چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۲:۱۱ - ۲۹ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۷۵۴۱
تجارت و بازرگانی

جزئیات ورود کالاهای اساسی منتشر شد؛

واردات ۳ هزار و ۷۲۰ تن دارو به کشور/ معافیت ۳۶۳۷ قلم کالا از پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز

واردات دارو به ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
گمرک ایران جزئیات واردات کالاهای اساسی را منتشر و اعلام کرد: در نیمه اول سال‌جاری ۳ هزار و ۷۲۰ تن انواع دارو وارد کشور شده است.

به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، ذرت، برنج ، دانه های روغنی ، دارو ، روغنهای خوراکی ، گوشت قرمز، کنجاله سویا، جو، کود ، قند و شکر و گندم از جمله کالاهای اساسی که طی ۶ ماه وارد شده است. ذرت در صدر کالاهای اساسی وارد شده و جو با بیشترین رشد ارزشی است.

 

در شش ماه سال ۹۷ ، واردات ذرت، دانه های روغنی ، گوشت قرمز و جو افزایش داشته است.

 

ذرت ازجمله کالاهای اساسی است که رتبه نخست را در لیست کالاهای اساسی وارداتی را به خود اختصاص داده است به طوری که طی شش ماهه اول سال‌جاری به میزان ۴ میلیون و ۱۵۶ هزار تن و به ارزش ۹۷۲ میلیون دلار وارد کشورمان شده که از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۱۷ و ۱۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

 

برنج از دیگر کالاهای اساسی است که رتبه دوم را در لیست کالاهای اساسی دارد. این کالا طی مدت مذکور ۹۳۹ هزار تن به ارزش ۹۶۷ میلیون دلار وارد کشور شده است.

دانه‌های روغنی با ارزش ۸۲۲ میلیون و ۱۹۵ هزار دلار در رتبه سوم لیست کالاهای اساسی وارداتی جای دارد حجم این کالا به میزان یک میلیون و ۵۷۴ هزار تن نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۲۶ درصد و ۳۱ درصد افزایش داشته است.

 

دارو به ارزش ۴۸۳ میلیون دلار و با حجم ۳ هزار و ۷۲۰ تن طی شش ماهه اول سال‌جاری در ردیف چهارم کالاهای اساسی وارد شده به کشورمان جای دارد.

 

روغن‌های خوراکی در ردیف پنجم لیست مذکور قرار گرفته و طی مدت مذکور ۴۶۷ میلیون و ۳۱۷ هزار دلار با حجم ۵۶۱ هزار تن وارد کشور شده است.

 

گوشت قرمز از دیگر کالاهای اساسی است که در ردیف ششم لیست کالاهای اساسی قرار گرفته و به ارزش ۳۶۵ میلیون دلار و با حجم ۷۲ هزار تن وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب ۱۷ و ۳۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

 

براساس این گزارش طی مدت مذکور کنجاله سویا با میزان ۵۳۶ هزار تن و ارزش ۲۳۹ میلیون دلار در ردیف هفتم لیست کالاهای اساسی جای دارد.

 

این گزارش می‌افزاید جو با میزان یک میلیون و ۱۳ هزار تن به ارزش ۲۱۸ میلیون و ۵۷۲ هزار دلار هشتمین کالای اساسی وارداتی طی مدت مذکور است که بیانگر افزایش ۲۰ درصد از نظر وزنی و ۴۳ درصدی از حیث ارزش بوده است.

 

کود در ردیف نهم از لیست کالاهای اساسی وارداتی جای گرفته است که وزن این کالا ۱۸۶ هزار تن و ارزش آن ۱۰۱ میلیون و ۵۹۵ هزار دلار بوده است.

 

بنابراین گزارش قند و شکر با حجم ۸۸ هزار تن و به ارزش ۴۱ میلیون دلار ردیف دهم از لیست کالاهای اساسی وارداتی را به خود اختصاص داده است.

 

نکته قابل توجه اینکه گندم با واردات ۱۹۷ تن و ارزش ۸۷ هزار دلار در ردیف یازدهم کالای اساسی وارداتی بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش صد درصدی از نظر وزنی و ۹۹ درصدی از نظر ارزش همراه بوده است و می‌توان گفت به خودکفایی گندم رسیده‌ایم .

 

در گزارش گمرک آمده است ؛ روزانه بیش از ۴ هزار اظهار در گمرکات صورت می گیرد و فقط توقف ۲ درصد از کالاها در گمرک بیش از معمول است و ۹۰ درصد کالاهایی که وارد گمرک می شوند در کمتر از سه روز ترخیص می شوند. همچنین نباید توقف کالاها در گمرک به دلایل دیگر را به مسائل گمرکی ربط دهیم زیرا گمرک تابع بخشنامه های دیگر دستگاه هاست.

 

بنابراین گزارش؛ فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران در هفته های گذشته دستور ترخیص سریع و حمل یکسره کالاهای اساسی و ضروری از گمرک به کارخانه ها را به گمرکات کشور اعلام کرده و با پیگیری های رئیس کل گمرک ایران خدمات شبانه روزی و ۲۴ ساعته گمرک در شرایط ویژه اقتصادی به کالاهای اساسی در گمرکات مهم کشور صورت می گیرد و روند ترخیص این کالاها به صورت لحظه‌ای به کمک سامانه جامع گمرکی در مرکز پایش دفتر واردات گمرک رصد می‌شود.

 

 

معافیت ۳۶۳۷ قلم کالا از پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز

فرود عسگری در دیدار با اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز افزود: برای کمک به واحدهای تولیدی کشور از جمله واحدهایی که دارای مشکل انتقال وجه به فروشنده خارجی هستند با گواهی بانک عامل کل کالا که هم‎ارز ریالی آن به بانک پرداخت شده است، ترخیص می‌شوند.

 

وی گفت: یکی از گرفتاری‎هایی که واحدهای صادرکننده دارند، بحث نرخ محاسبه برگشت ارز است که پیشنهاد دادیم تا ملاک آن نرخ ارز ثانوی لحاظ شود که اگر این اتفاق بیافتد بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

 

عسگری ادامه داد : واحدهای تولیدی که بتوانند علاوه بر حقوق ورودی که قبلا به صورت ضمانت نامه تودیع می‎کردند فعالیت‌های ارزش افزوده را هم به صورت تضمین بانکی ارائه کنند، این کمک بزرگی برای واحدهایی که دارای مشکل نقدینگی هستند، محسوب می‎شود و به جبران کمبود نقدینگی آنها کمک می‎کند.

 

وی اضافه کرد: یکی از تصمیماتی که در حوزه کمک به واحدهای تولیدی اتخاذ کردیم، این بود که در مورد واحدهایی که در صف تخصیص ارز هستند؛ بانک عامل می‎تواند تا زمان صدور کد رهگیری یک گواهی به گمرک ارائه دهد تا ۷۰ درصد کالا را ترخیص کنیم و ۳۰ درصد کالا را تا زمان ارسال کد ۱۴ رقمی از سوی بانک نگه می‎داریم.

 

رئیس کل گمرک ایران گفت: فعالان مجاز اقتصادی که در پرتال ثبت نام و توسط گمرک ریجستر شوند و در چند سال گذشته تخلفی صورت نداده باشند، اجازه دارند به صورت شناور ضمانت‌نامه تودیع کنند، یعنی هر زمان واردات داشتند مبنای پرداخت یک سال ضمانت‎های بانکی قرار گیرد.

 

رئیس کل گمرک ایران در نشست با اعضای اتاق بازرگانی تبریز و همچنین مدیران واحدهای تولیدی و اصناف، ضمن اشاره به تسهیلات و برنامه های جاری گمرک ایران و بسته های پیش بینی شده در حمایت از تولید وصادرات از جمله ترخیص نسیه، ضمانت نامه بانکی، تفویض اختیار صدور، تمدید و تسویه ورودموقت و عدم نیاز به استعلام از استاندارد برای کالاهای صادراتی دارای گواهی استاندارد خبر داد .

 

در این دیدار خدابخش استاندار آذربایجان شرقی ، معصومه آقاپور نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ، ژائله رئیس انجمن صنایع غذایی استان ،حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی تبریز، ضمن اشاره به جایگاه ویژه و اتخاذ تدابیر ویژه گمرک ایران در انجام رسالت خود در شرایط حساس اقتصادی، از خدمات برجسته و موثر گمرک در تسریع و تسهیل امر تولید و صادرات قدردانی کردند.

 

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش