جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۲۰ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۵۰۸۱۰۳
تجارت و بازرگانی

بازارهای هدف چای ایرانی واگذار می‌شود؟

ممنوعیت صادرات چای,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی

براساس بخشنامه جدید گمرک با هدف تنظیم بازار داخلی، از ابتدای شهریور سال جاری صادرات پنج قلم کالا که چای فله و بسته‌بندی نیز جزو آن است، ممنوع اعلام شده است. با ممنوعیت صادرات برخی کالاها، بسیاری از تولیدکنندگان این محصولات درخواست لغو ممنوعیت صادرات محصولاتشان را دارند.

 

در زمینه تولید چای سالانه حدود ۱۳۰‌هزار تن برگ سبز چای از استان‌های شمالی استحصال می‌شود که حدود ۳۰‌هزار تن چای خشک از آن تولید می‌شود و حدود ۶۴‌هزار خانوار در زمینه تولید این محصول فعالیت دارند. بر اساس اعلام سازمان خوار و بار و کشاورزی جهان فائو، چای ایرانی از نظر کیفیت رتبه اول را دارد، چراکه ۹۵‌درصد از کشت این محصول به‌طور ارگانیک انجام می‌شود. به‌گفته ​رئیس سازمان چای، امسال ۱۷‌هزار تن چای خشک در کارخانه‌های چای‌سازی گیلان و مازندران تولید شد. به گزارش ایسنا، حبیب جهانساز با اشاره به واریز مبلغ یک‌میلیارد و ۷۴۸‌میلیون تومان از مطالبات به حساب چایکاران اظهار کرد: به این ترتیب تاکنون مبلغ ۱۰۹میلیارد و ۲۸۲‌میلیون تومان از مطالبات پرداخت شده است.

 

او افزود: از اول اردیبهشت تاکنون ۷۶‌هزار تن برگ سبز چای به ارزش ۱۶۱‌میلیارد تومان از چایکاران گیلان و مازندران خریداری شد که ۴۹‌درصد درجه‌یک و بقیه درجه‌دو بود. این مقام مسئول با بیان اینکه بقیه مطالبات به تدریج پرداخت می‌شود، تصریح‌ کرد: امسال ۱۷هزار تن چای خشک هم در کارخانه‌های چای‌سازی گیلان و مازندران تولید شد.چایکاران گیلان و مازندران در سه مرحله بهاره، تابستانه و پاییزه برگ سبز چای برداشت می‌کنند. این دو استان شمالی ۵۵‌هزار خانوار چایکار و ۲۵‌هزار هکتار باغ چای دارند. در حال حاضر کشت چای ایران در رده پانزدهم جهان قرار دارد و میزان مصرف آن در رده دوازدهم است.

 

تولید چای ارگانیک ایرانی

تشخیص چای طبیعی خشک از چای اسانس‌دار خشک از طریق بو امکانپذیر است، چراکه چای اسانس‌دار، مواد شیمیایی دارد که فرار هستند و عطر چای را غلیظ‌تر می­کنند. اما عطر چای طبیعی مدت بیشتری طول می‌کشد تا از بین برود. همچنین پس از دم‌کردن، اگر چای طبیعی مدتی بماند هیچ‌ تغییری در رنگ آن ایجاد نمی‌شود اما رنگ چای اسانس‌دار پس از مدتی کدر می‌شود.

 

با وجود اینکه طبق اعلام فائو، چای ایرانی با کیفیت‌ترین چای در دنیاست و ارگانیک تولید می‌شود، رئیس اتحادیه چایکاران از مشکلات کشاورزان و به‌صرفه‌نبودن تولید آن گلایه و اظهار کرد که قیمت چای ایرانی پایین‌تر از چای دیگر کشورهاست و امسال فقط چهار‌درصد افزایش قیمت برای آن لحاظ شده است. به گزارش ایسنا، علی رمضانی میزان برداشت برگ سبز چای از ابتدای فصل برداشت تاکنون را حدود ۷۳‌هزار تن اعلام کرد و گفت: تقریبا نیمی از این مقدار چای درجه‌یک و نیمی دیگر چای درجه‌دو بوده‌ است. او گفت: نرخ خرید تضمینی چای در سال جاری چهار‌درصد نسبت به پارسال افزایش یافته در حالی که تورم موجود بیشتر است؛ بنابراین نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای با تورم و هزینه‌های تولید، همخوانی ندارد.

 

او با بیان اینکه مناسب‌نبودن قیمت چای به استانداری و سازمان چای نیز اعلام شده است، ادامه داد: قیمت خرید تضمینی چای از قیمت خرید تضمینی برخی محصولات کشاورزی پایین‌تر مانده در حالی که هزینه تولید چای از هزینه تولید همان محصولات کمتر نیست. رئیس اتحادیه چایکاران تصریح کرد: خرید تضمینی محصولات کشاورزی اصول و قانونی دارد که بر اساس آن زمانی که دولت محصول را می‌خرد باید بهای آن را به‌موقع پرداخت کند. البته باید شرایط مالی کنونی کشور را در نظر گرفت اما کشاورز هم در حال زیان است. رمضانی اظهار کرد: با وجود عقب‌افتادگی‌ در پرداخت مطالبات چایکاران، سازمان چای به‌عنوان یک سازمان دولتی توانسته بخشی از مطالبات چایکاران را پرداخت کند که حدود ۸۸‌میلیون تومان بوده که با توجه به شرایط کنونی کشور رقم خوبی است، اما هنوز همه مطالبات چایکاران پرداخت نشده است.

 

دورزدن تحریم‌های نفتی با واردات چای

سریلانکا پیشنهادهایی را برای دورزدن تحریم‌ها علیه ایران از طریق پرداخت بدهی نفت خود با فروش چای به این کشور مطرح کرده است. به گزارش «آرمان» به‌نقل از پایگاه خبری ایندیپندنت، شرکت نفت سیلان CPC که شرکت ملی نفت و گاز سریلانکا است، ۲۵۰‌میلیون دلار بدهی نفتی به ایران دارد. اما مقررات جدید که برای رعایت تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد طراحی شده، به معنای آن است که مبادلات مالی مستقیم با نهادهای دولتی ایران ممکن است مقررات مذکور را نقض کند. رئیس کمیسیون چای سریلانکا گفت: میزان بدهی نفتی CPC معادل یک سال صادرات چای است. اگر CPC به ما پول پرداخت کند، ما به صادرات چای به ایران ادامه می‌دهیم و هیچ‌ ممنوعیتی روی صادرات این کالا وجود ندارد. میزان بدهی نفتی CPC به ایران می‌تواند پول یک سال صادرات چای به این کشور را جبران کند.

 

مخالفت سازمان چای با ممنوعیت صادرات

سالانه حدود ۱۴‌هزار تن چای ایرانی صادر می‌شود که از ابتدای شهریور صادرات آن به منظور تنظیم بازار ممنوع می‌شود، اما باتوجه به مخالفت دست‌اندرکاران این بخش، رئیس سازمان چای این موضوع را قطعی نمی‌داند و می‌گوید اجرایی‌نشدن آن را پیگیری می‌کند. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد مصرف چای در داخل کشور تقریبا ۱۱۰‌هزار تن در سال است که حدود ۳۰‌هزار تن آن در داخل تولید و بقیه از طریق واردات تامین می‌شود. البته از ۳۰‌هزار تن تولید داخلی سالانه حدود ۱۴‌هزار تن صادر می‌شود.

 

رئیس سازمان چای بر ضرورت بازنگری در بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی مبنی بر ممنوعیت صادرات چای در کشور تاکید کرد. به گزارش ایلنا، حبیب جهانساز گفت: اعمال این بخشنامه به ضرر تولیدکنندگان داخلی و تجار است.او با اشاره به مصرف سالانه ۱۰۵تا ۱۱۰‌هزار تن چای در کشور ادامه داد: از این میزان ۲۵ تا ۳۰‌هزار تن تولید داخل و بقیه از محل واردات تامین می‌شود. او گفت: بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی سال گذشته ۵۷ تا ۵۸‌هزار تن چای به‌صورت رسمی وارد کشور شده است.

 

رئیس سازمان چای با بیان اینکه سالانه ۱۲ تا ۱۴‌هزار تن چای تولید داخل صادرات می‌شود، افزود: براساس بخشنامه جدید گمرک مبنی بر ممنوعیت صادرات پنج قلم کالا چای فله و بسته‌بندی نیز در زمره این اقلام قرار می‌گیرد. او با اشاره به اینکه بدون شک با اعمال ممنوعیت صادرات چای بازارهای هدف صادراتی ایران به دیگر کشورها واگذار می‌شود، ادامه داد: تصمیم مزبور بدون نظرخواهی و مشورت از سازمان چای اتخاذ شده و باید مورد تجدیدنظر قرار گیرد چرا که چای داخلی امروز دارای بازار مطمئن و جایگاه مناسبی در کشورهای هدف صادراتی است. رئیس سازمان چای افزود: کسب جایگاه چای داخلی در بازارهای صادراتی از سود مورد حصول از صادرات مهم‌تر است.

 

بنابراین نباید اجازه داد این بازارها به‌راحتی از دست برود. جهانساز تاکید کرد: صادرات چای یک فرصت برای تولید داخلی است و باید از این فرصت مغتنم به نحو احسن استفاده کرد. او افزود: توسعه صادرات چای یک‌شبه اتفاق نیفتاده بلکه متاثر از عوامل مختلف از‌جمله تغییر ذائقه مصرف‌کنندگان به سبب واردات بی‌رویه، کاهش‌ درصد اختلاط چای داخلی، پدیده چای سنواتی، نبود بازار فروش مناسب در داخل و... در طول زمان به مدد کارخانه‌داران، تجار و بازرگانان راه خود را به کشورهای خارجی باز کرده و امروز از جایگاه ممتازی در کشورهای هدف صادراتی برخوردار است. رئیس سازمان چای گفت: در حال حاضر مقصد صادرات چای ارگانیک ایرانی کشورهای حاشیه دریای خزر و اروپا است.

 

فریبا نهاوندی

 

armandaily.ir
  • 18
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش