شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۱ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۷۸۷
تجارت و بازرگانی

بازار قیر صادراتی ایران، دچار سکسکه

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی,سید حمید حسینی
کارشناسان سال ٢٠١٧ را با توجه به آغاز عصر ترامپ، انتخابات فرانسه و آلمان، رفراندوم ترکیه و انتخابات ایران سال سیاسی دانسته و اوضاع اقتصادی را بی‌رونق میدانند.

اين هفته به نظرم كاملا سياسي بود. از طرح «آشتي ملي» تا سفر دكتر روحاني به عمان وكويت و مراسم چهلم آقاي هاشمي. حتي نشست ماهانه اتاق ايران هم رنگ و بوي سياسي داشت.

 

سخنان آقاي شافعي درباره ضرورت تدوين استراتژي توسعه و انتقادهاي آقايان ميري، روغني و شكوهي به نمايندگي از كميسيون‌هاي صادرات و صنعت و معدن هم اگر چه كارشناسي و اقتصادي بود ولي طعم سياسي داشت و از همه بدتر سخنان آقاي نعمت‌زاده بود كه از اغلب نهادها و ارگان‌ها انتقاد و توصيه كرد كه به مانند «رهبر كنسرت پشتتان را به جمعيت و كار خودتان را انجام دهيد.»

 

طرحي هم توسط هيات رييسه اتاق براي تقسيم كار و وظايف در مواجهه با چالش‌ها ارايه شد كه اهداف سياسي و گروهي دارد و نهايتا نفعي برای بخش خصوصي ندارد و مشت بخش خصوصي را درمقابل مجلس و دولت باز مي‌كند.

 

كميسيون تلفيق، بودجه سال ٩٦ را منتشر كرده كه شاكله آن را برداشت بيش از ٢/٥ ميليارد دلار از منابع صندوق توسعه و توزيع آن بين وزارت كشاورزي، وزارت علوم و محيط زيست است. بازنده اين نوع برداشت از منابع صندوق بخش خصوصي كشور است.

 

جالب است كه نمايندگان در يك توافق منفعت طلبانه مصوب كرده‌اند كه دولت چهار ميليون تن قير را رايگان به وزارت راه، وزارت كشور، بنياد مسكن، وزارت كشاورزي و اموزش و پرورش تحويل دهد. با توجه به نياز شهرداري و واحدهاي توليدي ايزوگام يك ميليون تن توليد باقيمانده از پنج ميليون تن توليد قير توسط اين واحدها جذب مي‌گردد و بازار قير صادراتي ايران دچار سكسكه خواهد شد.

 

بازاري كه در بيست سال گذشته با مشقت و تلاش بخش خصوصي ايجاد و سالانه بيش از يك ميليارد دلار درآمد ارزي ايجاد مي‌كرد نابود خواهد شد و شركاي تجاري ايران نيز مجبور ميشوند به خريد از رقباي ايران اقدام كنند و هزاران شغل ايجاد شده نابود خواهد شد. در اين رابطه يك مقاله نوشتم كه احتمالا شنبه اول اسفند در شرق چاپ خواهد شد.اين هفته اتاقي هم بود، يكشنبه عصر جلسه هيات مديره اتاق مشترك ايران و عراق را داشتيم كه با بازي دربي همزمان شده بود. بنابراین با تاخير در جلسه حضور يافتم و فقط در جريان مصوبه مربوط به برگزاري مجمع و همايش ١٠ اسفند اتاق به همكاري دانشكده كارآفريني دانشگاه تهران قرار گرفتم.

 

دوشنبه صبح در جلسه كميسيون انرژي اتاق تهران شركت كردم و با توجه به عدم حضور رييس كميسيون انرژي مجلس بحث‌هاي متفرقي در رابطه با موضوع «ترامپ» و ايران صورت گرفت و منهم با اشاره به نقش «استيفن بنن» در دكترين ترامپ خواستار تحليل عصر ترامپ با توجه به نگرش مشاوران راديكال رييس جمهور آمريكا شدم.

 

پس از جلسه سرزده به دفتر آقاي خوانساري رفتم و بيش از سي دقيقه در رابطه با مسائل روز كشور، خصوصا آقاي هاشمي گفتگو كرديم.اگر چه خبر بركناري «فلين» مشاور امنيت ملي ترامپ خبر خوشي بود ولي اعلام نتايج نظرسنجي اخير فرانسه و فاصله شش درصدي «مارين لوپن» با نخست وزير سابق فرانسه همه را دل نگران كرده است، در شرايط فعلي ما به اروپاي متحد نيازمندم و پيروزي ملي گراها در فرانسه خطرناك و نافي منافع ملي است.

 

در سفر اخير وزير خارجه فرانسه به تهران توافقات بسيار مهم وارزشمندي صورت گرفت كه ميتواند چشم انداز روشني را ترسيم كند.

 

اجرايي شدن معامله با ايرباس و توافق بارنو، ژنو و سيتروئن براي سرمايه‌گذاري مشترك و موافقت الستوم با تامين مالي براي ساخت مشترك ١٢٠ لكوموتيو قطار بخشي از اين توافقات است. لازم ميدانم از تلاش‌هاي دكتر معظمي در ايدرو براي نهايي کردن اين قراردها قدرداني و تشكر کنم.

 

سه شنبه نشست شوراي سياست گذاري همايش «راهكارهاي حضور رسانه‌اي و تبليغاتي در بازار عراق» با حضور دست اندركاران و ذي‌نفعان بازار عراق برگزار و برگزاركنندگان با چالش‌هاي اين بازار آشنا شده و قادرند برنامه همايش را با نيازهاي صادركنندگان ايراني هماهنگ کنند.

 

عصر سه‌شنبه جلسه هيات مديره اتحاديه را داشتيم كه در آن تراز مالي سال ٩٥ بررسي شد و تحقق ٩٥ درصد درآمدها جلب توجه كرد. چگونگي تقسيم غرفه‌هاي سالن اختصاصي اتحاديه در نمايشگاه نفت و گاز نيز مورد موافقت هيات مديره قرار گرفت.

 

عملكرد ضعيف روابط عمومي اتحاديه در پوشش همايش‌ها و مصاحبه‌ها مورد نقد جدي قرار گرفت و به مدير روابط عمومي اولتيماتوم داده شد.

چهارشنبه يك ميزگرد در روزنامه آرمان برگزار و در آن مفصل به بحث برجام و عملكرد دولت پرداخته و انتظارات از دولت آينده بيان شد.

 

در اين نشست من ادعا کردم كه رقباي روحاني در انتخابات آينده عبارت خواهند بود از «قاليباف»، «جليلي|»، «بذرپاش» و «حاج بابايي» و روحاني در مرحله اول با رايي شبيه دور اول پيروز خواهد شد، الهي امين.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش