چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۲:۱۷ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۲۳۳۵
اقتصاد کلان

مشکل کمبود کالا‌های اساسی به هیچ وجه نداریم

رشد ۱۲۰ درصدی قیمت ۸۴ هزار قلم کالا ‌| دولت: گرانی منطق ندارد!

افزایش قیمت کالاهای اساسی,رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان
رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: در بررسی انجام‌شده ۸۴ هزار قلم کالا در کشور رشد قیمت توزیع تا ۱۲۰ درصد داشتند.

معاون وزیر صنعت با اشاره به اینکه "۸۴ هزار قلم کالا رشد قیمت ۱۲۰ درصدی داشتند"، گفته است: افزایش قیمت کالا‌های اساسی ممنوع شد. از سوی دیگر وزیر کشور هم در واکنش به افزایش شدید قیمت‌ها در بازار گفته است: گرانی کالا‌ها هیچ منطقی ندارد! وزیر اقتصاد نیز اخیرا در واکنش به وضعیت بازار و گرانی‌های روزافزون از وعده کاهش تورم در سال آینده خبر داده است.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ عباس تابش، رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفت: تا پایان سال افزایش قیمت کالا‌ها به‌ویژه کالا‌های اساسی را نداریم و تأکید دولت بر این است.

رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان شب گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه قوانین زیادی برای شفاف‌سازی شبکه‌های تأمین و توزیع کالا در کشور وجود دارد اظهار داشت: واحد‌های صنفی مکلف هستند قیمت را روی کالا نصب کنند.

 وی با بیان اینکه فروشنده باید فاکتور فروش به خریدار بدهد و این حق مسلم یک مشتری است افزود: برای اینکه این ابهامات برطرف شود درج قیمت تولیدکنندگان روی کالا در دستور کار قرار گرفت و از تولیدکنندگان درخواست کردیم این عدد را روی کالا بزنند.

رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به اینکه سازمان مالیاتی نیز مالیات را بر اساس همین عدد حساب می‌کند گفت: در بررسی انجام‌شده ۸۴ هزار قلم کالا در کشور رشد قیمت توزیع تا ۱۲۰ درصد داشتند.

وی با اعلام اینکه با درج قیمت تولیدکنندگان روی کالا دیگر قیمت توزیع افزایش نخواهد داشت و هیچ سوءاستفاده‌ای نخواهد شد ادامه داد: در این صورت خود مردم هم مطالبه‌گر هستند.

تابش با ابراز اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت دنبال این نیست که رقابت از دست برود اضافه کرد: هیچ کالای مصرفی نباید بالای ۳۰ درصد قیمت تولید به فروش برسد و خود مردم قیمت‌ها را کنترل می‌کنند.

وی با بیان اینکه کرایه حمل، انبار، کارگر، آب، برق و همه این‌ها در دل ۳۰ درصد دیده شده است و هیچ فروشنده‌ای حق ندارد بیشتر از آن بگیرد عنوان کرد: ۳ هزار و ۳ نوع کالا مشمول درج قیمت کالا شده است و خود مصرف‌کنندگان می‌توانند قیمت‌ها را کنترل کنند که گران‌تر نخرند.

رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با یادآوری اینکه قیمت درج‌شده با مالیات بر ارزش افزوده کالاست گفت: یکی از راه‌های نظارت، شفاف کردن اطلاعات است و این سیستم مردم را ناظر بر خرید خودشان می‌کند.

وی با اعلام "ممکن است در دو ماه آینده تفاوت قیمت کالا‌ها را داشته باشیم تا کالا‌های گذشته کاملاً به فروش برسد" افزود:، اما بعد از آن تمام کالا‌های تولیدشده باید قیمت تولیدکنندگان روی آن‌ها درج شده باشد.

تابش با تأکید به "در زمان حاضر هیچ ممنوعیتی برای عرضه کالا‌هایی که قبل از قانون درج قیمت مصرف‌کننده روی کالا وجود دارد در بازار نیست و آن کالا‌ها باید به فروش برسد" گفت: مردم در صورت مشاهده هر گونه تخلف می‌توانند گزارشات خود را به سامانه وزارت صمت و سامانه ادارات صمت در استان‌ها به شماره ۱۲۴ گزارش کنند.

وی با تصریح به "اجرای این طرح به‌نفع مردم و مصرف‌کنندگان است و امیدواریم مردم به ما کمک کنند" ادامه داد: بهترین ابزار نظارتی در بازار خود مردم هستند و باید به‌عنوان یک مصرف‌کننده اجازه ندهند حق آن‌ها تضییع شود و مردم با کنترل قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده می‌توانند نتیجه‌گیری کنند که گرانفروشی می‌شود یا خیر.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با یادآوری "میوه شب عید امسال به‌اندازه کافی ذخیره‌سازی شده است و نگرانی از این بابت نیست" خاطرنشان کرد: تا پایان سال هیچ افزایش قیمتی در کالا‌ها به‌ویژه کالا‌های اساسی مردم نخواهیم داشت و تأکید دولت بر این است.

وزیر کشور: گرانی منطق ندارد

وزیر کشور نیز با تاکید بر اینکه مشکل کمبود کالا‌های اساسی به هیچ وجه نداریم، گفت: گرانی یا باید به علت کمبود ایجاد شود یا به علت تغییر در برخی از مسائل اقتصادی، اما این‌ها اتفاق نیفتاده است و این افزایش‌های بی مورد اصولاً هیچ منطقی ندارد.

به گزارش صدا و سیما، احمد وحیدی با حضور در برنامه «نگاه یک» شبکه یک سیما گفت: ستاد تنظیم بازار که معمولاً با مسئولیت معاون اول رئیس جمهور و با حضور وزرای ذیربط تشکیل می‌شود، مرتب قیمت‌ها را کنترل می‌کند و تلاش بر کنترل قیمت هاست. گاهی برخی پدیده‌ها پیش می‌آید مانند گرانی برنج و سیب زمینی که تلاش می‌کنند آن را کنترل کنند؛ سامانه بازارگام که وزارت جهادکشاورزی آن را راه اندازی کرد در حال توسعه است تا بتوانند کالا‌ها را با قیمت مناسب به دست مردم برسانند و تلاش‌ها از جنبه‌های مختلف در حال انجام است.

او با اشاره به اینکه برخی از قیمت‌ها بدون ضابطه رشد می‌کند، ادامه داد: اصناف موظف هستند قیمت‌ها را کنترل کنند و تلاش را باید بیشتر کرد و تلاش همگانی در حال انجام است.

وحیدی با تاکید بر اینکه مشکل کمبود کالا‌های اساسی به هیچ وجه نداریم، گفت: گرانی یا باید به علت کمبود ایجاد شود یا به علت تغییر در برخی از مسائل اقتصادی، اما این‌ها اتفاق نیفتاده است و این افزایش‌های بی مورد اصولاً هیچ منطقی ندارد. سازمان تعزیرات در پی آن است که با ساز و کار‌های جدیدی بتواند با تخلفات برخورد و قدرت نظارت را بیشتر کند.

او اضافه کرد: با نظارت بیشتر و برخورد و کنترل اصناف و نظارت ستاد تنظیم بازار، امیدواریم کم کم، این قیمت‌ها کنترل شود و در برخی موارد هم کنترل شده است و ان شاءالله توسعه می‌یابد و فراگیر خواهد شد.

  • 15
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش