چهارشنبه ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۸:۲۳ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۶۷۶
تجارت و بازرگانی

سفر هیئت تجاری ایران به سوئیس

ایران و سوئیس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
 سفر هیئت تجاری ایران به سوئیس از یک جنبه حائز اهمیت است. اول اینکه با روی کار آمدن ترامپ در انتخابات اخیر ریاست جمهوری امریکا سفرهای تجاری هیئت‌های اقتصادی از ایران اهمیت بیشتری دارد.

به گزارش اتاق تهران، شریف نظام مافی، رییس اتاق بازرگانی ایران و سوییس در یادداشت خود نوشت:

 

۱.به‌زودی هیئتی متشکل از فعالان اقتصادی ایران با مدیریت اجرایی اتاق ایران و سوئیس به این کشور سفر می‌کنند. پیش‌ازاین هیئتی از اتاق بازرگانی ایران به سوئیس سفر کرد و این سفر، دومین حضور بخش خصوصی ایران در سوئیس است. اعضای اتاق تهران با هماهنگی ریاست اتاق تهران و مدیر امور بین‌الملل اتاق با هم‌قطاران صنفی‌شان در سوئیس جلساتی خواهند داشت که به شیوه b2b برگزار می‌شود و چند بازدید از پروژه‌های بزرگ در حال انجام در سوئیس در زمینه‌های زیرساختی انجام می‌شود که بیشتر دولتی است و در شهرهای ژنو و زوریخ در جریان است.

 

سابقه همکاری بخش خصوصی دو کشور طولانی است. در اواخر دوره صفویه اولین تجار سویسی به ایران سفر کردند و بیشتر در زمینه ساعت با همتایان ایرانی‌شان تبادلاتی داشتند. درنهایت سوئیس در سال‌های اخیر صادرات محصولات با تکنولوژی بالا و مواد دارویی به ایران را افزایش داده است و البته متأسفانه زمینه افزایش صادرات ایران به این کشور فراهم نشده است. ظرفیت همکاری‌های دوجانبه دو کشور وجود دارد و فعالان بخش خصوصی دو کشور می‌توانند همکاری مؤثری با یکدیگر داشته باشند.

 

سفر هیئت تجاری ایران به سوئیس از یک جنبه حائز اهمیت است. با روی کار آمدن ترامپ در انتخابات اخیر ریاست جمهوری امریکا سفرهای تجاری هیئت‌های اقتصادی از ایران اهمیت بیشتری دارد. باید خودمان را به‌عنوان قطب مهم اقتصادی در کشور معرفی کنیم و تلاش کنیم از توافق برجام به نفع بخش خصوصی استفاده کنیم.

 

۲.در زمینه بانکی انتظار تحول خاصی نداریم. دلیل اصلی محدودیت‌های بانکی امروز برای بانک‌های ایرانی و عدم همکاری بانک‌های بزرگ سیاسی است نه اقتصادی. این بانک‌ها هنوز از قوانین آمریکایی‌ها می‌ترسند بنابراین بعید است مشکلات بانکی در آینده نزدیک حل شود. به‌طور حتم این بانک‌ها علاقه به همکاری با طرف‌های ایرانی دارند اما مسئله ابعاد سیاسی دارد و با راه‌ اقتصادی حل نمی‌شود. در حال حاضر از همکاری با بانک‌های بزرگ محرومیم اما این مسئله سد معبر نیست.

 

هم چنان می‌توانیم تبادلات خوبی با شرکای خارجی برقرار کنیم هرچند شرایط با آنچه پیش‌بینی می‌کردیم فاصله دارد. ایران مهد سرمایه‌گذاری نیست. این شعارها سرابی است که واقعیت ندارد. کشورهای دیگری که ازنظر زیرساختی به ایران شباهت دارند و رشد اقتصادی بهتری دارند، فضا را برای ثبات سرمایه‌گذاری فراهم کردند. از این منظر ایران برای سرمایه‌گذاری خارجی مناسب نیست اما ظرفیت‌های داخلی ما برای تحقق پیشرفت داخلی اقتصاد کفایت می‌کند. اگر موانع داخلی مثل قوانین حمایتی از صنعت و دخالت دولت در اقتصاد را اصلاح کنیم می‌توانیم به حضور بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی امیدوار باشیم.

 

۳.در نیمه دوم سال میلادی از زوریخ و یک استان دیگر سوئیس هیئت‌هایی به ایران سفر می‌کنند و درنهایت یک هیئت تخصصی درزمینهٔ نساجی به ایران خواهد آمد. دو هیئت اول شامل بازرگانان در رشته های مختلف هستند اما هیئت سوم تخصصی است. حضور این هیئت‌ها در ایران پیش‌زمینه حضور بزرگ‌تر و بیشتر بازرگانان خارجی در کشورمان است. نکته مهم  تلاش برای تبادل درزمینهٔ آموزش و تحقیقات است. برای ایجاد این ارتباطات در حال توافق هستیم، توافقی که گامی مهم برای آشنایی بازرگانان ایرانی با منش‌های جهانی تجارت است.

 

 

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش