چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۳۹ - ۱۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۹۷۲
تجارت و بازرگانی

کرباسیان:

فرآیند تجارت خارجی با سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرآمرزی شفاف شد

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی,مسعود کرباسیان
رئیس کل گمرک ایران گفت: در چند سال اخیر سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی به تعامل مردم و گمرک کمک کرده است و در حالی که اهداف مشخصی را دنبال می‌کند.

به گزارش ایلنا ، رئیس کل گمرک ایران گفت: در چند سال اخیر سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی به تعامل مردم و گمرک کمک کرده است و در حالی که اهداف مشخصی را دنبال می‌کند، هدف اصلی این سامانه، جلوگیری از اتلاف زمان، حذف اسناد کاغذی و برقراری ارتباط الکترونیک با سازمان‌ها برای اخذ مجوز و... است. ضمن اینکه با شفافیت بخشی گرایش تجار و صنعتگران به تجارت از مبادی رسمی را تشویق کرده است.

 

مسعود کرباسیان افزود: گمرک چون وسیله کسب و امرار معاش مردم مرزنشین کشور نیز است، مرزنشینان ناگزیر به تجارت با آن سوی مرزها هستند. بنابراین با حضور گمرک این تجارت به صورت رسمی انجام می‌شود. البته ما رویه‌هایی در کشور داریم که شاید در هیچ کشور دیگری نباشد این رویه‌ها مانند پیله‌وری، بازارچه‌های مرزی، مسافری و گذر مرزی هر کدام تعریف خاصی را پیدا کرده‌اند. این رویه‌ها زحمات گمرک را افزایش داده با اینکه این رویه‌ها سهم عمده‌ای از تجارت کشور را ندارد، اما سهم عمده‌ای از زندگی مردم را دارد.

 

وی به اهمیت گارد گمرکات اشاره کرد و گفت: تردد افراد، ورود و خروج کالاها از مرزهای غربی، شرقی و جنوبی و شمالی کشور اهمیت جدی دارد و اگر امروز در منطقه خاورمیانه از امنیت برخوردار هستیم به همت نیروهای امنیتی و نظامی کشور است. روزانه حدود ۴۰ هزار نفر از مرزها تردد می‌کنند و به هر حال مقرراتی وجود دارد که نشان می‌دهد چه کسانی مجاز به ورود و خروج از کشور هستند. در همین راستا ابزار عملیاتی اجرای این مقررات یگان حفاظتی گمرک است.

 

کرباسیان افزود: توقع جدی تمامی مسوولین نظام مبارزه با قاچاق کالا است بنابراین وظیفه گمرک، مبارزه با قاچاق کالا است. گمرک اجازه نمی‌دهد منافع ملی کشور دستخوش سودجویی عده‌ای با گریز از قانون شود.

 

رئیس کل گمرک ایران با اشاره به اینکه قاچاق آسیب جدی به منافع ملی وارد می‌کند، توضیح داد: واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاری‌ها در کشور به امید عرضه محصولات در بازار کشور انجام می‌شود و اولین آسیبی که قاچاق وارد می‌کند، باعث از بین رفتن این واحدها و ایجاد بیکاری می‌شود. همه اینها به قانون گریزی دامن می‌زند. بنابراین یگان ویژه باید با این اقدامات مقابله کند. ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد و ظرف چند ماهه امسال، همکاری‌های خوبی با ترکیه و بلغارستان درخصوص ترانزیت مواد مخدر داشتیم. به همت همکاران گمرک توانسته‌ایم بیش از یک صد تن پیش‌ساز و مواد مخدر را کشف کنیم. یکی از نمونه‌های آن، کشف ۵۰۰ کیلوگرم هروئین جاسازی شده بود.

 

وی با تأکید بر اینکه امروز مدیریت هماهنگ و مقررات برعهده گمرک است، گفت: بنابر دستور رئیس جمهور محترم، تمامی اقدامات باید از مبادی رسمی انجام پذیرد و سایر سازمان‌ها باید تجهیزات و اقدامات را به صورت هماهنگ انجام دهند. طبق فرمایش مقام معظم رهبری، باید تجهیزاتی در اختیار گمرک قرار گیرد که بتواند کنترل‌های جدی‌تری بر کار داشته باشند.

 

کرباسیان گفت: ساختار نظم‌دهی و توجه به نیروی انسانی مورد توجه گمرک قرار گرفته است. در این ساختار توقع می‌رود شاهد تحول جدی در حفاظت گمرک باشیم.

 

کرباسیان در این نشست با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری گمرک گفت: زمانی که نام گمرک به عنوان مرزبان اقتصادی برده می‌شود، تنها مرزبانی گمرک به عنوان رویه خاص اقتصادی نیست بلکه تمامی ورود و خروج کالا و حاملان کالاها نیز مورد نظارت گمرک قرار می‌گیرد.

 

وی افزود: بنابراین زمانی که از گمرک صحبت می‌شود منظور ۱۵۰ گمرکی است که در کلیه نقاط کشور حضور دارند و مرزبانی می‌کنند‌ و مردم توقع دارند تمامی کالاها و عملیات تجاری و مسافری از مسیر این گمرکات عبور کنند و این باید در چارچوب مقررات ابلاغ شده به گمرک انجام شود.

 

به گفته کرباسیان، گمرک جزو قدیمی‌ترین سازمان‌های کشور است که بالغ بر ۱۲۰ سال سابقه اداری دارد. البته پیش از آن به عنوان دروازه‌های ورودی شهرها بوده که حتی عوارض ورودی و شهری نیز گرفته می‌شده و براساس آن حکومت‌ها شهرها را اداره می‌کردند.

 

رئیس کل گمرک ایران در نشست سرپرستان گارد و انتظامات گمرکات سراسر کشور از تشکیل یگان ویژه حفاظت گمرک خبر داد، وظایف آن را تشریح کرد و تشکیل این یگان ویژه را سنگ بنایی برای آیندگان خواند.

 

کرباسیان با قدردانی از زحمات گارد گمرکات، سردار عباسی را فرمانده یگان ویژه حفاظتی گمرک معرفی کرد و گفت: در روزی هستیم که این یگان حفاظتی تشکیل شده و ستاد مشترک آیین‌نامه آن را تصویب کرده است. آیین‌نامه آن در گمرک به وجود آمده و سردار عباسی با توجه به سابقه و تجربه از ناجا به گمرک آمده‌اند و فرصت خوبی برای گمرک محسوب می‌شود.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش