یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۰۳ - ۱۹ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۵۰۸۴
تجارت و بازرگانی

کارت‌های بازرگانی مجدداً مورد بررسی قرار خواهند گرفت

کارت بازرگانی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
وزیر صنعت، معدن و تجارت دو دستور جدید برای کارت‌های بازرگانی صادر کرد. براساس ابلاغیه محمد شریعتمداری، تایید کارت بازرگانی بدون اطمینان کامل از هویت متقاضی و احراز شرایط دریافت ممنوع خواهد بود و از سوی دیگر همه کارت‌هایی که در گذشته صادر شده‌اند مجدد باید مورد ارزیابی قرار گیرند.

به گزارش دنیای اقتصاد، کارت بازرگانی مجوزی برای صادرات و واردات است و در اصل شناسنامه هویتی بازرگانان محسوب می‌شود؛ اما سوءاستفاده‌های صورت گرفته در سال‌های اخیر از کارت‌های بازرگانی موجب شد تا اصلاح ضوابط مرتبط با صدور یا تمدید کارت بازرگانی، به منظور ممانعت از سوء استفاده از این ابزار تجارت در دستور کار متولیان این بخش قرار گیرد،‌ تا با توجه به جریان ارزی حاکم در بازار امکان افزایش سوءاستفاده از این ابزار تجارت در کشور فراهم نشود.

 

طرح اصلاح کارت‌های بازرگانی با وجود آنکه دوسالی از تدوین آن می‌گذرد؛ اما نتوانست نظر موافق دولت را برای اجرا جلب کند و در این مدت میان دستگاه‌های مختلف دست به دست شد، اما با شدت گرفتن سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی در سال‌های اخیر دولت نیز به این نتیجه رسید تا دست به اصلاحیه کارت‌های بازرگانی بزند تا به این طریق شرایط برای اصلاح فرآیند صدور و تمدید کارت‌های بازرگانی در کشور فراهم شود.

 

دو دستورالعمل جدید

حال در دستورالعمل ابلاغ شده از سوی محمد شریعتمداری که شاید آن را بتوان خوان آخر اجرای اصلاح کارت‌های بازرگانی دانست، دو دستورالعمل در نظر گرفته شده است؛‌ براساس دستورالعمل اول، «تایید حتی یک فقره کارت بازرگانی بدون اطمینان کامل از هویت متقاضی و احراز شرایط دریافت، ممنوع و تایید‌کننده و مقامات بالاتر آن مسوول خواهند بود و از سوی دیگر وظیفه نظارت براجرای این دستورالعمل به عهده سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها خواهد بود». در دستورالعمل دوم نیز «کارگروه مشترکی با همکاری اتاق بازرگانی و گمرک محل، نسبت به رسیدگی مجدد به همه کارت‌های صادره گذشته (به منظور بازبینی کارت‌های صادره)، تشکیل و در اسرع وقت کارت‌های غیرواجد شرایط تعلیق یا باطل و گزارش‌های اقدامات ارائه خواهد شد».

 

بسته جدید برای کارت بازرگانی

پیش از ابلاغ دستورالعمل وزیر صنعت، معدن و تجارت فعالان اتاق بازرگانی نیز بسته‌ای را برای تسریع در اصلاح کارت‌های بازرگانی تدوین کرده بودند؛ بسته تدوین شده با رویکرد ممانعت از سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی تدوین شده بود. بر این اساس بسته تدوین شده برای کارت بازرگانی در محور نخست تنها واردکنندگان کالا را مدنظر قرار داده است. در محور اول برای کسانی که متقاضی دریافت کارت بازرگانی به منظور واردات هستند، در سال اول سقف واردات ۵۰۰ هزار دلار درنظر گرفته شده است.

 

چنانچه این فرد در پرداخت مالیات و حقوق گمرکی به درستی عمل کرده باشد، در سال دوم اجازه واردات تا ۲ میلیون دلار کالا را خواهد داشت و بر اساس صلاحیت عملکرد این دو سال، می‌تواند از سال سوم بدون محدودیت، ‌کالا وارد کند. محور دوم این بسته نیز مربوط به اهلیت درخواست‌کننده است، برای این محور دو نفر از فعالان اقتصادی خوشنام می‌توانند معرف فرد متقاضی باشند. از سوی دیگر، چنانچه فرد متقاضی در تشکلی فعالیت داشته باشد، اهلیت او قابل‌قبول خواهد بود. همچنین فردی که تحصیلات آکادمیک در رشته مرتبط داشته باشد یا در دوره‌های آموزشی که توسط اتاق برگزار شده، شرکت کرده باشد، به‌عنوان فردی دارای اهلیت حرفه‌ای شناخته می‌شود. در عین حال چنانچه نیاز بود، مصاحبه حضوری از فرد نیز به عمل می‌آید.

 

این بسته در حالی اعلام شد که هفته گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه جلسه دولت از ارائه اصلاح آیین نامه صدور کارت بازرگانی خبر داد و اعلام کرد که تعلیق یا ابطال کارت بازرگانی متخلفان حتما صورت خواهد گرفت. با توجه به بسته تدوین شده و دستورالعمل وزیر می‌توان گفت شرایط برای اجرای طرح اصلاح کارت‌های بازرگانی آماده است و می‌توان به پایان سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی امیدوار بود.

 

از سوی دیگر اتاق بازرگانی برای کارت‌های بازرگانی، رتبه‌بندی‌هایی انجام داده و کارت‌ها را به کارت‌های طلایی، نقره‌ای و برنزی تقسیم کرده است که تمدید کارت‌های بازرگانی طلایی، ۵ ساله، تمدید کارت‌های بازرگانی نقره‌ای، ۴ ساله و تمدید کارت‌های بازرگانی برنزی نیز ۳ ساله خواهد بود. همچنین کارت صادرکنندگان ملی نیز ۵ ساله تمدید می‌شود. براساس آمار اعلام شده از سوی فعالان این بخش سالانه حدود ۳۲ هزار کارت بازرگانی صادر یا تمدید می‌شود؛ به همین دلیل کار برای افراد دارای صلاحیت حرفه‌ای باید تسهیل شده و در مقابل برای افرادی که صلاحیت حرفه‌ای ندارند، باید دست‌اندازهایی در نظر گرفت که نتوانند به راحتی کارت دریافت کنند و کارت‌های بازرگانی به افرادی که اهلیت تجاری دارند برسد و از صدور کارت بازرگانی برای افراد فاقد اهلیت تجاری جلوگیری شود.

 

 

  • 6
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش