عباس تابش رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان گفت: یکم اردیبهشت ۱۴۰۱، همه کالاهای بسته بندی، مخصوصا کالاهای خوراکی و غذایی، مشمول درج قیمت همزمان تولیدکننده و مصرف کننده میشوند که نخستین اثر آن، شفافیت و شیشهای کردن شبکه تامین و توزیع، قیمت و فرآیند است و حق مشتری یا مصرف کننده است که بداند، کالایی که میخرد چه مسیر قیمتی و چه مسیر توزیعی را طی میکند.
او میگوید، دومین اثر این طرح هم این است که باعث حذف دلالان و زیاده خواهان زنجیره تامین و تولید و کوتاه شدن حلقه تامین تا مصرف کننده نهایی میشود که هرچه کوتاهتر شود، هزینه توزیع کمتر میشود و کالا ارزانتر به مصرف کننده میرسد؛ همچنین، تخفیفات اغوا کننده را که قبلا به نام مصرف کننده و به کام مافیا و دلالان بود، حذف میکند.
معاون وزیر صمت پیش تر گفته بود: باید از نظام قیمتگذاری قبلی به نظام قیمتگذاری جدید حرکت کنیم و این تغییر سیاست توزیعی باید به گونهای باشد که به صورت همزمان، قیمت تولیدکننده و مصرف کننده روی کالاها درج شود.
طرح درج قیمت تولیدکننده روی کالاها از سوی وزارت صمت در ۶ مرحله اجرا میشود که به گفته آقای سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت، قیمت تولیدکننده تا پایان تیر ۱۴۰۱ روی تمام کالاها درج میشود.
آقای محمد جلال الدین شکریه نایب رئیس اول اتاق اصناف ایران گفته است، یکی از مشکلاتی که طرح درج قیمت تولیدکننده روی کالا دارد، این است که قیمت نهایی کالا مشخص نیست؛ چرا که مردم از میزان سود اصناف و هزینه توزیع کالا و موارد دیگری که در قیمت کالا اثرگذار هستند، اطلاع دقیقی ندارند.
مجوزی برای افزایش قیمت لبنیات صادر نشده است
علی احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی:سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار مجوزی برای افزایش قیمت لبنیات نداده، اما برخی برندها خودسرانه قیمت محصولات خود را گران کردند.
با توجه به افزایش قیمت غیرقانونی برخی برندهای لبنی، دستگاههای نظارتی میتوانند برخورد کنند.
- 11
- 5