شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۳۲ - ۰۸ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۱۷۰۰
تجارت و بازرگانی

بازار قطر،ظرفیتی ویژه‌ که به راحتی هدر می‌رود/ ضرورت ارتقای کیفی محصولات داخلی

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی,صادرات کالا

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، هجمه‌های سیاسی برخی کشورها علیه قطر،زمینه و بازار مناسبی را برای متحدان این کشور ایجاد کرده که قطعا ایران نیز در این قالب می گنجد،اما برخی مشکلات حوزه حمل و نقل و ضریب بهره وری این شرایط را تحت الشعاع قرار داده است.

 

تنش میان برخی کشورهای عربی همچون عربستان، بحرین،امارات و مصر با قطر،زمینه و بستر مناسبی را برای صادرات کالاها ومحصولات ایرانی به این کشور فراهم ساخته است.

 

اگرچه ایران به دنبال سوء استفاده از این تحولات نیست و دستگاه سیاست خارجی جمهور اسلامی ایران از همان ابتدا بر لزوم حل و فصل مشکلات ایجاد شده تاکید کرد و گفت و گوی سازنده و میانجی گری را برای رفع مشکلات و انسدادهای سیاسی بوجود آمده،بیش از هر اقدام و رویکرد دیگری سازنده عنوان نمود.

 

اما این به معنای نادیده انگاشتن و غفلت از فرصت ایجاد شده نمی باشد و منطق حکم می کند به موازات تلاش ها برای رفع مشکلات ایجاد شده،باید زمینه و بستر بهره وری حداکثری را از این فضا و عرصه فراهم نمود. در طی روزهای گذشته،گزارش ها و گفت و گوهای اختصاصی متعددی تنظیم و منتشر شد که به واسطه آن ابعاد فرصت های موجود در بازار قطر تبیین و بررسی شد.

 

اما اخبار موید این واقعیت ناخوشایند است که به نحو شایسته و موثری از این بازار استفاده و بهره برداری نمی کنیم و به واقع برخی از مشکلات،کاستی ها و نارسایی ها به عاملی برای ایجاد موانع در این مسیر مُبَدَل شده است. منصور خاوندی،کارشناس اقتصادی با اشاره به خیز ترکیه برای بهره وری حداکثری از بازار قطر عنوان کرد:از همان نخستین ساعات بروز اختلافات و تنش سیاسی میان برخی کشورهای عربی با قطر،تحرکات و اقدامات آنکارا برایصادرات کالا و محصولات این کشور،به نحو چشم گیری تقویت شد و با عزمی راسخ در دستور کار مقامات ترکیه قرار گرفت.

 

وی افزود:آنچنان که از اخبار رسانه ها و جرایدِ فعالِ قطری استنباط می شود،روزانه قریب به ۱۰۰ تن مواد غذایی توسط ایران به مقصد دوحه صادر می شود. کارشناس اقتصادی گفت:اگر چه در نگاه اول ممکن است اینچنین برداشت شود که عدد و رقم مذکور بسیار قابل توجه است و استمرار این روند می تواند به حصول توفیقاتی سازنده در عرصه اقتصادی کشور و حوزه صادرات منتهی شود،اما با در نظر گرفتن واقعیت های بازار قطر و ظرفیت های بالقوه کشور ایران،به این واقعیت پی خواهیم برد که این میزان از صادرات به هیچ عنوان همسان و هم تراز با توانمندی ها و ظرفیت موجود نمی باشد.

 

خاوندی گفت:با مقایسه ضریب صادرات ترکیه به قطر و هوشمندی آنکارا برای استفاده از این فضا،متوجه خواهیم شد که کشور ایران در این عرصه،به نوعی از ترک ها عقب افتاده است. وی افزود:به نظر می رسد ایران در بخش صادرات،از چالاکی و سرعت العمل کافی برخوردار نیست و باید ساز و کاری اندیشیده شود که در صورت مواجهه با چنین تحولاتی،در کوتاه ترین زمان ممکن از عرصه فراخ ایجاد شده به بهترین نحو ممکن در راستای منافع و مصالح ملی کشور بهره بُرد.

 

خاوندی گفت:با بررسی روند تعاملات و مبادلات تجاری و اقتصادی ترکیه با قطر،به روشنی محرز می شود که ترک ها با عزمی جدی و همتی عالی در صدد تقویت صادرات خود به قطر از مسیرهای هوایی می باشند و حتی برای بهره گیری از راه های آبی نیز برنامه های بسیاری را تدوین و طراحی نموده اند که در خواست برای استفاده از بنادر ایران برای عبور محصولات و کالاهای ترکیه ای،موید عمق این تلاش ها و اقدامات می باشد.

 

از تعریف تخفیفات ویژه در بخش حمل و نقل تا ضرورت ارتقای کیفی محصولات داخلی

علیرضا خزائی،کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم دقت نظر هر چه بیشتر بخش خصوصی برای نقش آفرینی سازنده در بازار قطر گفت:یکی از الزامات و ضروریات اساسی در تسهیل روند صادرات به موضوع حمل و نقل معطوف می شود و می طلبد برای بهبود روند صادرات،با تعریف و طراحی بسته های تشویقی و حمایتی،تخفیف هایی در بخش حمل و نقل برای تولید کنندگان و صادر کنندگان ایرانی منظور گردد.

 

وی افزود:قطعا ورود دولت در این بخش با هدف رفع موانع و یا به عبارتی صحیح تر تسهیل شرایط ، موثر،نافذ و تعیین کننده خواهد بود. خزائی عنوان کرد:نکته حائز اهمیت بعدی به شناخت دقیق و صحیح نسبت به ذائقه مصرفی و اقتصادی جامعه قطر باز می گردد و قطعا با اشراف منطقی نسبت به واقعیت های حاکم بر بازار قطر،می توان بیشترین و بهترین بهره وری را از شرایط موجود کسب نمود.

 

کارشناس بازار گفت:یکی از ویژگی های قطری ها،به میل فزاینده برای خرید و تهیه محصولات و کالاهای لوکس،تشریفاتی،شکیل و با کیفیت معطوف می شود. وی افزود:در چنین شرایطی،بسته بندی مناسب،اصولی و حرفه ای و همچنین تلاش برای انتخاب و گزینش محصولات و تولیدات با کیفیت و مرغوب از دیگر ضروریاتی است که غفلت از آن می تواند به فرصت سوزی ناخوشایندی تبدیل شود و در شرایطی که ترک ها بصورتی دقیق به این مسائل تمرکز کرده اند و تلاش می کنند نظر مساعد قطری ها را در خصوص محصولات ترکیه ای جلب کنند،هرگونه اقدام و تصمیم اشتباه برای ایران در حوزه صادرات کالا به قطر با ضرر و خسارت جبران ناپذیری همراه خواهد شد.

 

این کارشناس بازار عنوان کرد:نباید از نظر دور داشت که اختلافات ایجاد شده میان قطر و برخی از کشورهای عربی،مادام العمر نخواهد بود و اگر در کوتاه مدت حل و فصل نشود،به احتمال بسیار زیاد در میان مدت و بلند مدت شاهد حل و فصل آن خواهیم بود زیرا از این فضا،بیش از همه کشورهای عربی،متضرر خواهند شد و منافع جهان عرب ایجاب می کند در آینده نسبت به حل و فصل مشکلات ایجاد شده و تعدیل مطالبات مواضع اقدام نمایند.

 

خزائی گفت:به واقع این عرصه،به مثابه فرصتی کم نظیر برای ایران محسوب می شود که قادر خواهد بود با معرفی و ارائه و عرضه محصولات با کیفیت داخلی خود به دوام و قوام حضور فعالانه اقتصادی در بازار قطر بیندیشد و قطعا در صورت اتخاذ تدابیر موثر و هوشمندانه حتی بعد از رفع اختلافات،فضائی مناسب برای حضور هر چه بیشتر ایران در بازار قطر فراهم و میسر خواهد شد.

 

وی در خاتمه یادآور شد:امید آن می رود،در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به رفع برخی موانع و کاستی ها در راستای تقویت،تسریع و تسهیل صادرات بیشتر به بازار قطر اقدامات مقتضی عملیاتی و اجرایی شود که قطعا حصول این امر به ثمرات و دستاوردهای برجسته ای برای تولید کنندگان،صادرکنندگان،فعالان بخش خصوصی و درکلان امر،اقتصاد کشور منتهی خواهد شد.

 

 

  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش