به گزارش ایلنا، حمیدرضا مومنی در نشست خبری امروز با اشاره به بورسیه شدن ۱۰ نقطه قشمی توسط سازمان منطقه آزاد قشم اظهار داشت: معتقد هستیم که توسعه منطقه آزاد قشم از توسعه جوامع محلی میگذرد و در تلاش هستیم تا توانمندیهای ساکنان منطقه آزاد قشم را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه در حوزه توسعهای یک نگاه جدی به ارتقای جوامع محلی داریم، ادامه داد: در حال حاضر اقدامات متعددی برای افزایش توانمندیهای بومیها انجام دادهایم به طور مثال در حال حاضر ۶۰ کاشانه مهمان در این منطقه توسط بانوان بومی اداره میشود.
مدیر عامل منطقه آزاد قشم با بیان اینکه برای توسعه این منطقه سیاستی که در پیش گرفتیم تربیت مدیران و نیروی انسانی مفید برای آینده است، گفت: به این نتیجه رسیدیم که میتوانیم برای تحقق اهداف مان از نخبگان بومی استفاده کنیم بنابراین در برنامه اولیه قرار بر این شد که سالانه ۱۰ نفر از جوانان قشمی بورسیه شوند.
مومنی درباره شرایط بورسیه شدن بومیان منطقه اظهار داشت: شرط مهم این بود که حتما از بومیان منطقه باشد شرط معدل، تحصیل در دانشگاههای معتبر در کشور از دیگر شرایط انتخاب افراد بود البته جنسیت و دین و مذهب هیچ تاثیری در انتخاب افراد نداشتند به طوری که از ۱۰ نفر انتخاب شده ۹ نفر آنها از بومیان اهل سنت هستند.
وی با اشاره به رشتههای در اولویت برای انتخاب نخبگان بومی اظهار داشت: از آنجایی که قرار است منطقه آزاد قشم به خواب انرژی در منطقه تبدیل شود به طور قطع فارغ التحصیلان رشتههای پتروشیمی و مرتبط با انرژی در اولویت هستند همچنین توسعه شیلات از دیگر برنامههای جدی منطقه آزاد قشم محسوب میشود به طوری که در برنامه ششم توسعه باید ظرفیت پرورش ماهی در قفس به ۸۶ هزار تن برسد بنابراین افراد متخصص در این حوزه در اولویت هستند.
وی ادامه داد: همچنین از دیگر برنامههای قشم توسعه کشاورزی است بدیهی است که برای توسعه کشاورزی از جمله کشت گلخانهای به افراد متخصص این حوزه نیاز داریم.
مدیر عامل منطقه آزاد قشم در پاسخ به خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه افراد بورسیه شده متعهد به ۵ سال در مجموعههای منطقه آزاد قشم هستند، گفت: طبق قرارداد منعقد شده بین سازمان و افراد منتخب دو برابر سنواتی که بورسیه شدهاند متعهد به کار در سازمان منطقه قشم هستند.
افزایش ظرفیت بانکرینگ قشم به ۵۰۰ هزار تن تا پایان برنامه ششم
مدیرعامل منطقه آزاد قشم با اشاره به برنامههای سازمان منطقه آزاد قشم برای افزایش ظرفیت بانکرینگ در این منطقه گفت: طبق برنامه ششم توسعه ظرفیت منطقه آزاد قشم در حوزه بانکرینگ باید به ۵۰۰ هزار تن افزایش پیدا کند در حال حاضر در دولت یازدهم ظرفیت ۵۲ هزار تن عملیاتی شده است و به زودی قرارداد افزایش ظرفیت بانکرینگ به ۵۰ هزار تن دیگر با شرکت چینی نهایی میشود یعنی به زودی به ظرفیت ۱۰۰ هزار تن میرسیم.
مومنی با بیان اینکه تا پایان امسال ظرفیت بانکرینگ در این منطقه به ۲۰۰ هزار تن میرسد، گفت: تا پایان امسال ۱۰۰ هزار تن دیگر به ظرفیت بانکرینگ قشم اضافه میشود بنابراین تا پایان برنامه ششم توسعه باید ۳۰۰ هزار تن به ظرفیت بانکرینک منطقه اضافه شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه پیش بینی میکنیم ظرفیت بانکرینگ قشم به بیش از ۵۰۰ هزار تن و حدود ۷۰۰ هزار تن در پایان برنامه ششم توسعه برسد، ادامه داد: در حال حاضر سهم قشم از بانکرینگ در منطقه حدود ۷ درصد است این آمار و ارقامه تا پایان برنامه ششم توسعه تغییر خواهد کرد.
جلسه سرنوشت ساز پل خلیج فارس هفته آینده برگزار میشود
مدیر عامل منطقه آزاد قشم با ا شاره به آخرین وضعیت پل خلیج فارس در منطقه آزاد قشم اظهار داشت: در حال حاضر این پل ۱۷.۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تاکنون برای این پروژه ۲۲۰ میلیارد تومان هزینه شده است و دو سال قبل هم با آقای جهانگیری برای این پل جلسهای داشتیم که قرار بر این شد که جلسهای تشکیل شود.
وی افزود: کمیتهای با حضور نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، شورای عالی دبیرخانه مناطق آزاد، وزارت اقتصاد و دارایی، محیط زیست، منطقه ازاد قشم تشکیل شده است و قرار است سه شنبه هفته آینده با برگزاری جلسهای با حضور اعضای این کمیته درباره سرنوشت پل خلیج فارس تصمیمگیری شود.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات اجرای این پروژه عدم اجرای تعهدات بانک عامل(بانک سپه) بود که در باره تمام این موضوعات تصمیمگیری خواهد کرد.
وی ادامه داد: پل خلیج فارس شامل چهار پروژه است که همان طرح جامع خلیج فارس محسوب میشود در این پل ۸۶ کیلومتر اتوبان، ۹۲ کیلومتر راهآهن باید ساخته شود و بندر کاوه به بندرعباس متصل میشود و در بندر کاوه چهار پست اسکله ساخته خواهد شد.
مدیرعامل منطقه آزاد قشم اظهار داشت برای اجرای این پروژه نیاز به اعتبارات یک میلیارد دلاری داریم و در جلسه هفته آینده تمام این موضوعات مشخص میشود.
کشف ۴ گونی چک وصول نشده صحت نداشت
مدیر عامل منطقه آزاد قشم در پاسخ به سوال ایلنا منبی بر اینکه در راستای مبارزه با فساد اقتصادی که در دولت گذشته در منطقه آزاد قشم انجام میشد و گفته می شد که چهار گونی چک وصول نشده یافت شده است چه اقداماتی را انجام دادی گفت: کشف چهار گونی چک وصول نشده را قبول نداشتیم و این موضوع صحت نداشت و این به این معنی نبود که در این منطقه فساد اقتصادی وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: به طور قطع با فسادهای اقتصادی در این منطقه مواجه شدیم که راهکار آن را شفافسازی دانستیم.
مومنی با تاکید بر اینکه دو حوزه شهرسازی و املاک و مستغلات نزدیکترین حوزهها به ایجاد ستاد اقتصادی در منطقه آزاد قشم بودند، گفت: برای مبارزه با این فساد اقتصادی به سمت شفافسازی در قیمت اراضی حرکت کردیم به طوری که تمام قیمتهای واگذاری اراضی را در سایت منطقه آزاد قشم منتشر کردهایم و با همان قیمت به متقاضیان زمین واگذار میکنیم.
وی ادامه داد: برای شفافسازی در این حوزه بسیاری از دستورالعملها را مورد ارزیابی قرار دادیم و تمام معاملات به صورت شفاف انجام میشود.
وی با تاکید بر اینکه مدیران قبلی بر این باور بودند که همه دزد هستند مگر اینکه خلاف آن ثابت شود اظهار داشت: ما معتقد هستیم همه مدیران افراد سالمی هستند مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
وی ادامه داد: به طور قطع این عملکرد برخی از مدیران اثر منفی در جذب سرمایهگذاران داشت اما امروز توانستیم برخی از آن را مدیریت کنیم.
قاچاق میلیاردی از مناطق آزاد را قبول نداریم
مدیرعامل منطقه آزاد قشم با بیان اینکه برخیها با نگاه غیرکارشناسی اظهار میدارند ۱۳ میلیارد دلار قاچاق در کشورمان بخش عمدهای از آن در مناطق آزاد انجام میشود، گفت: این اظهارات درست نیستند و ما آن را قبول نداریم.
وی ادامه داد: باید به تعریفی که قانون از قاچاق دارد رجوع کنیم گفت: طبق قانون ورود تمام کالاها به جز کالاهای غیرقانونی به تمام مناطق آزاد، آزاد است و اگر کالای غیرقانونی از این مناطق خارج میشود رسیدگی آن بر عهده نیروی انتظامی و گمرک است.
وی همچنین با بیان اینکه قاچاق سوخت در قشم به صفر رسیدها ست، گفت: یکی از مزیتهای قاچاق ارزش افزوده و تفاوت قیمت آن است که این موضوع را در پوشاک و سوخت از بین بردهایم.
- 13
- 1