به گزارش ایسنا به نقل از شینهوا، ژو ژیائو چوان- رئیس بانک مرکزی چین- در یک کنفرانس خبری در حاشیه نخستین نشست از سیزدهمین اجلاس کنگره ملی خلق اعلام کرد چین کارهای زیادی برای گسترش استفاده جهانی از یوان انجام داده است.
به طور کلی، مسیر جهانی سازی یوان از سال ۲۰۰۹ و به دنبال تسویه حساب تجارت فرامرزی با استفاده از یوان آغاز شد و این فرآیند در سال ۲۰۱۶ با موافقت صندوق بین المللی پول برای اضافه شدن یوان به سبد ارزهایی که حق برداشت مخصوص را تشکیل میدهند، شتاب بیشتری گرفت.
چین به منظور تسهیل تجارت فرامرزی و سرمایهگذاری، در حال حاضر با بیش از ۳۰ کشور و سازمان منطقه ای، موافقت نامه سوآپ ارزی دارد. آمارهای سیستم بین المللی تراکنش مالی – سوئیفت- نشان می دهد حدود ۱.۶۶ درصد از پرداختهای بین المللی به یوان اختصاص دارد که با وجود افزایش نسبی نسبت به ماه گذشته، هنوز پایین تر از رکورد ۲ درصدی ثبت شده است.
در ماه ژانویه نیز، بانک مرکزی پاکستان یوان را به عنوان ارز مورد قبول برای مبادله با چین به رسمیت شناخت و بانکهای مرکزی اروپایی نظیر بانک های مرکزی آلمان و فرانسه، یوان را وارد ذخایر ارزی خود کردند.
بنا بر اعلام سوئیفت، استفاده از یوان در پلتفرم های دیجیتالی نیز با رشدی سریع مواجه است چرا که شرکت های اینترنتی مانند " علی بابا" و " تن سنت وی چت" پلتفرم های خود را برای پرداخت با استفاده از یوان معرفی کرده اند.
به گفته رئیس بانک مرکزی چین، رشد مقبولیت یوان در بازارهای جهانی فرآیندی تدریجی خواهد بود و بستگی به میزان تمایل دیگر کشورها برای استفاده از یوان خواهد داشت. آقای ژیائو افزود: افزایش استفاده از یوان باعث تعادل و تنوع بخشی بیشتر به مکانیسم پولی جهانی و کاهش ریسک اتکا به یک ارز و ابهامات ژئوپلتیکی خواهد شد.
- 12
- 5