سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۱۰ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۱۲۳۰
تجارت و بازرگانی

جزئیات شرایط جدید صدور کارت بازرگانی/ درخواست روی سامانه جامع تجارت ثبت می‌شود

کارت بازرگانی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,تجارت و بازرگانی
مدیر سامانه اعتبارسنجی و رتبه بندی وزارت صمت با اشاره به یکپارچه شدن مراحل تقاضا و صدور کارت بازرگانی خاطرنشان کرد:درخواست متقاضیان کارت بازرگانی از این پس در سامانه یکپارچه رتبه بندی اعتباری در سامانه جامع تجارت بررسی می شود.

به گزارش فارس، محمد جواد هادی در برنامه تیتر امشب در مورد راه اندازی سامانه صدور و تمدید کارت بازرگانی گفت:فرآیند صادر کردن و تمدید کارت بازرگانی تا به حال به اینصورت بوده که درخواست صدور و تمدید کارت بازرگانی به وسیله متقاضی در سامانه اتاق بازرگانی که از سال ها قبل طراحی شده بود ثبت می شده و سپس در اتاق شهرستان ها پس از تکمیل اسناد و مدارک و تشکیل پرونده بررسی و پس از آن اطلاعات در همان سامانه و از روش کارتابل در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ها قرار می گرفته و سازمان صنعت هم آن را در سامانه اتاق بازرگانی تائید و در پایان کارت بازرگانی در اتاق بازرگانی صادر و در اختیار متقاضی قرار می گرفت.

مدیر سامانه اعتبار سنجی و رتبه بندی وزارت صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه فرآیند ذکر شده تا به حال انجام می شد، اظهار کرد:اما از این پس با توجه به توافق انجام شده بین اتاق بازرگانی ایران، وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص فرآیند صدور و تمدید کارت بازرگانی اصلاحاتی انجام شد.

او بیان داشت:بر اساس ماده ۳ قانون مقررات صادرات و واردات تائید کارت بازرگانی تا به حال بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت و صادر کردن آن بر عهده اتاق بازرگانی بود و وزارت صنعت سامانه مستقلی برای انجام عملیات تائید نداشت و این عمیات را در سامانه اتاق بازرگانی انجام می داد ولی به مرور و با توجه به شرایط صدور و تمدید کارت بازرگانی مندرج در ماده ۱۰ آیین نامه مقررات صادرات و واردات، دیگر سامانه اتاق بازرگانی مجهز به شرایط احراز استعلام های لازم نبود و بنابراین استعلام مواردی مثل تائید گواهی سوء پیشینه، وضعیت نظام وظیفه، مدرک تحصیلی بصورت چشمی انجام می شود که با این وضعیت احتمال خطای سهوی و یا عمدی به وجود می آمد.

* درخواست صدور کارت بازرگانی روی سامانه جامع تجارت ثبت می شود

هادی عنوان کرد :در چنین شرایطی بخشی از خبرهایی که در خصوص صدور کارت بازرگانی برای افراد واجد شرایط و سوء  استفاده از آن شنیده می شد مربوط به عدم تجهیز سامانه برای استعلامات لازم بود و ممکن بود این اشتباهات در اتاق بازرگانی یا وزارت صمت اتفاق بیفتد.

او ادامه داد:اما در شکل جدید صدور و تمدید کارت بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت تائید را در سامانه خود انجام می دهد و به علت تحقق پنجره واحد تجاری کشور، طبق قانون مقررات صادرات و واردات و ماده ۳ آیین نامه اجرایی درخواست صدور کارت بازرگانی و سایر کارهای تجارت از طریق درگاه پنجره واحد تجارت انجام می شود. بدین ترتیب با تحقق پنجره واحد تجارت فعلا عملیات یکپارچه شده و درخواست صدور و تمدید کارت بازرگانی روی سامانه جامع تجارت انجام می شود و دیگر متقاضی صدور و تمدید کارت بازرگانی لازم نیست تا بخشی از عملیات را در سامانه اتاق بازرگانی و بخش دیگر را در سامانه جامع تجارت انجام دهد.

او با بیان اینکه سامانه جامع تجارت از سال ۹۵ آغاز به کار کرده است بیان کرد:برای صدور و تمدید کارت بازرگانی متقاضیان باید به سامانه یکپارچه رتبه بندی اعتباری مراجعه کنند که جزئی از سامانه جامع تجارت است که این سامانه از اسفند ماه ۹۶ بارگذاری شد و از سال ۹۷ عملیاتی شود ولی مشکلات و اختلاف نظرهایی برای تبادل اطلاعات بین اتاق بازرگانی و وزارت صمت وجود داشت که با رفع این مشکلات و توافقات لازم، متقاضیان از یک درگاه برای صدور و تمدید کارت بازرگانی اقدام می کنند.

* پکپارچه سازی فرآیند صدور کارت بازرگانی از طریق سامانه جامع تجارت

حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه این برنامه بیان داشت:تا پیش از راه اندازی سامانه یکپارچه رتبه بندی و اعتبار سنجی شاید متقاضی صدور و تمدید کارت بازرگانی بطور کامل احراز صلاحیت نمی شد ولی اکنون و با راه اندازی این سرویس الکترونیکی ضمن تسریع در اعلام نتیجه امکان بررسی دقیق تر استعلامات وجود دارد.

او بیان داشت:با این اتفاق بیش از ۹۵ درصد صحت فرآیندها را خواهیم داشت برای اینکه اولا سرعت استعلام افزایش یافته و دقت بصورت سیستمی خواهد بود و بنابراین با کمترین انرژی فرآیند شفاف سازی می شود همچنین امکان واکاوی تمامی داده ها وجود دارد.

دهقانی نیا بیان داشت:در فرآیند جدید ابتدا متقاضی درخواست خود را از روش سامانه اعتبار سنجی ثبت و نتیجه به سامانه اتاق بازرگانی ارسال و در آنجا بررسی های لازم انجام می شود و نهایتا نتیجه به وزارت صمت بازگردانده می شود و وزارت صمت بعد از تائید، تائید نهایی را به اتاق بازرگانی ارسال و کارت بازرگانی در نهایت با تائید اتاق بازرگانی صادر می شود.

* شرایط صدور و تمدید کارت بازرگانی دیگر آسان نیست

حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه گفت :در سال های قبل به علت سهل بودن بعضی مقررات صدور و تمدید کارت بازرگانی ممکن بود کارت بازرگانی برای افراد کم سواد صادر شود که این موضوع زمینه سوء استفاده را برای برخی فراهم می کرد. اما در یکی دو سال گذشته با در نظر گرفتن قوانین سخت گیرانه تر طبق مصوبه هیأت وزیران و دولت تعیین شده شرایط تغییر کرده و اتفاقات و سوء استفاده های قبلی کمتر شده است.

او با بیان اینکه با توجه به تغییر وضعیت صدور و تمدید کارت بازرگانی گیرنده یک کارت بازرگانی باید دارای یکسری حداقل ها باشد، گفت:ضمن اینکه دارنده کارت بازرگانی در سال های اول صدور دارای محدودیت واردات است و مالیات برای کارت های صادر شده علی الحساب اخذ می شود و عملا در شرایط جدید امکان فرار مالیاتی به حداقل رسیده است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با تشریح شرایط جدید صدور کارت بازرگانی و توافق اخیر بین اتاق بازرگانی ، وزارت صمت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت:با توجه به قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون گذار سامانه یکپارچه ای را در نظر گرفته که در بستر آن تمام فعالیت های تجارت خارجی اعم از کارت بازرگانی، ثبت سفارش كالا ، واردات و صادرات و مسائل گمرکی یکپارچه می شود و امکان رصد، نظارت و پیگیری بیشتری دارد بنابراین فعلا اتفاق خاصی نیفتاده بلکه آن اختلاف و تفسیرهایی که بین اتاق بازرگانی و وزارت صمت برای اینکه تقدم بارگذاری مدارک ابتدا در کدام سامانه انجام شود حل شده و با یکپارچه سازی فرآیند مشکلات حل شده و براساس مراحل خاص و جدید پیش می رود.

سلاح ورزی بیان داشت:اعتبار کارت بازرگانی یک ساله است و بنابراین هر ساله استعلام های لازم انجام می شود و کارت های فاقد صلاحیت ابطال می شوند.

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش