به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس اعلام سازمان بورس محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی بر آخرین اقدامات انجام شده برای تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان تاکید کرد و گفت: فرآیند تقسیم ارث متوفیان سهام عدالت بین وراث از طریق سامانه «میراث» در شرکت سپردهگذاری مرکزی انجام خواهد شد. انتقال سهام توسط یکی از وراث یا نماینده آنها که در سجام احراز هویت شده از طریق مراجعه به یکی از شعب سراسر کارگزاریهای بورسی یا یکی از شعب بانکهای ملی، تجارت، پارسیان و ملت انجام میشود.
حسنلو خاطرنشان کرد: تمامی فرآیند اجرای این اقدام رایگان بوده و لازم نیست وراث هیچگونه مبلغی را پرداخت کنند. همچنین هر یک از وراث میتوانند به صورت جداگانه و با مراجعه به درگاه ذینفعان بازار سرمایه به آدرس https://ddn.csdiran.ir نسبت به پرونده خود آگاهی پیدا کنند. به محض تشکیل پرونده در یکی از شعب، وضعیت پرونده همه وراث در سایت https://ddn.csdiran.ir قابل مشاهده خواهد بود.
حسنلو با بیان این که توصیه ما به وراث این است که تشکیل پرونده و اقدام برای تقسیم ارث را به روزهای پایانی سال موکول نکنند، گفت: در پایان سال فرآیند توزیع سود سهام عدالت را خواهیم داشت، اگر فرآیند تقسیم سود سهام عدالت متوفیان حداکثر تا ۱۰ اسفند ماه به پایان برسد، سود سهام عدالت امسال و سالهای گذشته به حساب آنها پرداخت خواهد شد.
وضعیت جاماندگان سهام عدالت چه میشود؟
به گزارش ایسنا، در حال حاضر حدود ۴.۷ میلیون نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی فاقد سهام عدالت هستند که باید به این افراد سهام تعلق بگیرد.
اختصاص سهام عدالت به جاماندگان بر اساس مصوبه سال ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی باید انجام میشد که این اقدام صورت نگرفت. در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز این موضوع گنجانده نشد؛ بنابراین نمایندگان مجلس این طرح را به صحن علنی بردند که با اختصاص سهام به جاماندگان موافقت شد. با این حال هنوز پس حدود دو سال این موضوع شکل اجرایی به خود نگرفته است.
وزیر اقتصاد درخصوص آخرین وضعیت سهام عدالت جاماندگان اعلام کرده که شناسایی افراد مشمول سهام عدالت انجام شد و چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تایید شدند. مراحل قانونی برای عرضه سهام به این افراد باید اجرا میشد که امیدواریم تا پایان بهمن موافقت وزارتخانههای مربوطه را برای این کار بگیریم. برخی از وزارتخانهها هنوز با عرضه سهام شرکتهای سرمایهپذیر برای سهام عدالت موافقت نکردهاند.اگرچه دولت سیزدهم در افزایش سود سهام عدالت عملکرد قابل قبولی داشته و سود آن را از حدود ۷۰ هزار تومان به ۶۰۰ هزار تا یک میلیون و۲۰۰ هزار تومان افزایش داده، انتظار میرود در پرداخت سهام به جاماندگان نیز اقدام مقتضی صورت گیرد. دولت میگوید منابع لازم برای تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را ندارد.
رئیس اتحادیه تعاونیهای سهام عدالت مدتی قبل در این خصوص گفت که دولت برای تامین این منابع میتواند به ۱۱ شرکت سرمایهپذیر که در دولت قبل از سبد سهام عدالت خارج شد مراجعه کنند. پالایشگاه نفت تهران، بانک ملت و برخی دیگر از جمله این شرکتها هستند.
طبق آخرین برآوردها، ارزش سهام عدالت در حال حاضر به ۱۴ میلیون و ۲۷۶ هزار تومان رسیده که ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت هشت میلیون و ۵۶۵ هزار و ۹۵۰ تومان برآورد میشود.
این افراد ۸ میلیون دریافت میکنند
به گزارش ایسنا، اگرچه اختصاص سهام عدالت به ۴.۷ میلیون نفر به تصویب مجلس رسیده و قانونا باید پرداخت شود برخی وزارتخانهها هنوز با عرضه سهام شرکتهای سرمایهپذیر برای سهام عدالت موافقت نکردهاند.
در حال حاضر حدود ۴.۷ میلیون نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی فاقد سهام عدالت هستند که باید به این افراد سهام تعلق بگیرد.
طبق آخرین برآوردها، ارزش سهام عدالت در حال حاضر به ۱۴ میلیون و ۲۷۶ هزار تومان رسیده که ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت هشت میلیون و ۵۶۵ هزار و ۹۵۰ تومان برآورد می شود.
اختصاص سهام عدالت به جاماندگان بر اساس مصوبه سال ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی باید انجام میشد که این اقدام صورت نگرفت. در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز این موضوع گنجانده نشد. بنابراین نمایندگان مجلس این طرح را به صحن علنی بردند که با اختصاص سهام به جاماندگان موافقت شد. با این حال هنوز پس حدود دو سال این موضوع شکل اجرایی به خود نگرفته است.
وزیر اقتصاد درخصوص آخرین وضعیت سهام عدالت جاماندگان اعلام کرده که شناسایی افراد مشمول سهام عدالت انجام شد و چهار میلیون و ۷۰۰ هزار نفر تایید شدند. مراحل قانونی برای عرضه سهام به این افراد باید اجرا می شد که امیدواریم تا پایان بهمن موافقت وزارتخانههای مربوطه را برای این کار بگیریم. برخی از وزارتخانهها هنوز با عرضه سهام شرکتهای سرمایهپذیر برای سهام عدالت موافقت نکردهاند.
اگرچه دولت سیزدهم در افزایش سود سهام عدالت عملکرد قابل قبولی داشته و سود آن را از حدود ۷۰ هزار تومان به ۶۰۰ هزار تا یک میلیون و۲۰۰ هزار تومان افزایش داده، انتظار میرود در پرداخت سهام به جاماندگان نیز اقدام مقتضی صورت گیرد. دولت میگوید منابع لازم برای تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را ندارد.
رئیس اتحادیه تعاونیهای سهام عدالت مدتی قبل در این خصوص به ایسنا گفت که دولت برای تامین این منابع میتواند به ۱۱ شرکت سرمایهپذیر که در دولت قبل از سبد سهام عدالت خارج شد مراجعه کنند. پالایشگاه نفت تهران، بانک ملت و برخی دیگر از جمله این شرکتها هستند.
- 12
- 3