به گزارش خبرآنلاین، گلنار نصرالهی مشاور وزیر صنعت در امور تولید با اشاره به میزان تقاضا و ظرفیت تولید پوشاک در کشور گفت: سالانه حدود ۵۱۰ هزار تن نیاز مصرفی پوشاک در کشور وجود دارد. در حالی که ظرفیت تولید معادل ۳۰۰ الی ۳۲۰ هزار تن است.
تعداد واحدهای تولیدی صنعتی پوشاک ۱۵۰۰ واحد و واحدهای صنفی نیز ۱۵ الی ۱۶ هزار واحد است. به دلیل ممنوعیت استقرار واحدهای صنعتی در شعاع ۱۲۰ کیلومتری شهرها، عمده تولید به دلیل نزدیکی با مراکز مد در واحدهای صنفی صورت میگیرد. واحدهای صنفی تولید پوشاک در مجموع برای ۵۰۰ هزار نفر اشتغال مستقیم ایجاد کردهاند.
مشاور وزیر صنعت بر این عقیده است که ۵۰ تا ۶۰ درصد بازار پوشاک در اختیار تولیدکنندگان داخلی است و آنها با شرایطی دشوار این سهم را حفظ کردهاند. چنانکه در سال ۱۳۵۷ سهم صنعت پوشاک از ارزش افزوده صنعت ۱۹ درصد بوده و اکنون این سهم به ۴ درصد رسیده است. در حالی که ارزش افزوده صنعت پوشاک میتواند رشد قابل توجهی را تجربه کند.
نصرالهی اضافه کرد: اگر هدف این باشد که صادرات پوشاک از ایران به یک میلیارد دلار برسد، لازم است در طول پنج سال آینده ۳ هزار میلیارد دلار سرمایهگذاری در این بخش صورت گیرد که رقم سرمایهگذاری مورد نیاز، سالانه ۶۰۰ میلیون دلار خواهد بود اما اکنون رقم سرمایهگذاری در بخش پوشاک حدود ۳۵۰ میلیون دلار است. بنابراین یکی از برنامههای ساماندهی قاچاق در این بخش، افزایش تولید بوده و راهکارهای دیگر، برخورد با مبادی ورودی و فرهنگسازی درباره توانمندیهای صنعت نساجی و پوشاک داخلی است.
او گفت: در دستورالعمل مبارزه با قاچاق پوشاک آمده است که برندهای بینالمللی ملزم هستند برای حضور در ایران، بخشی از تولیدات خود را در خاک ایران انجام دهند. بر این اساس ۲۱ برند خارجی برای ورود به ایران اعلام آمادگی کردهاند. باید در نظر داشت که قاچاق پوشاک به هر میزانی که باشد، مانع سرمایهگذاری است.
- 11
- 1