عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، مولدسازی را «مساله شوم» نامید و گفت: فکر نمیکنم در سالهای اخیر پدیدهای شبههبرانگیزتر و مشروعیتسوزتر از مولدسازی را اقتصاد و جامعه ایران تجربه کرده باشند.
رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد با مرور فرایند حذف مجلس از نظارت بر مولدسازی به انصاف نیوز گفت: شائبهبرانگیزترین وجه ماجرا این بود که با وجود درخواست بیپرواترین و بیبرنامهترین و مشکوکترین مجوزها از سران قوا، درخواست مصونیت قضائی برای زیرپا گذاشتن قانون و عرف و مصالح عمومی جامعه داشتند.
مومنی ادامه داد: دولت پیشین تلاش عقیمی برای اخذ مجوزها و اختیارات جدید در کادر ماده ۱۶ برنامه هفتم توسعه داشت که خوشبختانه با عملکرد شرافتمندانه و عالمانه خود مانع به سرانجامرسیدن این تلاشها شد.
او با اشاره به کیفیت آئیننامههای اجرایی طراحی شده در دولت سیزدهم، گفت: آئیننامههای تدوینشده نه با آن مصوبه سران قوا درباره مولدسازی و نه با قوانین موضوع کشور، هیچ نسبتی ندارد.
این استاد توسعه به یکی از آخرین مصوبات هیات وزیران سیزدهم اشاره کرد و ادامه داد: آنچه جنبه هشدار دارد این است که در دوره فترت، یکی زمانی که رئیسجمهور پیشین به رحمت خدا رفته و رئیسجمهور جدید نیز مستقر نشده، به تاریخ ۳ تیر ۴۰۳، یک مصوبه شتابزده به تصویب رسیده است.
مومنی گفت: صورت ظاهر این مصوبه یک چیز است اما در باطن به نظر میرسد میخواهد به همه آن آئیننامههای اجرایی بیکیفیت و شبههبرانگیز رسمیت مجدد ببخشد بهرغم آنکه رسمیت با زحمات فراوان از آن گرفته شده است.
او مقطع زمانی انتخاب شده را قابل تامل دانست و اضافه کرد: حتی اگر عزیزان حسن نیت هم داشته باشند، در ایامی که دولت قدیم کنار رفته و دولت جدید هم هنوز مستقر نشده است، این آئیننامه میتواند زمینهساز مشروعیتسوزی و فسادزایی باشد.
مومنی خطاب به پزشکیان گفت: توصیه موکد میکنم که به فوریت دستور توقف این مصوبه شتابزده را بدهید.
رئیس موسسه دین و اقتصاد ادامه داد: از رئیسجمهور گرامی میخواهم پس از لغو این مصوبه، هیاتی صاحبصلاحیت را مامور بررسی کارنامه این شیوه به اصطلاح مولدسازی کنند.
او، با یادآوری اعتراض زهرا گیتینژاد، موسس خیریه مدرسهسازی مهرگیتی، گفت: یادمان نرفته یکی از شیرزنان این کشور که یکی از باکیفیتترین خیریههای مدرسهسازی برای محرومان را دارد، در اعتراض به مولدسازی گفته بود شما حتی به مدارسی که با هزینه خیرین ساخته شده هم رحم نکرده و آنها را در فهرست واگذاری قرار دادهاید.
دکتر مومنی در پایان گفت: برداشت من این است که هر قدر در خصوص توقف این آئیننامه اجرایی تاخیر شود، دولت چهاردهم خسارت بیشتری خواهد دید.
بودجه، تجلیگاه وعدههای پزشکیان
مومنی در بخش نخست سخنان خود به اهمیت بخشنامه بودجه (که رئیسجمهور در شهریور ماه به دستگاههای اجرایی ابلاغ میکند) اشاره کرد و گفت: برای من گوارا نیست در شرایطی که لااقل بخشی از مردم از انتخاب رئیسجمهور جدید خرسند هستند و به آینده امید بستهاند، نخستین خطابه تصویریام حاوی هشدار باشد اما این مساله واجد نکات متعددی است که روی سرنوشت کشور، معیشت مردم و حیثیت دولت تاثیر دارد و بنابراین در نهایت خضوع باید نکاتی را گوشزد کنم.
او ادامه داد: بودجه ۴۰۴ تجلیگاه تمام وعدههای آقای رئیسجمهور و دولت جدید است و اگر ایشان بخواهند به وعدههای خود صادقانه پایبند باشند، سند بودجه باید نشانه یک برنامه با کیفیت یکساله دولت باشد.
این استاد دانشگاه، وعدههای رئیسجمهور در توقف روندهای مخرب، ایجاد روندهای مغفول و تقویت روندهای مناسب اداره کشور و حکمرانی اقتصادی را مرور کرد و گفت: سند بودجه محک مناسبی برای سنجش این وعدههاست.
مومنی گفت: از رئیسجمهور میخواهم ارائه یک بخشنامه بودجه با کیفیت و ایجاد یک هیات مشاوران با کیفیت را در دستور کار قرار دهند تا نخستین گام خود در تدوین یک بودجه امیدبخش را محکم بردارند.
- 11
- 6