ردپای سیاستهای اقتصادی دولتهای نهم و دهم هنوز از اقتصاد ایران پاک نشده است. رفتارهای غیرکارشناسی احمدینژاد و تیم اقتصادیاش زخمهایی را بر تن اقتصاد ایران نشانده که هر بار به یک بهانه سر باز میکند. طی ۱۰ سال گذشته تاکنون با هر تکانه اقتصادی گوشهای از ابعاد جدید این بحران رو شده است.
همین چند روز پیش، وقتی اسحاق جهانگیری در مورد ۱۸ میلیارد دلار ارزی که به باور مخالفان سیاستهای اقتصادی دولت، بدون هدف به بازار تزریق شد صحبت کرد، لابهلای صحبتهای خود از گم شدن ۲۲ میلیارد دلار سخن گفت که در زمان احمدینژاد به بهانه کاهش قیمت ارز به استانبول و دوبی منتقل شد.
بدون شک انتقال چنین مبالغ هنگفتی بدون حمایت و نظر بانک مرکزی از کشور خارج نشده که اگر چنین بوده، وضعیت به مراتب بحرانیتر خواهد شد.
محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی دولت محمود احمدینژاد که حالا هم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس است، درباره اینکه گفته میشود در زمان او بیشترین منابع ارزی کشور به تاراج رفته، به اعتمادآنلاین گفت: من به تنهایی تصمیمگیرنده نبودم، اگرچه همواره تلاش کردم بتوانم استقلال بانک مرکزی را حفظ کنم. باید تاکید کنم همه آنچه رخ داد، با نظر و صلاحدید من نبود.
رئیس کل اسبق بانک مرکزی، در رابطه با اینکه نقش بانک مرکزی در پدید آمدن بحران ارزی آن سالها چه بوده است، توضیح داد: همه فکر میکردند من تابع احمدینژاد هستم، قطعاً اینطور نبود. ما در مجموعه بانک مرکزی یک بدنه کارشناسی و تصمیمگیری داشتیم که جمعی فکر و عمل میکردیم.
این مقام سابق بانک مرکزی، با تاکید بر اینکه در فسادهای اقتصادی هیچگاه یک فرد به تنهایی نمیتواند بحرانآفرینی کند، گفت: در همان روزهای پرالتهاب بحران ارزی در سال ۹۱، بارها اعلام کردم نباید اذهان عمومی را با انتشار اخبار بیپایه و اساس مخدوش کرد. به مردم گفتند بحران ارزی کار فردی به نام جمشید بسمالله بوده، اما من به شما میگویم این اظهارنظرها آدرس غلط دادن به مردم بود.
- 17
- 1