رییس مرکز اطلاع رسانی پلیس اصفهان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: این موسسه ها فاقد مجوز لازم از بانک مرکزی بودند و در مجموع ۵۱۷ میلیارد ریال از مردم کلاهبرداری کردند.
سرهنگ جواد درستکار افزود: این مراکز که شامل پنج موسسه و سه صندوق قرض الحسنه بودند در قالب پرداخت سود بالا و وام با بهره پایین، سرمایه های مردم را جذب می کردند.
وی با بیان اینکه شکایت هایی از سوی مردم از موسسه ها و صندوق های مذکور گزارش شد، گفت: در این پرونده تاکنون هشت نفر دستگیر و پرونده آنها تحویل مقام های قضایی شد.
فرمانده انتظامی استان اصفهان در این باره گفت: کارآگاهان پلیس آگاهی در جهت مبارزه قاطعانه با اخلالگران در نظام اقتصادی با رصد اطلاعاتی و تحقیقات پنج موسسه و سه صندوق قرض الحسنه غیر مجاز و بدون مجوز از بانک مرکزی را شناسایی کردند.
سردار مهدی معصوم بیگی افزود: هر موسسه و صندوق قرض الحسنه بدون مجوزی که به بهانه پرداخت سود و وام کم بهره به مردم راه اندازی شود، غیر مجاز و مصداق بارز اخلال در نظام اقتصادی است و پلیس برابر قانون با این گونه موارد برخورد می کند.
وی با بیان اینکه برخی از این موسسه ها و صندوق ها با هدف کلاهبرداری راه اندازی می شوند، به شهروندان توصیه کرد از سپردن سرمایه های خود به این موسسه ها خودداری کنند و در صورت مشاهده فعالیت های غیر مجاز موضوع را از طریق شماره تلفن ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.
بر اساس قوانین پولی و بانکی کشور، صندوق های قرض الحسنه صرف مجاز به جذب و قبول سپرده (وجوه) به صورت حساب پس انداز قرض الحسنه، بدون پرداخت بهره و پرداخت تسهیلات (وام) به صورت قرض الحسنه با حداکثر کارمزد چهار درصد در سال بوده و مجاز به افتتاح و قبول سپرده به صورت حساب سپرده پس انداز جاری (دسته حواله ای)، حساب سپرده سرمایه گذاری مدت دار و صدور اوراق گواهی سپرده، اوراق گواهی بازپرداخت و صدور ضمانتنامه بانکی نیستند.
- 9
- 5