جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۸:۵۱ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۴۴۲
تجارت و بازرگانی

غیبت چهره‌های شاخص از انتخابات اتاق بازرگانی/ بخش خصوصی در خطر دولتی شدن

اتاق بازرگانی,غیبت چهره‌های شاخص از انتخابات اتاق بازرگانی
تضعیف جایگاه بخش خصوصی در جهت‌گیری‌های اقتصادی می‌تواند از اشتیاق فعالان این بخش برای حضور در عرصه‌های تصمیم‌گیری بکاهد؛ اتفاقی که سایه آن در انتخابات اتاق بازرگانی مشاهده می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، دهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی ایران ۲۰ اسفند برگزار می‌شود و ۱۳۲۰ نفر متقاضی واجد شرایط نامزدی در این انتخابات نیز معرفی شده‌اند.

در این فهرست ۱۳۲۰گانه اسامی شماری از چهره‌های شاخص اتاق دیده می‌شود، اما همزمان مرور نام‌های ذکر شده  از غیبت چهره‌هایی دیگر حکایت دارد که واجد شرایط نبودن شماری از آنها در انتخابات پیش رو پیش‌بینی نمی‌شد.

غلامحسین شافعی، رئیس فعلی اتاق بازرگانی ایران، مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران، فاطمه مقیمی، علاءالدین میرمحمدصادقی، محمد اتابک و ناصر ریاحی از دیگر اعضای اتاق بازرگانی شماری از این افراد هستند.

نبود اسامی این افراد در فهرست بیش از آنکه واجد شرایط نبودن آنها را برای نامزدی در انتخابات اتاق بازرگانی به ذهن متبادر کند می‌تواند نشانی از شرکت نکردن آنها باشد.

البته آیین‌نامه انتخابات در دوره دهم نیز به‌روز شده و بنا بر گفته خوانساری تغییراتی در شرایط رای‌هندگان و رای‌گیرندگان به وجود آمده است؛ شاید همین شروط جدید را هم بتوان عامل غیبت شماری دانست.

دلایل شرکت نکردن در انتخابات اتاق بازرگانی مشابه نیست

سیدرضی حاجی‌آقامیری، عضو اتاق بازرگانی، یکی از چهره‌هایی است که نام او برخلاف پیش‌بینی‌ها در فهرست واجدین شرایط مشاهده نمی‌شود. او در این باره به تجارت‌نیوز گفت: به باور من حضورنداشتن افراد نمی‌تواند برآمده از دلایل مشابه باشد و هر فرد دلیل خود را دارد.

وی افزود: دلیل شرکت نداشتن خود من این است که به نظرم فعالیت در این حوزه برای من کافی است و ترجیح می‌دهم عرصه را به جوان‌ترها واگذار و جانشین‌پروری کنم؛ به همین منظور پسر من در این انتخابات کاندیداست.

او ادامه داد: در مورد دیگران هم می‌تواند همین گونه باشد و هر کس دلیل منحصر به خود را دارد. به طور مثال آقای میرمحمدصادقی همان گونه که همه می‌دانند متاسفانه شرایط جسمی مساعدی ندارند، بنابراین حضور پیدا نکردند، اما به باور من اگر شرایط جسمی ایشان اجازه می‌داد، حتما شرکت می‌کردند. همچنین اینکه شماری در انتخابات اتاق شرکت نکردند لزوما به این معنا نیست که از فعالیت در اتاق دست کشیده‌اند.

گوش شنوا برای گفته‌های بخش خصوصی نیست

این عضو اتاق بازرگانی در ادامه تشریح دلایل خود مبنی بر نبود شماری از چهره‌های شاخص در دهمین انتخابات اتاق بازرگانی اظهار کرد: به باور من شاید شماری دیگر هم این نظر را داشته باشند که شرایط کنونی شرایطی نیست بتوان موثر بود و انتظارات را برآورده کرد. بنابراین همین آماده نبودن بستر افراد را از حضور در انتخابات دلسرد می‌کند.

حاجی‌آقامیری ادامه داد: در اتاق بازرگانی کسی حقوق نمی‌گیرد که به دلیل مزایای مادی بخواهد سمت داشته باشد، پس اگر این حضور هم مثمرثمر نباشد دلیلی برای تداوم مسئولیت‌پذیری وجود ندارد.

او اضافه کرد: تاثیرگذاری بخش خصوصی در تغییر مواضع دولت‌ها به‌تدریج کمتر می‌شود؛ همان رویه‌ای که اکنون در سیاست‌های ارزی بانک مرکزی مشاهده می‌شود. بنابراین وقتی بخش خصوصی درمی‌یابد گفته‌هایش گوش شنوا ندارد، عطای سمت‌گیری در اتاق بازرگانی را به لقای آن می‌بخشد. با این حال باز هم تاکید دارم که این یک قاعده کلی نیست و حضور نیافتن شماری از افراد در انتخابات نمی‌تواند برخاسته از یک دلیل باشد.

تضعیف جایگاه بخش خصوصی در تعیین سیاست‌های کلان اقتصادی می‌تواند به معنای هر چه دولتی شدن اقتصاد کشور باشد به نحوی که بخش خصوصی تنها قوانین دولتی را اجرا کند و مناسبات اقتصادی خود را مبتنی بر این چهارچوب شکل دهد. رویه‌ای که انگیزه فعالیت را برای فعالان این بخش از بین می‌برد.

***

چند پرسش از آل‌اسحاق

روزنامه جهان صنعت نوشت: یحیی آل‌اسحاق هنوز امیدوار است پس از هشت سال دوری از اتاق بازرگانی به این نهاد راه یابد و همچنین امیدوار است ریاست اتاق تهران را در اختیار بگیرد. به همین دلیل تلاش می‌کند همانند همیشه خوش‌بینانه سخن بگوید. به طور مثال او گفته است: «حجم معاملات تجاری و مجموعه صادرات و وارداتی که کشورهای منطقه با یکدیگر دارند حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار در سال است که براساس مطالعات، با توجه به وضعیت موجود، می‌توانیم حداقل ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار از این ظرفیت را به خودمان اختصاص دهیم.»

با توجه به اطلاعات و آمارهای ارائه‌شده می‌توان چند پرسش از وی داشت:

یکم- منظور از کشورهای منطقه کدام منطقه و کدام کشورها است؟ به طور مثال عربستان و حتی ترکیه ناسازگار با ایران در این منطقه قرار دارند؟ منظور از کشورها اگر دقیق بیان شود می‌توان در تحلیل سخنان وی واکاوی بیشتری کرد.

دوم- عدد ۱۲۰۰ میلیارد دلار از کدام منبع معتبر اخذ شده است. این عدد مناسبی است اما یادمان باشد سهم ترکیه و نیز عربستان از این رقم بسیار بالاست. آقای آل‌اسحاق باید بتواند به طور دقیق بگوید تفاوت ۱۰۰ میلیاردی از تجارت ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلاری احتمالی ایران با کشورهایی که در کانون توجه آل‌اسحاق قرار دارد چگونه محاسبه شده است؟

سوم- آیا منظور آقای آل‌اسحاق از این حجم تجارت افزایش صادرات است؟ در این صورت باید بتواند بگوید ایران کدام کالاها را می‌تواند به کشورهای منطقه صادر کند که تا به حال نکرده است. اگر منظور واردات است که باید بگوید منابع ارزی این رقم از کجا تامین خواهد شد؟

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش