يكي از روشهاي پيشبيني قيمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر اين اساس در این صفحه روندهاي قيمتي بازارهای مهم ایران و جهان به نمايش گذاشته شدهاند. همچنين در متن مربوط به هر قسمت روند آتي قيمتها براساس شواهد موجود پيشبيني شدهاند.
بازار سهام
چهارمین هفته رشد آرام شاخص
در هفته گذشته شاخص کل بورس با رشد ۶/ ۰ درصدی برای چهارمین هفته متوالی صعودی بود و برای اولین بار از بهمن بالاتر از سطح ۷۸ هزار واحدی ایستاد. در هفته اخیر شاهد رشد ۱۲۰ درصدی حجم و ارزش معاملات بودیم. اما نوسانات اخیر قیمت جهانی کالاها و افت از سقفهای پیشین، ریسکهای سیاسی با نزدیک شدن به انتخابات در کنار تمایل معاملهگران به کسب سودهای کوتاه مدت، اقبال معاملهگران به تک سهمها و نمادهای کوچک تر را رقم زده است؛ امری که رشد ۷/ ۷درصدی شاخص کل هموزن (اثرگذاری یکسان نمادها) در مقابل بازدهی ۲/ ۱درصدی شاخص کل از ابتدای سال گواه آن است.
تقویت ریسک گریزی در بازارهای جهانی، چشمانداز کاهش تقاضای چین، کاهش اختلالات عرضه مس، افت قیمت مس، همچنین افت سنگ آهن به زیر ۷۰ دلار با افزایش موجودی انبار در بنادر چین همچنان میتواند بر صنایع کالایی فشار آورد.
بازار ارز
تداوم روزهای کم نوسان دلار
هر دلار آمریکا با افت ۱/ ۰ درصدی برای دومین هفته متوالی نزولی و به نرخ ۳۷۶۲ تومان معامله شد. تداوم فشار عرضه در کنار شرایط احتیاطی میان معاملهگران، کمنوسانی دلار را تقویت کرده است. به این ترتیب از ۱۴ فروردین شاهد نوسان دلار در بازه ۳۷۶۰ تا ۳۷۷۵ تومانی هستیم. تقویت احتمال مداخله دولت در بازار ارز و فشار عرضه از سوی صرافی بانکها به ویژه با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری، با کاهش تقاضای سفته بازی، فشار را بر نرخ دلار حفظ کرده است.
این عامل در اسفند نیز مقاومت سطح ۳۸۰۰ تومانی را تقویت کرد. با این وجود، همچنان عوامل روانی از جمله ریسکهای سیاسی مانع از افت قابل توجه نرخ دلار است. امری که حمایت کف ۳۷۶۰ تومانی را در روزهای اخیر تقویت کرده است. همچنان نوسان ارزش جهانی دلار نیز میتواند محرکی در بازار ارز تهران باشد.
بازار سکه
تخلیه اندک حباب سکه
هر سکه طرح جدید با رشد ۱/ ۰ درصدی قیمت، برای دومین هفته متوالی صعودی بود و با قیمت یک میلیون و ۲۱۱ هزار تومان معامله شد. رشد بیش از ۲۰ دلاری اونس طلای جهانی در شرایط روند کم نوسان نرخ دلار عامل حمایت از قیمت سکه شد. در هفته اخیر تقویت ریسک گریزی در بازارهای جهانی با حمله نظامی آمریکا به سوریه و افغانستان، تنش روابط میان آمریکا و روسیه همچنین تهدید نظامی کره شمالی از سوی آمریکا رشد اونس طلا را رقم زد.
اما عدم تمایل معاملهگران به نوسانات قیمت سکه در کنار کاهش تقاضای مناسبتی، باعث کم واکنشی سکه به اونس طلا شد. بنابراین حباب (بیشتر بودن قیمت بازاری از ارزش ذاتی) سکه به زیر ۸۰ هزار تومان رسید.
بازار طلای جهانی
نزدیک شدن طلا به ۱۳۰۰ دلار
هر اونس طلای جهانی با رشد هفتگی ۷/ ۲ درصدی، با ثبت بیشترین رشد هفتگی از آوریل ۲۰۱۶ به قیمت ۸/ ۱۲۸۷ دلار معامله شد. افزایش ریسکگریزی در بازارهای جهانی با رشد تقاضای محافظه کارانه و افت شاخص دلار با اظهارات ترامپ، رشد طلا را در سقف ۵ ماهه (۱۲۹۰ دلار) رقم زد.
در روزهای اخیر حمله نظامی آمریکا به افغانستان روز پنج شنبه، تهدید نظامی کره شمالی در ادامه حمله موشکی آمریکا به سوریه رشد ریسک گریزی را در بازارهای جهانی رقم زد و سطح تکنیکال میانگین ۲۰۰روزه طلا شکسته شد. امری که نوسانات صعودی اونس طلا را تشدید کرد. همچنین در روزهای اخیر ترامپ بر اثرات منفی ارزش بالای دلار (کاهش صادرات و کاهش رقابتپذیری آمریکا) تاکید کرد. امری که افت شاخص دلار را رقم زد. اما همچنان احتمال ۳ بار افزایش نرخ بهره در سال جاری میتواند مانعی برای رشد بیشتر اونس طلا باشد.
بازار اوراق مسکن
اولین هفته صعود «تسه»ها
اوراق تسهیلات مسکن اسفند۹۴ (تسه۹۴۱۲) با رشد ۷/ ۱ درصدی برای اولین بار در سه هفته اخیر صعودی شدند. بازگشت تدریجی تقاضا از «تسه»ها حمایت کرد. با این وجود همچنان سطح کنونی تقاضا، نوسان اوراق را در سطح ۷۰ تا ۷۳ هزار تومانی رقم زده است. با اینکه در اسفند نیز کاهش حجم معاملات رقم خورد، اما میانگین قیمت اوراق در فروردین افت ۵ درصدی را نسبت به میانگین فروردین، در سطح ۷۱ هزار و ۳۷۳ تومان نشان میدهد.
در هفتههای ابتدایی فروردین نیز شاهد حمایت کف ۷۰ هزار تومانی در برابر اوراق بودیم. رشد تدریجی تقاضا، ورود تقاضای جدید از سوی خانه اولی ها، همچنین تعدیل رشد منفی بخش مسکن چشمانداز خروج مسکن از رکود را در سال جاری تقویت کرده است. با این وجود، رشد غیرتورمی آن در ماههای اخیر و رشد تدریجی تقاضا جهش قیمت مسکن را دور از انتظار کرده است.
بازار نفت
سومین هفته صعود نفت
هر بشکه نفت خام آمریکا با ثبت رشد ۸/ ۱ درصدی برای سومین هفته متوالی صعودی شد. خوشبینیها به بازگشت تعادل به بازار نفت و احتمال تمدید توافق اوپک و غیراوپک برای کاهش تولیدات در کنار گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) از کاهش ۲/ ۲ میلیون بشکه ذخیره نفت تجاری، بیشتر از پیشبینیها از قیمت نفت حمایت کرد.
با این وجود، همچنان گزارش از رشد تولیدات شیل برای هشتمین هفته متوالی و رسیدن آن به ۲۴/ ۹ میلیون بشکه در روز، بالاترین سطح از ژانویه ۲۰۱۶ و افزایش (۱۱ موردی) تعداد دکلهای نفتی برای سیزدهمین هفته متوالی، رسیدن به بالاترین سطح از آوریل ۲۰۱۵ همچنان فشار را بر نفت حفظ کرده است. بنابراین با وجود گزارش آژانس بینالمللی انرژی (IEA) از حرکت تدریجی بازار نفت به تعادل، همچنان کارشناسان معتقدند افزایش تولیدات آمریکا کمتر از میزان واقعی تخمین زده شده است.
- 10
- 4