یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۳۳ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۳۵۸۴
تجارت و بازرگانی

ابطال کارت های بازرگانی متخلف کلید خورد

کارت‌ بازرگانی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
مدت‌ها بود که موضوع ساماندهی کارت‌های بازرگانی مطرح می‌شد. کارت‌هایی که برخی‌ با سوء‌استفاده از آن واژه یکبار مصرف را مصطلح کردند. مستندات نشان می‌دهد طی دو سال اخیر، دارندگان ۲۰ کارت‌بازرگانی یکبار مصرف توانسته‌اند ۸هزار و ۵۱۰اظهارنامه در گمرک ثبت کنند و به تبع آن ۱۰۲۰میلیارد و ۶۸۰میلیون تومان کالا به کشور وارد کنند.

به گزارش ایران، واردات ۷۰۰ خودرو لوکس به وسیله کارت بازرگانی یک پیرزن روستایی، زنگ خطر شایع شدن کارت‌های بازرگانی مشکل‌ساز را زد. بدین جهت ورود کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف به چرخه تجارت و فرار مالیاتی باعث شد تا دولت خط و نشان جدی برای دارندگان کارت‌های بازرگانی بکشد و بعد از مدت‌ها حرف و حدیث که عمر بیش از ۱۰ سال دارد، مقررات مربوط به کارت‌های بازرگانی را تغییر دهد. شاخص‌ترین اصلاحیه این بود که افراد بعد از گرفتن کارت بازرگانی یعنی همان سال اول به ارزش ۵۰۰ هزار دلار امکان واردات دارند و سال دوم این عدد به ۲میلیون دلار قابل ارتقا است.

 

 بعد از آن اگر اهلیت تاجر ثابت شود، دولت دیگر محدودیتی جلوی پای او نمی‌گذارد. ولی این تغییر مقررات پایان رسیدگی به وضعیت کارت‌های بازرگانی نبود. وزیر صنعت، معدن و تجارت طی نامه‌ای از زیر مجموعه خود خواست که برای اصلاح کارت بازرگانی اقدام کنند. بعد از آن معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در تاریخ اول مردادماه از زیرمجموعه خود خواست حداکثر در یک ماه کارت‌های بازرگانی فعال و غیرفعال به ترتیب زمان صدور بازنگری شود.

 

ابطال ۳۸ کارت بازرگانی در تهران

استانی که بیشترین سهم کارت‌های بازرگانی کشور را دارد تهران است. بررسی‌ها در این استان به پایان نرسیده است اما از زمان ابلاغ وزیر صنعت تاکنون بیش از ۳۸ کارت بازرگانی باطل شده است. این کارت‌ها به جهت آنکه محل و مکان تجارت بدرستی قید نشده یا صاحب کارت فعالیت تجاری خود را ترک کرده، باطل شده است و فرد دیگر نمی‌تواند سراغ کارت بازرگانی برود.

 

نکته دیگری که باعث شده در مقطع فعلی برخی از تجار به سمت کارت‌های بازرگانی یکبار مصرف نروند، مالیات است. اخذ مالیات علی‌الحساب از وارداتی که صورت می‌گیرد عامل بازدارنده‌ای شده است که می‌توان بر اساس آن امیدوار به پایان ظهور دوباره کارت‌های یکبار مصرف بود.

 

بدهی ۸۱۰۰ میلیارد تومانی کارت‌های بازرگانی

رحیم زارع، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم چندی پیش به آمار سال ۹۵ استناد کرد و گفت: در خرداد سال ۹۵ بدهی کارت‌های بازرگانی ۸ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان و برابر ۱۲درصد مجموع مالیات مستقیم کالا و خدمات وصول شده در کشور بوده است.

 

بررسی کارت‌های بازرگانی با همکاری اتاق‌های بازرگانی

یونس الستی معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره اینکه چه میزان کارت بازرگانی غیرفعال یا مشکل دار داشتیم که بعد از ابلاغیه وزارت صنعت، ابطال شده است، گفت: سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها هنوز گزارش‌های خود در مورد بررسی کارت‌های بازرگانی را اعلام نکردند. اما تمام استان‌ها در حال بررسی وضعیت کارت‌های بازرگانی هستند و به طور قطع بزودی تکلیف تمام دارندگان کارت‌های بازرگانی مشخص می‌شود.

 

بررسی ۱۵ هزار کارت بازرگانی شروع شده است

یدالله صادقی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران هم به «ایران» گفت: بعد از ابلاغ بررسی وضعیت کارت‌های بازرگانی، سازمان استان‌ها بررسی‌ها برای محل تجارت دارندگان کارت، اهلیت تاجر، صلاحیت فرد و موارد دیگر را آغاز کرد. تمام کارت‌های بازرگانی اعطا شده در حال پایش و بررسی دقیق است.

 

وی ادامه داد: سهم استان تهران در کارت‌های بازرگانی صادر شده ۵۰ درصد (۱۵ هزار کارت) است لذا ما کار بسیار سختی برای بررسی وضعیت دارندگان کارت داریم. از زمانی که بررسی‌ها صورت گرفته بیش از ۳۸ کارت بازرگانی باطل شده است. علت ابطال کارت‌های بازرگانی این بوده که محل تجارت دارنده کارت بازرگانی صحیح نبوده است یا دارنده کارت فعالیت تجاری خود را ترک کرده است.

 

صادقی با بیان اینکه تخلف با کارت‌های بازرگانی به حداقل خواهد رسید، اظهارداشت: با قوانین جدید ۴درصد ارزش اظهار شده کالا در گمرک به صورت مالیات علی‌الحساب از واردکننده اخذ می‌شود. این به غیر از ۹ درصد مالیات ارزش افزوده است. بدین جهت دارنده کارت بازرگانی که در گذشته برای فرار مالیاتی دنبال کارت بازرگانی بوده است با این روش دیگر نمی‌تواند وارداتی داشته باشد. چرا که مجبور به پرداخت مالیات در زمان ورود کالا است. اصلاحیه‌های صورت گرفته باعث شده امکان سوء‌استفاده از کارت‌های بازرگانی نباشد.

 

سازمان‌ های صنعت در ابطال کارت‌های بازرگانی مستقل هستند

حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران هم در گفت و گو با «ایران» گفت: هویت تمام دارندگان کارت‌های بازرگانی را می‌توان بررسی کرد و سازمان صنعت، معدن و تجارت هر استان اختیار باطل کردن کارت‌ها را دارد. برای آنکه تجارت کشور سالم باشد و از هر گونه سوء‌استفاده جلوگیری شود، بایستی ساماندهی کارت‌های بازرگانی با جدیت دنبال شود.

 

در مصوبه اخیر دولت هم آمده است، دارندگان کارت بازرگانی حق واگذاری آن به غیر برای واردات را ندارند و در صورت احراز واگذاری کارت بازرگانی یا انجام رفتارهای سوءتجاری از سوی دارندگان کارت، اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن ایران و تعاون و کشاورزی ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌توانند نسبت به تعلیق یا ابطال کارت اقدام کنند. همچنین دارندگان این کارت و استفاده‌کننده از آن متضامناً مسئول رد و تسویه دیون دولتی و مالیات مقرره هستند.

 

مرجان اسلامی‌فر

 

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش