یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۵۶ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۳۳۵
بانک و بیمه

یک روز با دل نگرانی های سپرده گذاران ثامن

موسسه سپرده گذاران ثامن,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه
با وجود اطمینان بخشی بانک مرکزی درباره آینده موسسه ثامن، سپرده گذاران این موسسه هر روز با حضور در شعب آن خواهان دریافت پول خود هستند.

به گزارش ایرنا، چند روز پیش بود که ولی اله سیف رئیس کل بانک مرکزی در یک برنامه تلویزیونی به سپرده گذاران ثامن اطمینان داد این موسسه از نظر مدیریت دارایی و منابع وضعیت مطلوبی دارد و در آینده با دو موسسه دیگر یعنی مهراقتصاد و کوثر ادغام می شود.

 

با وجود این امیدها، هنوز از نگرانی سپرده گذاران ثامن کاسته نشده و یکی از شعبه های آن در جنوب تهران (محله خانی آباد) حاکی از حضور هر روزه آنان برای دریافت پول خود است که حتی گاهی به برخورد لفظی بین سپرده گذاران با کارکنان آن منجر می شود.

 

ساعت هفت و نیم صبح است و به محض باز شدن در، مردم داخل شعبه می شوند؛ در ابتدای ورود خانمی بلافاصله به سمت یکی از باجه ها می رود و می گوید: امروز آمده ام تا همه پول خود را بگیرم و تا تصفیه نکنم از اینجا نمی روم؛ من به این پول احتیاج دارم و باید بدهی مراسم خاکسپاری مادرم را بپردازم. 

 

وی در حالی که چشمانش پر از اشک شده، ادامه می دهد: سرایدار مدرسه هستم، دیروز طلبکار جلوی مدرسه آمد و کلی داد و بیداد کرد؛ حقم داشت پولش را می خواهد و من هم به او حق می دهم و امروز هر طور شده پول خود را می گیرم. 

 

مرد جوانی در میان همهمه می گوید: تمام سرمایه زندگی ام را یکجا جمع کردم و به این موسسه دادم تا بعد از مدتی با سود و اصل پول خانه ای بخرم؛ قبل از این ماجراها خانه ای را پسندیدم و قرار شد قولنامه کنم اما حالا با وجود این مشکل نمی دانم چه کار کنم. 

 

پیرمردی که با چهره مغموم روی صندلی نشسته است، رو به کارکنان موسسه می گوید: این پول ماحصل جوانی من برای روزهای پیری بود و با آن امورات خود و خانواده ام را می گذراندم اما حالا باید از صبح تا ظهر اینجا بیایم تا بتوانم مبلغ ناچیزی از اصل پولم را بگیرم. 

 

ناگهان یکی از کارکنان که از ازدحام و هیاهوی حاکم در شعبه کلافه شده است، رو به مراجعه کنندگان می گوید: باور کنید ما خودمان نیز وضعیت مناسبی نداریم؛ هفته گذشته یکی از همکاران ما به دلیل فشار و استرس زیاد راهی بیمارستان شد. 

 

وی ادامه داد: ما برای اینکه از کار بیکار نشویم مجبوریم در موسسه حاضر شویم در حالی که دو هفته است مسئولان حتی برای سرکشی هم نیامده اند؛ شما فکر می کنید سپرده های شما پیش ماست و نمی خواهیم آن را به شما بدهیم. 

 

مرد جوانی در پاسخ به او فریاد زد: تقصیر ما چیست؟ ما همه مشکلاتی داریم و با هزار خون دل این سرمایه را جمع کرده ایم. من خودم شاهد بودیم که شما در این مدت با پارتی بازی سپرده برخی از افراد را به طور کامل برگردانده اید. 

 

بگو مگو بین کارکنان و سپرده گذاران ادامه دارد؛ بیرون موسسه یک دکه روزنامه فروشی قرار دارد که صاحب آن به چند نفری که بیرون شعبه شاهد این مشاجره ها هستند، می گوید: در یک ماه گذشته هر روز شاهد این ماجراها هستم. 

 

یکی از کسبه محل در پاسخ به خبرنگار ایرنا که می پرسد برخی می گویند بین پلیس و سپرده گذاران در این شعبه درگیری فیزیکی به وجود آمده است، می گوید: این صحبت ها شایعه است و تا کنون چنین اتفاقی رخ نداده و معمولا از ساعت شروع به کار موسسه دو نفر نیروی انتظامی در محل حضور دارند و اجازه نمی دهند مشکلی به وجود بیاید.

 

یکی از سپرده گذاران ثامن، این مشاجره ها و درگیری های لفظی بین مشتریان و کارکنان این موسسه را بلاتکلیفی هر دو گروه می داند که نمی دانند تا چه زمان باید منتظر موافقت بانک مرکزی برای آغاز فرآیند ادغام باشند.

 

شاید عامه مردم تصور کنند که ادغام این موسسات تنها نیازمند بررسی و موافقت شورای پول و اعتبار است اما باید توجه داشت که پیش از مطرح شدن موضوع در این شورا، بانک مرکزی باید همه حساب های این موسسه ها را بررسی کارشناسی کند و یکی از لوازم موافقت با ادغام، تراز بودن پرداختی ها و دریافتی های آنهاست.

 

البته سیف در آخرین اظهار نظر درباره ثامن و مهر اقتصاد که قرار است با کوثر ادغام شوند، گفته است: اینها در طول فعالیت خود توانسته اند مدیریت خوبی بر دارایی های خود داشته باشند.

 

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه ثامن به زودی به شتاب متصل می شود، تاکید دارد: موسسه ثامن الائمه پس از الزام بانک مرکزی مبنی بر استفاده نکردن از اسماء متبرکه به ثامن تغییر نام داد؛ این موسسه از نظر ما مشکل خاصی ندارد.

 

سیف درباره مشکل تامین نقدینگی این موسسه نیز توضیح داده است که حجم بالای تقاضا برای نقدینگی در یک دوره زمانی کوتاه می تواند برای هر مجموعه در بازار پول مشکل ایجاد کند؛ زمانی که مردم هجوم بیاورند و نقدینگی کافی در شعبه وجود ندارد، نباید این به ذهن متبادر شود که بانک مشکل دارد.

 

**آنچه بر ثامن گذشت

 

موسسه ثامن که بیش از ۵۸۰ شعبه در سراسر کشور دارد، از سال ۷۶ در قالب یک تعاونی اعتباری در شهر مشهد فعالیت خود را آغاز کرد و از سال ۸۹ در برنامه ساماندهی بانک مرکزی قرار گرفت و نام آن در فهرست اولیه این بانک نیز منتشر شد.

 

مسئولان این تعاونی برای تامین نظر بانک مرکزی مبنی بر ممنوعیت ثبت اسامی و القاب معصومین برای موسسات اعتباری، عنوان آن را از «ثامن الائمه» به «ثامن» تغییر دادند.

 

رسانه ها ۲۵ خرداد امسال از تجمیع بانک های وابسته به نهادهای نظامی خبر دادند و اعلام کردند که قرار است بانک مهراقتصاد و موسسه ثامن که هنوز مجوز از بانک مرکزی دریافت نکرده اند، در موسسه اعتباری کوثر که دارای مجوز از بانک مرکزی است، ادغام شوند و بانک کوثر را تشکیل دهند.

 

انتشار این خبر سبب شد تا سپرده گذاران ثامن با نگرانی از آینده دارایی های خود با تجمع در مقابل شعب آن، خواهان برداشت از حساب های خود باشند که این امر مشکلاتی را برای سپرده گذاران و در برخی موارد کارکنان این موسسه به وجود آورد و با گذشت نزدیک به ۵۰ روز از آغاز ماجرا هنوز این مشکل با شدت کمتر وجود دارد.

 

در هفته های گذشته بانک مرکزی برای رفع شبهه و نگرانی از سپرده گذاران، عنوان ثامن و مهر اقتصاد را در فهرست موسسه های متقاضی مجوز درج کرد و مسئولان آن نیز بارها در گفت و گوهای خود با رسانه ها به مردم اطمینان داده اند که مشکلی بابت سرمایه های آنها نزد این موسسات بوجود نمی آید.

 

به گفته فرشاد حیدری معاون نظارتی بانک مرکزی، موسسه ثامن در مسیر پیوستن به موسسه های مجاز است؛ این موسسه اقدام هایی شامل پذیره نویسی در بورس و تودیع سپرده قانونی نزد بانک مرکزی انجام داده و فرآیند قانونی و رسیدگی به تقاضای این موسسه در حال انجام است که امکان دارد به صدور مجوز یا ادغام با یکی از بانک ها و موسسه های اعتباری منجر شود.

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام مسئولین ۹ شب اعلان کنند به کمک مردم نیاز داریم. مردم ۶ صبح با کمربسته اعلام آمادگی می کنند. دو ماه است به مردم مشکل به وجود آمده هیچ کس گوش نمی دهد.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش