دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۳ - ۰۲ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۰۰۶۴
کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

کاهش شدید واردات گوشت و کره/ قیمت هر کیلو برنج خارجی بالای ۲۰ هزار تومان

قیمت محصولات کشاورزی,قیمت مواد غذایی
واردات کره و گوشت قرمز با کاهش شدید همراه شد. براساس آنچه ازسوی ستاد تنظیم بازار اعلام شده است، تولید برخی محصولات از جمله کره و گوشت قرمز افزایش یافته و همزمان واردات آنها کاهش یافته است؛ به‌گونه‌ای‌که واردات گوشت قرمز از بیش از ۸۰۰ هزار تن به کمتر از ۱۰۰ هزار تن در سال و این عدد برای کره از ۵۰ هزار تن به ۵ هزار تن رسیده است.

روز گذشته خبرهای جدیدی در عرصه بازرگانی داخلی از سوی متولیان تجارت داخلی اعلام شد. خبرهایی مربوط به «تامین نهاده‌های دامی»، «کاهش وابستگی به واردات برخی محصولات پروتئینی» و «آینده بازار مرغ و تخم‌مرغ». در حالی که در هفته‌ها و ماه‌ها‌ی گذشته مساله تامین خوراک دام و طیور به یکی از دغدغه‌های جدی فعالان صنعت مرغداری تبدیل شده بود، ستاد تنظیم بازار اعلام کرده است که مشکل تامین نهاده‌های دامی به کلی حل شده و ۱۰۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز تولیدکنندگان تامین شده است. البته دبیر ستاد تنظیم بازار به صراحت اعلام نکرده است که این تامین این نهاده‌ها از محل واردات بوده یا تولید داخل؟ اما به نظر می‌رسد که منظور این مقام مسوول تامین از محل واردات بوده است.

چرا که در یک خبر دیگر مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرده است که تا پایان آذرماه ۹ فروند کشتی شامل ذرت، کود شیمیایی، خاک فسفات، کود فسفات، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، در بندر شهیدرجایی پهلو گرفتند تا بخشی از نهاده‌های دامی از این مسیر تامین شود. پیش از این در اوایل آذر ماه رئیس‌جمهور در دستوری وزرای صمت و جهاد کشاورزی را با هدف جهش تولید مکلف کرد که اقدامات فوری و ضروری را در زمینه تولید نهاده‌های دامی در دستور کار قرار دهند. دستوری که مشخص نیست آیا شرایط آن برای تولیدکنندگان داخل فراهم شده است یا خیر.

آیا سیاست‌های ارزی و تولیدی همسو با یکدیگر متغیرهای مزاحم را از سر راه تولید خوراک دام و طیور حذف کرده‌اند؟‌ چرا که تا کنون آنچه به‌عنوان نهاده‌های دام و طیور از محل واردات با نرخ مصوب دولتی تامین می‌شده، با همان نرخ به دست تولیدکنندگان نمی‌رسیده است و آنها مجبور بوده‌اند که نیاز خود را با ۳ برابر قیمت از بازار آزاد تامین کنند.

قیمت محصولات کشاورزی,قیمت مواد غذایی

این صحبتی است که مهدی معصومی، از اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران به تازگی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» عنوان کرده است؛ «دولت نهایتا توانایی تامین ۵۰‌ درصد از نیاز مرغداران را دارد و تولیدکنندگان باید نهاده‌ای را که با ارز دولتی وارد می‌شود در بازار آزاد تا سه برابر نرخ مصوب خریداری کنند»

اما ستاد تنظیم بازار حامل خبرهای دیگری هم بود. آن‌طور که عباس قبادی اعلام کرده تولید برخی محصولات پروتئینی مثل کره و گوشت قرمز افزایش پیدا کرده و همزمان واردات آنها کاهش یافته است. بر این اساس واردات کره از ۵۰ هزار تن به ۵ هزار تن رسیده و واردات گوشت قرمز از بیش از ۸۰۰ هزار تن به کمتر از ۱۰۰ هزار تن در سال رسیده که به گفته دبیر ستاد تنظیم بازار این امر نشان‌دهنده رشد تولید این محصولات در داخل است. از سوی دیگر برای افزایش تولید جوجه یک روزه، مرغ و تخم مرغ هم تصمیمات خوبی گرفته شده و در روز‌های آینده، روند قیمت‌ها را کاهش خواهد داد.

اظهارات ستاد تنظیم بازار

به گزارش تسنیم، دبیر ستاد تنظیم بازار اعلام کرده است: مشکل تامین نهاده دامی حل و ۱۰۰ درصد نهاد‌ه‌های دامی تامین شده است. عباس قبادی در نشست کارگروه تنظیم بازار از افزایش سرعت ترخیص کالا‌ها از گمرک خبر داد و افزود: این امر باعث ایجاد ثبات نسبی در بازار شده است. وی از افزایش تولید و کاهش واردات برخی محصولات پروتئینی نیز خبر داد و گفت: واردات کره از ۵۰ هزار تن به ۵ تن و واردات گوشت قرمز از بیش از ۸۰۰ هزار تن به کمتر از ۱۰۰ هزار تن درسال رسیده که نشان از رشد تولید در کشور دارد. وی اضافه کرد: بحث میوه شب عید هم در دستور کار قرار گرفته تا هم منافع مردم و هم کشاورزان تامین شود.

خرید انواع ابزار وجعبه ابزار خانگی وصنعتی

به گزارش اکسپورتنا، مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان عنوان کرده است: تا پایان آذرماه ۹ فروند کشتی شامل ذرت، کود شیمیایی، خاک فسفات، کود فسفات، دانه‌های روغنی‌(کنجاله سویا) در بندر شهیدرجایی پهلو گرفته است. علی‌رضا محمدی کرجی‌ران با تشریح اقدامات صورت گرفته در زمینه خدمات‌رسانی به کشتی‌های حامل نهاده‌های دامی و کشاورزی در بندر شهید رجایی عنوان کرد: بر اساس تصمیمات متخذه مبنی بر واردات بخشی از نهاده‌های دامی و کشاورزی از بنادر استان هرمزگان، این اداره کل نیز هم‌راستا با سیاست‌های ابلاغی و با هدف تامین و مرتفع کردن نیازهای کشور از نهاده‌های کشاورزی و دامی با تمام توان عملیاتی، تجهیزاتی و تجربی خود وارد عمل شده و خدمات‌رسانی به کشتی‌های حامل این کالاها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به انجام رساند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: عمده کالاهای وارده شامل کود اوره، ذرت، کود شیمیایی، خاک فسفات، کود فسفات و دانه‌های روغنی(کنجاله سویا) است. وی اظهار کرد: هفت باب انبار در بندر شهید رجایی به منظور انبارش کالاهای یاد شده اختصاص داده شده است. مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با بیان اینکه از ابتدای سال تا پایان آذر ماه ۹ کشتی جهت تخلیه نهاده‌های دامی و بذرهای کشاورزی در این بندر پهلو گرفته است، تصریح کرد: ۱۳۵ هزار و ۲۹۸ تن ذرت، ۲۳۴ هزار و ۶۵۱ ‌تن کود شیمیایی و همچنین ۲۲ هزار و ۶۴۷ تن جو از بندر خارج و وارد بازار شده است.

واردات برنج ۵۰ درصد کاهش یافت؛ قیمت هر کیلو برنج خارجی بالای ۲۰ هزار تومان

دبیر انجمن واردکنندگان برنج از کاهش ۵۰ درصدی میزان واردات برنج نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.

قیمت محصولات کشاورزی,قیمت مواد غذایی

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اینکه میزان واردات برنج نسبت به ماه قبل تفاوت چندانی نداشته است، اظهار کرد: بنابر آمار از ابتدای سال تاکنون مجموع واردات برنج ۶۲۰ تا ۶۳۰ هزار تن بوده است.

او از ترخیص مقداری برنج رسوبی خبر داد و گفت: در حال حاضر میزان برنج‌های رسوبی مانده در گمرکات زیاد نیست که این امر‌ نشان می‌دهد واردات با ارز نیما به شدت برروی ورود این کالا تاثیر گذاشته است.

کشاورز ادامه داد: در جلسه‌ای که با سازمان استاندارد خواهیم داشت، موضوع واردات برنج پرمحصول را بار دیگر مرور می‌کنیم تا آسیبی برای تنظیم بازار نداشته باشیم چرا که میزان برنج رسوبی گمرک ۵۰ تا ۸۰ هزار تن است.

دبیر انجمن وارد کنندگان برنج از کاهش ۵۰ درصدی واردات برنج خبر داد و گفت: با توجه به واردات برنج با ارز نیما و کاهش تقاضا برای خرید ناشی از مشکلات معیشتی، میزان واردات نسبت به سال قبل افت محسوسی داشته است که هر چه سریع‌تر در این خصوص باید تمهیداتی اندیشیده شود، در غیر این صورت با خطر حذف برنج از سفره خانوارها روبه‌رو خواهیم بود.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج در پایان قیمت هر کیلو برنج هندی و پاکستانی را بالای ۲۰ هزار تومان اعلام کرد و گفت: با واردات برنج‌ پرمحصول در ایام کرونا دیگر نگران افزایش تقاضا نیستیم.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش