سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۱۲ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۶۹۸۵
بانک و بیمه

انجام مذاکرات فشرده‌ بین بانک مرکزی ایران و روسیه/بانک‌های خارجی جایگزین روسی سوئیفت را انتخاب کردند

رضا اردکانیان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بانک و بیمه
وزیر نیرو با بیان این‌که مباحث بانکی یکی از موضوعات مهم مذاکره بین ایران و روسیه است، گفت: مذاکرات فشرده‌ای بین بانک مرکزی دو کشور در حال انجام بوده و به زودی کارگروه مشترکی در تهران تشکیل جلسه خواهد داد.

به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان در حاشیه پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایران و فدراسیون روسیه که امروز در تهران برگزار شد، با بیان این‌که ۶۰ نفر از شرکت‌ها و مجموعه‌های مختلف در سازمان‌های استان‌های قفقاز شمالی برای دومین همایش همکاری به ایران آمده‌اند، اظهار کرد: حدود ۲۵۰ نفر از سازمان‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی و فدراسیون روسیه، دوشنبه و سه‌شنبه برای اجلاس به ما می‌پیوندند.

وی ادامه داد: سال گذشته به پیشنهاد وزارت امور خارجه و تصویب هیأت وزیران مسئولیت کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و روسیه به وزارت نیرو محول شد و این وزارتخانه مسیر توسعه روابط اقتصادی چند پروژه مهم را در دستور کار قرار داد.

نهایی کردن مراحل الحاق ایران به موافقت‌نامه اقتصادی اوراسیا

وزیر نیرو با اشاره به نهایی کردن مراحل الحاق جمهوری اسلامی ایران به موافقت‌نامه اقتصادی اوراسیا، اظهار کرد: پس از تصویب فوریت لایحه در هیأت وزیران در سه کمیسیون و صحن مجلس شورای اسلامی طی هفته گذشته به تصویب رسید.

اردکانیان ادامه داد: انتظار می‌رود ایران هم به مجموعه کشورهای روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس بپیوندد و بتواند از یک بازار ۱۸۰ میلیونی برای توسعه روابط اقتصادی عرضه کالا و محصولات به ویژه در شرایطی که ایران و روسیه تحت تحریم‌های غیرقانونی قرار دارند، بهره ببرد.

وی در ادامه با بیان این‌که پروژه دیگر برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک است، اظهار کرد: ۱۳ کارگروه در زمینه‌های حمل و نقل، صنعت، معدن، انرژی، داروسازی، کشاورزی، توریست و موضوعات فرهنگی مباحث را دنبال می‌کند و انتظار می‌رود طی دو روز آینده پروژه‌های متعددی در بخش‌های مذکور امضا شود.

به گفته وزیر نیرو حدود ۵۰۰ شرکت خصوصی از ایران برای شرکت در کارگروه‌ها و اجلاس کمیسیون مشترک ابراز تمایل کرده‌اند.

اردکانیان با تاکید بر این که وزارت نیرو به عنوان یکی از دستگاه‌های اجرایی جمهوری اسلامی ایران، بهره‌مندی قابل ملاحظه‌ای از امکانات فراهم شده جهت اجرای پروژه‌ها در بخش انرژی دارد، اظهار کرد: وظیفه‌ی ما در این همایش تسریع ارتباط با بخش خصوصی دو کشور است.

وی با بیان این‌که روسیه در سال گذشته بالغ بر ۱۵۰ میلیارد دلار واردات داشته است، تصریح کرد: با توجه به زمینه‌های مختلف فعالیت در ایران قطعاً این مذاکرات از جمله الحاق به موافقت‌نامه اوراسیا این سهم را افزایش خواهد داد. بر اساس آنچه در موافقت‌نامه اوراسیا آمده ۸۰۰ قلم کالا از تعرفه ترجیحی خواهند شد.

وزیر نیرو با بیان این‌که کشورهای عضو توافق‌نامه اوراسیا با یکدیگر در یک منطقه آزاد تجاری فعالیت خواهند داشت، گفت: تأثیر آن در ایجاد اشتغال و تسریع در محصولات ایران در بازارهای مصرف و مجموعه استان‌های قفقاز شمالی زمینه لازم را فراهم خواهد کرد.

تدارک یک نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی در هرمزگان

اردکانیان با تاکید بر این‌که کمیسیون مذکور به سرعت دادن در اجرای قراردادهای منعقد بین دو طرف می‌پردازد و زمینه را برای انعقاد قرارداد جدید نیز فراهم می‌کند، افزود: برای مثال از محل وام فدراسیون روسیه که برای ایران تدارک دیده شده، یک نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی در هرمزگان در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی، راه‌آهن اینچه‌برون - گرمسار را در برنامه دارد. در بخش کشاورزی نیز واردات محصولات مورد نیاز از روسیه در دستور کار است.

وزیر نیرو با بیان این‌که امیدواریم با ضوابط موجود و از کانال اوراسیا بتوانیم مبادلات دو کشور را افزایش دهیم، اظهار کرد: همچنین امیدواریم امکانات ترانزیتی برای صادرات محصولات منطقه اقتصادی اوراسیا و غلات را در اختیار آن‌ها قرار دهیم که از مسیر کوتاه‌تری محصولات را به آب‌های آزاد برسانند و به کشورهای هدف متصل شوند.

به گفته اردکانیان در زمینه مختلف صنعتی و گردشگری مذاکرات خوبی بین دو کشور انجام شده است.

انجام مذاکرات فشرده بین بانک مرکزی ایران و روسیه

وی در ادامه با تاکید بر این‌که مباحث بانکی یکی از موضوعات مهم مذاکرات بین دو کشور است، گفت: مذاکرات فشرده‌ای بین بانک مرکزی ایران و روسیه در حال انجام است و به زودی کارگروه مشترکی در تهران تشکیل جلسه خواهد داد. سعی بر این است که با حل و فصل و در نظر گرفتن همه جوانب سیستم بانکی بتواند نقش مهم خود را در سرعت بخشیدن به روابط اقتصادی ایفا کند.

وزیر نیرو در ادامه با تاکید بر این‌که تحریم فرصتی فراهم می‌کند که کشورهای منطقه ظرفیت‌های همکاری را بالاتر ببرند، اظهار کرد: به عنوان مثال در روزهای گذشته در اجلاس شانگهای و سیکا همکاری خوبی فراهم شد و رئیس جمهور ایران جلساتی با رؤسای جمهور روسیه، افغانستان و تاجیکستان داشت.

اردکانیان با اشاره به این‌که وزارت نیرو مسئول ایرانی کمیسیون مشترک بین دو کشور است، ادامه داد: علاوه بر کمیسیون مشترک با روسیه کمیسیون مشترک با افغانستان، ارمنستان و تاجیکستان هم برگزار می‌شود و زمینه‌ی جدیدی برای رونق و توسعه اقتصادی فراهم خواهد شد.

بانک‌های خارجی جایگزین روسی سوئیفت را انتخاب کردند
رئیس بانک مرکزی روسیه گفت بانک‌های چندین کشور قصد دارند در شبکه انتقال پولی که روسیه ساخته و به‌عنوان جایگزین سیستم سوئیفت عمل می‌کند، شرکت کنند.

الویرا نابیولینا گفت: «این شبکه برای اتصال خارجی باز است. ما آن را برای شرکای تجاری خود ساخته‌ایم، اگر بخواهند عضو شوند. بانکهای چندین کشور به این شبکه متصل می‌شوند. اتصال‌های آزمایشی آماده هستند».

مسکو در بحبوحه تهدیدهایی مبنی بر قطع ارتباط آن با سیستم سوئیفت (جامعه جهانی ارتباطات مالی بین‌بانکی) شروع به ساخت سیستم پرداخت خود کرد که به آن SPFS (سیستم انتقال پیام‌های مالی) می‌گویند.

رئیس بانک مرکزی روسیه گفت این جایگزین روسی همان استانداردهای سوئیفت را دارد. این شبکه برای کشورهایی که به آن می پیوندند، راحت است چون لازم نیست مکانیسم‌های داخلی خود را تغییر دهند، به‌علاوه نه‌تنها بانکها بلکه کسب و کارهای بزرگ هم می‌توانند مستقیماً به آن متصل شوند.

در همین حین، خود روسیه از SPFS استفاده می‌کند. ۱۸ درصد انتقال‌های مالی روسیه از این طریق صورت می‌گیرند. بنابراین بانکها می‌توانند انتخاب کنند از چه سیستمی استفاده کنند و در صورت وجود هرگونه ریسک سریع تغییر سیستم دهند.

در اوایل سال جاری ، بانک مرکزی روسیه اعلام کرد جایگزین سوئیفت در این کشور پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته و همگام با استانداردهای بین‌المللی پیش می‌رود و بازیگران خارجی می‌توانند به آن متصل شوند. در آوریل، رئیس بانک مرکزی روسیه گفت با دو غیرروسی در این باره صحبت کرده و ۵ مذاکره دیگر در راه است. پیوستن به این شبکه به بانکهای خارجی امکان دور زدن تحریم‌های غرب را می‌دهد و می‌توانند با شرکت‌های تحریم‌شده روسی همکاری کنند.

داخل روسیه ، تا کنون ۵۰۰ شرکت‌کننده شامل شرکتها و مؤسسات مالی بزرگ روسیه به شبکه SPFS پیوسته‌اند
 

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش