سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۰ - ۱۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۶۹۲
تجارت و بازرگانی

مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی:

هفته آینده اولین محموله برنج تایلندی وارد می‌شود

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی,برنج تایلندی
درحالی که کمیسیون کشاورزی مجلس، کارشناسان و واردکنندگان بخش‌خصوصی درباره واردات برنج تایلندی بارها هشدار داده‌اند، مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی دیروز اعلام کرد: هفته آینده شاهد واردات اولین محموله برنج تایلندی خواهیم بود.

به اعتقاد بسیاری از فعالان و تولید‌کنندگان برنج این محموله درواقع سوغاتی آخرین سفر حسن روحانی به کشور تایلند بوده که در آن محمود حجتی که همراه رئیس‌جمهور بوده و به‌رغم این‌که اشراف کامل به تبعات واردات برنج از تایلند داشته نه‌تنها این مشکلات را به رئیس دولت یادآوری نکرده بلکه خود به‌عنوان تسهیل‌کننده واردات عمل کرده است.

 

در این زمینه نه فقط کیفیت برنج‌های تایلندی مورد انتقاد گروه‌های یادشده بوده بلکه شباهت زیاد این برنج با برنج‌های تولید ایران می‌تواند عاملی برای تخلف عده‌ای سودجو باشد، هرچند از نظر حجم تولید و نیاز بازار برای واردات نیز بارها اما و اگرهایی در این زمینه مطرح شده که اصلا نیازی به واردات برنج از این مقصد نبوده است.

نباید بازارهای تامین کالا انحصاری باشد

 

یزدان سیف، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ضمن تائید واردات برنج از تایلند گفت: اصولا نباید بازارهای واردات محصولات خودمان را منحصر به کشورهای خاصی کنیم به همین دلیل شرکت بازرگانی برای تنوع و انحصاری نبودن بازار با کشورهایی مثل تایلند وارد مذاکره شده است.

 

سیف بدون اشاره به حجم محموله وارداتی از تایلند افزود: این سیاست علاوه بر این‌که باعث بالا رفتن قدرت چانه‌زنی ایران هنگام تامین کالاهای مورد نیازش می‌شود بلکه می‌تواند کاهش قیمتی در بازار داخلی را نیز به همراه داشته باشد.

 

وی در پاسخ به خبرنگار جام‌جم مبنی بر واگذاری واردات برنج به بخش‌خصوصی نیز گفت: این‌که بخواهیم ذخایر استراتژیک کشور را در اختیار بخش‌خصوصی قرار دهیم شاید تصمیم منطقی و مناسبی نباشد چون دولت در این زمینه مسئولیت‌های ویژه‌ای دارد و هیچ‌گاه ریسکی برای این منظور نمی‌پذیرد، اما درباره تامین کالا یا واردات محصولاتی مثل برنج می‌توان با بخش‌خصوصی وارد مذاکره شد.

 

وی افزود: تاکنون نامه یا درخواستی از سوی بخش‌خصوصی برای ورود به این موضوع دریافت نکرده‌ایم ولی همواره برای مذاکره با آنها آماده‌ شنیدن دلایل و شرایط مورد نظرشان هستیم زیرا می‌توان درباره شیوه‌های خرید، بازارهای خرید و حتی شرایط نگهداری با بخش‌خصوصی مذاکره کرد و در شرایط مناسب به توافق رسید.

 

شعار زیبای خصوصی‌سازی

در همین حال مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج به خبرنگار ما گفت: شرکت بازرگانی دولتی همواره رقیب بخش‌خصوصی بوده و با مدیریت‌های اشتباهی که تاکنون داشته، نوسان‌های زیادی به بازار کالاهای کشاورزی وارد کرده است.

 

وی با اشاره به توزیع برنج‌های آلوده افزود: سوء مدیریت، عدم آشنایی این مجموعه به تجارت برنج یا دیگر کالاهای کشاورزی و نگهداری آنها باعث شده که شاهد فساد و فرا رسیدن تاریخ انقضای برخی محصولات خریداری شده از سوی این شرکت باشیم که شاهد مثال آن نیز توزیع برنج‌های تاریخ مصرف گذشته در بازار بوده است.

این مقام صنفی با اشاره به تخلف‌های انجام گرفته در این شرکت تاکید کرد: متاسفانه شرکت بازرگانی دولتی با منابع و ارتباطاتی که در اختیار دارد از رانت‌های گسترده‌ای برخوردار است و به همین دلیل محصولات را با قیمت‌های پایین و حجم بالاتر از نیاز کشور خریداری کرده و در بدترین شرایط زمانی عرضه می‌کند که مشکلات گسترده‌ای برای بخش‌خصوصی ایجاد کرده است.

 

این مقام صنفی معتقد است، دولت می‌تواند برخی از انبارهای خود را در اختیار واردکنندگان قرار دهد تا حجم موردنظرش از ذخایر استراتژیک را در اختیار داشته باشد و برای جلوگیری از فساد آنها مجوز خروج کالا از انبار را در مقابل ورود همان میزان کالا صادرکند.

 

کشاورز درباره تخلف مخلوط کردن برنج تایلندی با برنج‌های تولید ایران نیز به خبرنگار ما گفت: اصولا هر برنجی که از پاکستان و تایلند سفید شده باشد، قابلیت این سودجویی را دارد و باعث سودجویی گروهی شده است، اما برای جلوگیری از تکرار این روند تفاهم‌نامه‌ای با وزارت بهداشت امضاءشده است که براساس آن آزمایشگاهی در این زمینه معرفی خواهد شد تا با استفاده از دی.ان.ای محصولات بتوانیم تخلف را ثابت و حتی میزان آن را اعلام کنیم که امیدواریم این روش باعث کاهش سوءاستفاده‌ شود.

 

وی درباره حجم واردات انجام شده شرکت جی.تی.سی (شرکت بازرگانی دولتی) از تایلند گفت: براساس برآوردهای انجام شده، ۱۵۰ هزار تن واردات صورت گرفته است که احتمالا کشتی مربوط اواسط تیر در یکی از بنادر جنوبی کشورمان پهلو خواهد گرفت.

 

کشاورز افزود: قیمت برنج تایلندی در عمده فروشی‌ها براساس کیفیت و نوع آن تقریبا از ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تومان خواهد بود و اگر واردات آن مدیریت شده باشد،می‌تواند نیاز بخشی از جامعه را تامین کند که قادر به خرید محصولات گران نیستند.

 

 

jamejamonline.ir
  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش