دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۹ - ۰۸ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۰۵۵۵
اقتصاد کلان

پازوکی: سازمان برنامه و بودجه ۲۰ آپارتمان در جردن دارد | تحریم نعمت نیست نقمت است

مهدی پازوکی,انتقاد مهدی پازوکی از سازمان برنامه و بودجه
یکی از دلایلی که درآمدهای نفت و قیمت‌هایی که پیش‌بینی کردند تحقق نیافت بودن تحریم‌هاست. لذا می‌طلبد بجای سیاست تقابل، سیاست تعامل با جامعه جهانی را در پیش بگیریم.

«داود منظور»، رییس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه مراسم روز ملی آمار، با ارائه توضیحاتی درمورد میزان تحقق منابع و درآمدهای بودجه ۱۴۰۲ در هفت ماه اول امسال گفت: در مجموع تحقق منابع و درآمدها در هفت ماه ابتدایی امسال ۷۰ درصد است و با آنچه در بودجه پیش‌بینی شده فاصله داریم». این سخنان، نشان‌دهنده کسری بودجه ۳۰درصدی در هفت‌ماهه ابتدایی سال است. پدیده‌ای که با وعده‌ها و وعیدهای دولت مبنی بر چرخاندن چرخ اقتصاد کشور، بدون نیاز به رفع تحریم‌ها یا گره‌نزدن اقتصاد به سیاست خارجی هم‌خوانی‌ ندارد.

سخنان رییس سازمان برنامه و بودجه این‌بار به بحث داغ محافل اقتصادی بدل شده است. برخی این آمار را بی‌اساس می‌خوانند و عده‌ای دیگر، با تکیه بر اعداد و ارقام دیگر، کسری بودجه ۳۰درصدی را چندان دور از ذهن نمی‌دانند.

روزنامه فراز در این باره با «مهدی پازوکی»، کارشناس مسائل اقتصادی گفت‌وگو کرده است.

پازوکی با اشاره به صحبت‌های رییس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر کسری بودجه گفت: «آقای منظور اشاره کردند در هفت ماه امسال ۷۰ درصد پیش‌بینی‌ها تحقق پیدا کرده و ۳۰ درصد تحقق نیافته است. آقای منظور باید بداند قیمت نفت را در بودجه قرار می‌دهیم و  براساس واقعیت باشد».

او اضافه کرد: «یکی از دلایلی که با این نوع بودجه مواجه هستیم تحریم‌های ناجوانمردانه است. یعنی نفت خود را بنابر اظهار مقامات ۲۰ تا ۳۰درصد پایین‌تر از قیمت‌های جهانی فروختیم. اخیراً گزارشی ارائه شده که چینی‌ها طی ۹ ماه گذشته حدود دو میلیارد و ۴۰۰میلیون دلار سود کردند. به دلیل اینکه نفت را پایین تر از قیمت جهانی از ما خریدند».

پازوکی تصریح کرد: «یکی از دلایلی که درآمدهای نفت و قیمت‌هایی که پیش‌بینی کردند تحقق نیافت بودن تحریم‌هاست. لذا می‌طلبد سیاست تعامل با جامعه جهانی را در پیش بگیریم بجای سیاست تقابل. مسئله دیگر میزان فروش نفت است. عراق که رقیب منطقه‌ای ماست روزانه ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت صادر می‌کند. یعنی بعد از عربستان دومین صادرکننده نفت در اوپک عراق بشمار می‌آید که جای ما را گرفته است و رتبه ما پایین‌تر آمده است. فقط به این خاطر که تحریم هستیم».

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: «عراق از تکنولوژی کشورهای غربی و امریکا در استخراج نفت استفاده می‌کند و صادرات خود را بالغ بر ۴ میلیون بشکه در روز ارتقا داده است. درحالی‌که ما حدود یک‌ونیم میلیون بشکه نفت با میعانات گازی صادر می‌کنیم. این مقدار خیلی فاصله با عراق دارد. در نتیجه درآمدهای نفتی به دلیل تحریم‌هاست و این را باید به دوستان و مقامات مسئولین گفت که تحریم نعمت برای ما نیست بلکه نقمت است».

پازوکی در ادامه گفت: «دلیل دیگر کسری بودجه، فروش اموال و دارایی‌هایی است که مولدسازی نام گرفت که به مدیریت دولت برمی‌گردد. اگر اموال آزاد را بفروشیم و این پول را وارد اقتصاد کنیم هم مخارج دولت کاهش می‌یابد و هم نگهداری دارایی‌ها سالانه میلیاردها تومان هزینه دارد. متاسفانه مدیریت دولت نسبت به دولت‌های قبلی ضعیف شده است. دولتی‌ها می‌ترسند این اموال را مولدسازی کنند. آقای منظور در سازمان برنامه یک نمونه است. سازمان‌های اجرایی خیلی بیشتر از سازمان برنامه دارایی دارد. در حال حاضر بالغ بر ۲۰ آپارتمان در خیابان جردن کلید زده شده و خاک می‌خورد. اگر این مولدسازی شود به نفع اقتصاد ملی است. همچنین دو زمین پنج هزار و هشت هزار متر مربع در قیطریه و در محدوده‌ایی که قیمت زمین در آنجا متری ۵۰۰ میلیون تومان است. این مولدسازی اگر انجام شود به نفع منافع ملی است».

این کارشناس گفت: «یکی از دلایلی که در اقتصاد تورم بالای ۴۰درصد داریم و حدود ۵ سال که تورم بالای ۵۰درصد را شاهد هستیم بخاطر رشد فزاینده نقدینگی است که باز به بی‌انضباطی پول و مالی برمی‌گردد که مسئول آن دولت است. مسئول بی‌انضباطی پولی، بانک مرکزی است. همچنین مسئولی بی‌انضباطی مالی دولت که سازمان برنامه و بودجه اقدامات آن را انجام می‌‍دهد».

اودر پایان تاکید کرد: «در حال حاضر اقتصاد ایران بشدت از بی‌انضباطی پولی و مالی رنج می‌برد. راهکار این است که انضباط پولی و مالی ایجاد شود. دولت باید بر طبق خزانه تصمیم بگیرد و با نگاه کارشناسی با مولفه‌های اقتصادی برخورد شود و اقایان بفهمند اقتصاد دستور و فرمان نمی‌پذیرد. اداره اقتصاد نیاز به عقلانیت و برخورد کارشناسی در چارچوب منافع ملی ایران دارد».

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش