یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۱۷ - ۰۵ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۰۲۱۳
تجارت و بازرگانی

پایان دادن به استفاده از کارت بازرگانی؛ استراتژی جدید دولت برای تسهیل تجارت خارجی

کارت بازرگانی,پایان استفاده از کارت بازرگانی
داشتن کارت بازرگانی برای تجار به عنوان مجوز تجارت خارجی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از آنجایی که کارت بازرگانی برای تجارت خارجی محدودیت ایجاد و پروسه‌ی انجام تجارت خارجی را طولانی‌تر می‌کند، بحث حذف کارت بازرگانی از چرخه تجارت مطرح شده است تا فرآیند انجام تجارت خارجی تسهیل شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، تجارت خارجی برای هر کشوری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. دولت و بخش خصوصی باید در راستای تسهیل تجارت خارجی و افزایش تعامل با سایر کشور‌ها تلاش کنند. طبق گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، کارت‌های بازرگانی از سال ۱۳۳۳، برای ساماندهی تجارت خارجی، مورد استغاده بازرگانان قرار گرفت. اما امروزه حذف این کارت می‌تواند بر تقویت رقابت‌پذیری و افزایش مشارکت مردمی در تولید تأثیر‌گذار باشد.

کارت بازرگانی چیست؟

یکی از مواردی که برای انجام تجارت خارجی اعم از واردات و صادرات، اهمیت ویژه‌ای دارد، داشتن کارت بازرگانی است. داشتن این کارت به منزله‌ مجوزی برای انجام صادرات و واردات است. طبق گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، از سال ۱۳۳۳، با هدف ساماندهی تجارت خارجی، این کارت‌ها صادر شده است.

براساس ماده ۳ قانون مقررات صادرات و واردات، انجام فعالیت‌های صادرات و واردات کالا به صورت تجاری، وابسته به داشتن کارت بازرگانی است. این کارت توسط  اتاق بازرگانی و به تأیید وزارت صمت صادر می‌شود. تا قبل از دهه ۹۰ هجری شمسی، این کارت‌ها به صورت دفترچه صادر می‌شد.  اما از دهه ۹۰ به بعد، صدور این کارت‌ها به صورت هوشمند آغاز شد که به صورت یکپارچه در سامانه جامع تجارت انجام می‌شود. هچنین شرط عضویت در اتاق بازرگانی برای دریافت کارت بازرگانی هم برداشته شده است.

شرایط دریافت کارت بازرگانی در ایران

هر یک از اشخاص حقیقی و حقوقی، می‌تواندد با داشتن یک‌سری شرایط برای دریافت این کارت اقدام کنند.

شرایط دریافت این کارت برای افراد حقوقی شامل داشتن حداقل ۲۳ سال سن برای مدیرعامل شرکت، داشتن فضای اداری و تجاری برای شرکت، تشکیل پرونده مالیاتی برای شرکت، مرتبط بودن موضوع فعالیت شرکت، ارائه تعهد‌های مورد نیاز، ارائه گواهی عدم سوء پیشینه، ارائه گواهی  تایید مبنی بر عدم اشتغال کارکنان در دولت و عدم استخدام رسمی دولت، ارائه تعهد کتبی در خصوص عدم استفاده غیرقانونی از کارت، داشتن تمکن مالی و آشنایی فرد باقوانین گمرک است.

برای اخذ کارت بازرگانی توسط افراد حقیقی، افراد باید حداقل ۲۳ ساله باشند و دارای مدرک تحصیلی مرتبط یا سه سال سابقه کار مرتبط باشند. علاوه بر این، باید اجاره‌نامه یا سند فضای کار تجاری ارائه شود. هچنین باید امکان ارائه تعهد‌های لازم اتاق بازرگانی برای فرد وجود داشته باشد. و همین‌طور فرد باید پرونده مالیاتی کامل و گواهی عدم سوء پیشینه داشته باشد. از دیگر شرایط دریافت کارت بازرگانی برای افراد حقیقی می‌توان به داشتن تمکن مالی و آشنایی به قوانین گمرک اشاره کرد.

داشتن کارت بازرگانی چه کارکرد‌هایی دارد؟

طبق این گزارش و براساس قانون صادرات و واردات، فعالیت‌های مرتبط با تجارت خارجی نیازمند داشتن این کارت است. این کارت برای اموری نظیر ثبت سفارش، تخصیص ارز، ترخیص کالا از گمرک، واردات از مناطق آزاد به سرزمین اصلی، دریافت پروانه حق‌العمل کاری از گمرک و همچنین ضمات بانکی و پیمان‌سپاری ارزی مورد استقاده قرار می‌گیرد. از این کارت در زمینه‌های غیر تجاری همچون ثبت علائم تجاری غیرفارسی و دریافت تسهیلات حمایت از تولید و تجارت برای کسب‌وکار‌ها هم استفاده می‌شود.

حذف کارت بازرگانی، گامی به سوی تسهیل تجارت خارجی

 با توجه به کارکرد‌های کنونی کارت بازرگانی و طبق اطلاعات منتشر شده در گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران، می‌توان حدف این کارت را از چند جنبه مورد بررسی قرار داد.

حذف کارت بازرگانی می‌تواند تأثیر مثبتی بر آسان‌تر شدن و سریع‌تر شدن فرلیند تجارت خارجی داشته باشد. از آنجایی که تجارت خارحی با کارت بازرگانی انجام می‌شود و افراد هم عضو اتاق بازرگانی هستند، این اتفاق سبب یک مرحله اضافی در صادرات می‌شود در صورتی که می‌توان افراد را از طریق روش‌هایی مثل کد اقصادی هم شناسایی کرد.  در کل این امر سبب طولانی‌تر شدن تجارت خارجی و همین‌طور ایجاد محدودیت بر سر راه تجارت خارجی می‌شود. این محدودیت‌ها می‌تواند در کاهش رتبه ایران در شاخص‌های بین‌المللی تأثیر‌گذار باشد.

الزام به دریافت کارت بازرگانی باعث می‌شود که فعالان اقتصادی که در حوزه تجارت خارجی فعالیت نمی‌کنند هم برای انجام فعالیت‌های تجاری داخلی، یک مرحله اضافه‌تر را طی کنند. این موضوع می‌تواند فیند شروع کسب‌وکار را طولانی‌تر و پر‌هزینه‌تر کند.

طبق بند سه اصلاح ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی قانون واردات و صادرات، برای تمدید کارت بازرگانی مواردی همچون عدم تعهد ارزی سر‌رسیده شده واردات و صادرات و همچنین عدم بدهی حق بیمه لازم است. این امر می‌تواند بر بهبود محیط کسب‌وکار و همچنین  بر شاخص آمادگی کسب‌وکار تأثیر مثبت بگذارد.

براساس این گزارش، حذف کارت بازرگانی می‌تواند نقش مهمی در تجارت خارجی داشته باشد. چراکه حذف این کارت می‌تواند مزایایی نظیر آسان و سریع‌تر شدن تجارت خارجی، افزایش تجارت بین‌المللی، بهبود محیط کسب‌وکار و کمتر شدن محدودیت‌های تجارت خارجی داشته باشد.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
ویژه سرپوش