به گزارش بهارنیوز، پرونده تحقیق و تفحص از شركت فولاد مباركه اصفهان با گزارش فسادی بالغ بر ۹۲ هزار میلیارد تومانی مدیران این شركت همراه شد تا مردمی كه این روزها گرفتار تامین نیازهای اولیه در زندگی هستند، بیش از همیشه سرخورده و ناامید شوند. ارقام تخلف و دزدی و فساد به قدری باورنكردنی است كه باید چند بار آن را بخوانید و در نهایت به دلار متوجه بزرگی این تخلف شوید؛ سه میلیارد دلار! مبلغی كه با آن میتوان هم دریاچه ارومیه را بازسازی كرد و هم بسیاری از مشكلات زیستمحیطی كشور از جمله ریزگردها و بیابی را سر و سامان داد ولی گویا مدیران متخلف بهتر از همه بلدند این پولها را خرج كنند و مشكلات مردم و كشور اصلا اهمیتی ندارند!
در كشوری كه نیمی از سال گذشته و هنوز حقوق مستمریبگیران علیرغم تورم ۵۰ درصدی و ابلاغ، تغییری نكرده، برای مهمترین نیازهای مردم تحریم و بیپولی و كسری بودجه را بهانه میكنند، صرفهجویی ارزی از سفره ضعیفترین اقشار مردم كلید زده میشود، چنین تخلفی واقعا حیرتانگیز است. بدترین قسمت این ماجرا هر چند یكی دو تا نیست اما اینكه این روند ادامه دارد و در هر جایی كه پول باشد، كلاهبردان به اسم مدیر دولتی و خصوصی منتظرند تا اموال این مردم مظلوم را اینگونه به خاك و خون بكشند، بسیار تاسفبار است. در شبكههای اجتماعی اخبار این تخلف را با تخلفهای دیگری كه هنوز رسانهای نشده می سنجند؛ تخلفاتی در سایر شركتهای خصولتی و دولتی تا شهرداریها و ...
سرنوشت افرادی كه با اسم و مشخصات در گزارش این تحقیق و تفحص رسمی آمده است چه میشود؟ پروژهبگیران توییتری تا صدا و سیما كه با آگهی و رپورتاژهای میلیاردی درصدد بودند جلوی همین تحقیق و تفحص را هم بگیرند! مشاوران خیالی كه به اذعان گزارش مجلس بدون اینكه دقیقهای حضور داشته باشند و كار مفیدی انجام دهند ماهی ۶۰ میلیون تومان دریافتی داشتند و مدیرانی كه از كیسه خلیفه بیتالمال هر آنچه فكر كنید به عنوان رشوه پرداخت كردهاند تا این فساد همچنان ادامه داشته باشد وو این سفره چرب برچیده نشود. مذهبیها و ائمه جمعه كه پول بیتالمال را به ناحق گرفتهاند و برای مردم بینوا بر منبرها از مال حرام و حلال میگویند! قرار است همچنان به این روند ادامه دهند؟
این گزارش تفحص در زمانی خوب است كه سرنوشت تك تك كسانی كه نامی از آنان در آن برده شده و مشخص است كه ریالی را به ناحق گرفتهاند، مجبور به بازپرداخت آن شوند آن هم به همراه جریمه و انفصال از خدمت وگر نه انتشار چنین گزارشهایی در حالی كه بسیاری از این آقایان همین حالا در مناصب بهتر و پرپولتری بر صندلیهای مدیریت این كشور تكیه زدهاند چه سودی خواهد داشت؟ در همین زمان دیدن گشتهای ارشادی كه مجازات بد حجابی زنان و دختران این سرزمین را به بدترین و خشنترین شكل ممكن پوشش میدهد و سر هر كوی و برزنی در هر شهر و استانی، اتومبیل و ون و نیرو به آن اختصاص دادهاند واقعا خندهدار است! این گشتها و امر به معروف و نهی از منكر را برای مدیران دولتی كه كارنامههایشان سال هاست به رسوایی مشهور شده به كار بگیرید نه برای موی دختران و زنان! چرا هیچكس با هیچ تفكر مذهبی از این همه دزدی و فشاد و اختلاس دامهدار و مداوم در این مملكت آزرده خاطر نمی شود اما موی زنان همه را آزرده خاطر می كند؟
جزئیات تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه
سرانجام تحقیق و تفحص مجلس از عملکرد مالی شرکت فولاد مبارکه به پایان رسید. انتشار گزارش حدود ۳۰۰ صفحهای، نشان از بروز تخلفات گسترده مالی در این شرکت در بازه زمانی مهر ۱۳۹۷ تا تیر ماه ۱۴۰۰ دارد.
گرچه در چند روز اخیر برخی جریانها تلاش کردهاند این تخلفات را به دولت قبل نسبت دهند، اما بررسیها نشان میدهد، اشخاص حقیقی و حقوقی پرشماری در تخلفات فولاد مبارکه سهیم شدهاند. چنانکه نمیتوان تمام این افراد جزو یک گروه و جناح دانست. از صداوسیما و ارگانهای فرادولتی گرفته تا برخی از کاربران توئیتری در این ۹۲ هزار میلیارد تومان سهم داشتهاند.
همچنین در زمان وقوع این اتفاقات، رئیس دولت کنونی، ریاست دستگاه قضا را بر عهده داشت. اکنون نیز برخی معتقدند که انتشار این فهرست لزوماً به معنای احراز تخلف و جرم نیست. با این حال مطالعه گزارش تحقیق و تفحص مجلس نشان از انحراف بخش مهمی از این منابع در فولاد مبارکه دارد.البته نمایندگان مجلس هم این گزارش را برای رسیدگی به قوه قضائیه ارسال کردهاند، اما در بسیاری از بخشها با اطمینان از تخلف و هزینهکرد منابع بر خلاف قانون صحبت به میان آوردهاند.
نمایشی از سقوط ارزش پول ملی
ابعاد تخلفات فولاد مبارکه چنان گسترده و پیچیده است که شاید به صورت رندوم هر نهاد دولتی و غیردولتی را انتخاب کنیم، نامش را بتوان در گزارش تحقیق و تفحص مجلس پیدا کرد. همچنان اعداد و ارقام این تخفات به حدی بالاست که میتوان فسادهای مالی سالهای گذشته را در برابر آن یک سوءتفاهم دانست. به هر حال نکته پیدا این است که متخلفان هیچگاه از تورم عقب نمیمانند.همچنین ثبت تخلفات ۹۲ هزار میلیارد تومانی میتواند نمایشی از سقوط ارزش پول ملی باشد. رقمی که حدود ۶۰ برابر بیشتر از تخلف ۳۰۰۰ میلیارد تومانی محمود خاوری، مدیرعامل متواری بانک ملی، در حدود ۱۰ سال پیش است.بدین ترتیب پرداختن به جزئیات تک تک تخلفات امری زمانبر خواهد بود. در این گزارش تنها به بخشی از مهمترین تخلفات فولاد مبارکه به صورت خلاصه پرداختهایم.
همانطور که در جداول زیر مشخص است، بخش مهمی از اقدامات این شرکت به سرپوش گذاشتن روی تخلفات مربوط میشود. روابط عمومی این شرکت هزینه هنگفتی را خرج رسانهها کرد که البته قرارداد مشخصی هم ندارند.در این بین ارگانها و مؤسسات دولتی و شبهدولتی هم از الطاف حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل وقت فولاد مبارکه، از بیتالمال بیبهره نماندهاند. این نهادها حدود ۱۸۰ میلیارد تومان دریافتی داشتهاند.
دریافت ۱۸ میلیون تومان از فولاد مبارکه برای هر دقیقه بازی!
باشگاه فوتبال سپاهان اصفهان نیز دریافتیهای قابل توجهی در طول سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۰ داشت. این شرکت فقط در یک فقره بابت تبلیغات ۳۰۰ میلیارد تومان پول به حساب این باشگاه واریز کرد. البته این پول درنهایت برای عقد قرارداد ۱۳ میلیارد تومانی با بازیکنان یا پرداخت حقوق ماهانه ۹۵ میلیون تومانی مدیرعامل (محمدرضا ساکت) هزینه شد.همچنین بررسیها نشان میدهد پنج بازیکن تیم سپاهان که در طول فصل گذشته روی هم ۱۳۱۷ به زمین بازی رفتهاند، درمجموع ۲۰ میلیارد تومانی دریافت کردهاند.
علاوه بر این، نام ۲۶ نفر در بین سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۰ در فهرست باشگاه دیده میشود که هیچگاه به میدان مسابقه نرفتهاند. این ماجرا زمانی اهمیت پیدا میکند که مشخص میشود این افراد ۶٫۵ میلیارد تومان دریافتی از فولاد مبارکه داشتهاند.حقالزحمه ۱۷ بازیکن این تیم نیز در فصل ۹۹-۱۴۰۰ به ۵۵ میلیارد تومان میرسد. یعنی این افراد برای هر دقیقه بازی بدون محاسبه سایر هزینهها حدود ۱۸ میلیون تومان دریافت کردهاند.گزارش مجلس نشان میدهد، امیر قلعهنوئی که قرارداد ۲٫۵ میلیارد تومانی با این باشگاه داشت، بهناگاه قرارداد خود را فسخ کرد. ماجرا زمانی جالب میشود که پس از فسخ قرارداد، او با دریافت پنج میلیارد تومان رقم بالاتر دوباره سرمربی سپاهان میشود!
پرداخت هزینه ادکلن اشخاص توسط فولاد مبارکه
تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه نشان میدهد گویا برخی از اشخاص نیاز یومیه خود را هم از طریق تخلفات مالی حل میکنند. چنانکه در این فهرست هزینه ادکلن، کیف، کفش، لباس و … اشخاصی که نامی هم از آنها موجود نیست، توسط شرکت پرداخت شده است.از سوی دیگر مشخص نیست که رضا رحمانی، وزیر وقت صمت، با چه نوع پروازی خود را به اصفهان رسانده که فقط هزینه بلیت هواپیما را ۹۸ میلیون تومان محاسبه کردهاند؟
در این گزارش حتی یک نام با عنوان «احدی» مشاهده میشود که حتی جنسیت او مشخص نیست. اما همین فرد هم ۱۲۳ میلیون تومان از خوان گسترده فولاد مبارکه لقمه برداشت. در این بین هنوز از ۲٫۵ میلیارد تومان کارت هدیه و وجه نقد در اختیار دفتر مدیرعامل اطلاعی در دسترس نیست.
البته چنین ارقامی در کنار ۹۸۹ میلیارد تومان یا ۲٫۵ میلیون یورو که در جدول زیر مشاهده میشوند، شاید چندان به چشم نیاید. انتشار این اعداد باعث شده تا پروژهبگیران توئیتری از سوی دیگر کاربران با طعنه مواجه شوند که خود را به ۴۱۷ میلیون تومان فروختهاند.
زیان ۱۲ هزار میلیارد تومانی در یک قرارداد
اتهامات مالی روابط عمومی فولاد مبارکه محدود به ارتباط با رسانهها نمیشود. این بخش ۴۱۰ میلیون تومان در قالب سکه تحویل گرفت که سرنوشت این سکهها مشخص نیست. یا ۱٫۶ میلیارد تومان کارت هدیه را خرج کردهاند بدون اینکه نامی از گیرندگان آن باشد.همانطور که در جدول زیر هم مشاهده میشود، این شرکت در قراردادهای خود نیز زیانهای عجیبی را متحمل شده است. حال اینکه این زیاندهیها عامدانه بودهاند یا خیر جای بررسی دارد؛ اما فقط در یک فقره شاهد زیان ۴۰۰ میلیون یورویی فولاد مبارکه در یک قرارداد هستیم.اگر قیمت یورو را ۳۰ هزار تومان هم در نظر بگیریم، ارزش ریالی این زیان به ۱۲ هزار میلیارد تومان میرسد. حال چه کسی پاسخگوی این زیان خواهد بود؟
تاج قدراسیون فوتبال بر سر فولاد مبارکه!
مهدی تاج که اکنون نامش در بین سه کاندیدای نهایی ریاست فدراسیون فوتبال مشاهده میشود هم در تخلفات فولاد مبارکه بدون سهم نماند. او که در دوره پیشین ریاست خود بر فدراسیون بازنشسته بود، بعد از خروج از فدراسیون دوباره به شرکت فولاد بازگشت. اولاً این اعاده به خدمت بر خلاف نص صریح قانون بود. در ثانی آنطور که نمایندگان مجلس گزارش دادهاند او همچنان در حال دریافت حقوق نجومی است.تاج که از دوره قبلی ریاست خود بر فدراسیون قرارداد عجیب با مارک ویلموتس را بر جای گذاشت، تا شهریور ۱۴۰۰ بیش از ۹۵۰ میلیون تومان از فولاد مبارکه دریافتی داشت.
در دوره مورد بررسی عملکرد شرکت فولاد گویا سرمایه چنان بیارزش بود که حتی ترخیص کالا از گمرک اهمیتی نداشت. چنانکه در یک مورد صرفاً به دلیل سهلانگاری در ترخیص فولاد مبارکه متحمل زیان ۶۳۸ میلیارد تومانی شد!
نتیجه اتکا به اقتصاد دولتی
حال که نمایندگان مجلس به ماجرای تخلفات فولاد مبارکه ورود کردهاند، انتظار میرود بدون اغماض و یا جناحبندی سیاسی به تخلفات اشخاص حقیقی و حقوقی رسیدگی شود.هر چند هنوز این تخلفات محرز نشدهاند، اما انحراف در منابع این شرکت دولتی قابل کتمان نیست. ارقام هم به اندازهای بالا هستند که شاید دولت میتوانست با این بودجه استان اصفهان را توسعهیافتهتر از هر زمانی کند. اما این مبالغ صرف کارت هدیه و تبلیغات عدهای خاص شدهاند.این اتفاق بهخوبی نشان میدهد که اتکا به اقتصاد دولتی چه نتیجهای در بردارد. آیا اگر فولاد مبارکه یک شرکت خصوصی هم بود چنین اتفاقاتی رخ میداد؟
- 19
- 1
کاربر مهمان
۱۴۰۱/۵/۳۱ - ۱۰:۱۳
Permalink