویا در بازار به سخت پیدا می‌شود. همین مساله بحران افزایش قیمت تخم مرغ را در کشور به همراه داشته است. در حال حاضر به دلیل افزایش قیمت دلار و کمبود خوراک دام و طیور قیمت هر شانه تخم مرغ در بازار به ۳۰ هزار تومان رسیده است. آیا بحران تخم مرغ دامن فعالان حوزه مرغ گوشتی هم را خواهد گرفت و در پاییز و زمستان با کمبود مرغ رو به رو می‌شویم؟

رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی از احتمال افزایش قیمت مرغ گوشتی در آینده نه چندان دور خبر داد و به تجارت‌نیوز گفت: فعالان بازار با کمبود ذرت و سویا مواجه هستند. با آن که این بحران برای تولیدکنندگان مرغ وجود دارد اما افراد به خوبی توانستند قیمت مرغ گوشتی را در بازار کنترل کنند. فعلا قیمت مرغ به نفع مصرف‌کنندگان است. اکنون قیمت مرغ در واحدهای صنفی ۱۹ هزار تومان قروخته می‌شود. چنانچه ارز نیمایی از نهاده‌های دامی و طیور حذف شود قیمت هر کیلو مرغ ممکن است گران‌تر از رقم فعلی هم شود.

محمد یوسفی اظهار کرد: هفت ماه می‌شود که مرغدارها در کسب و کار خود با زیان مواجه هستند. در حال حاضر مرغی که سه هزار و ۷۰۰ تومان برای یک مرغدار هزینه دارد امروز هرکدام ۳۰۰ تومان هم فروش نمی‌رود. دولت چنانچه در تهیه ذرت و سویا اقدامی نکند تولید مرغ به شدت کاهش خواهد یافت.

قیمت مرغ ثابت باقی می‌ماند؟

این فعال صنعتی افزود: ما نمی‌خواهیم قیمت مرغ افزایش یابد. باید دید که دولت برای ترخیص سویا و ذرت چه برنامه‌ای دارد؟ اگر کالای مورد نیاز مرغدارها تهیه و ترخیص شود قیمت مرغ ممکن است در نیمه دوم سال ثابت باقی بماند و گران نشود.

یوسفی اضافه کرد: برنامه تولیدکنندگان این است که در ماه ۱۱۰ میلیون جوجه‌ریزی شود. با تهیه کنجاله سویا تولید این مقدار مرغ برای کشور مازاد هم هست و اگر خوراک به دست مرغدارها نرسد تولید مرغ کاهش و قیمت آن گران می‌شود.

  • 12
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش