پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۳۵ - ۰۳ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۰۳۷۵
اقتصاد کلان

رییس‌جمهوردر «روز ملی اصناف» از اجرای «خصوصی‌سازی» انتقاد کرد:

سپردن اقتصاد به دولت باتفنگ

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان,حسن روحانی

با اینکه بخش‌ خصوصی طی سال‌های اخیر بارها نسبت به عملکرد دولت‌ها انتقاد کرده است و خواهان دست کشیدن دولت از برخی امور اقتصادی شده اما آن‌طور که باید و شاید این اتفاق رخ نداده است‌‌.

 

بر همین اساس به نظر می‌رسد که هنوز دولت به بخش‌ خصوصی برای سپردن برخی از وظایف اطمینان ندارد یا توانایی لازم را در آنها نمی‌بیند اما واقعیت این است که در بسیاری از حوزه‌های اقتصادی، بخش‌ خصوصی توانسته کارنامه مثبتی را از خود بر جای بگذارد و اگر گروهی از فعالان بخش‌ خصوصی نتوانسته‌اند تاکنون توانایی‌های خود را نشان دهند، به ضعف دولت درخصوص حمایت از تعاونی‌ها، بخش‌ خصوصی و‌.‌.‌‌. برمی‌گردد‌‌.

 

این در حالی است که دولت یازدهم بیشتر از دولت دهم خود را نسبت به بخش‌ خصوصی متعهد می‌داند و در نشست‌های متفاوت نسبت به این مساله اذعان دارد اما همچنان شاهد هستیم که تنها ۲۰ درصد از اقتصاد در دست این بخش قرار دارد‌‌. 

 

بر همین اساس و به بهانه روز ملی اصناف که یکی از بزرگ‌ترین تشکل‌های بخش‌ خصوصی تلقی می‌شوند، رییس‌جمهور با حضور در جمع فعالان اقتصادی، بر واگذاری اقتصاد به مردم و بخش‌ خصوصی تاکید کرد و آن را ضروری خواند‌. 

 

حسن روحانی با تاکید بر اینکه همه باید به بخش‌ خصوصی امنیت بدهیم، اظهار داشت: دولت یازدهم از ابتدای فعالیتش به واگذاری واقعی اقتصاد به بخش‌ خصوصی متعهد بوده است‌. 

 

بعد از مدتی، تصدی‌گری لذت‌بخش می‌شود

 

وی با اشاره به اینکه تلاش دولت یازدهم از ابتدا حذف تصدی‌گری در وزارتخانه‌ها بوده، گفت: در ابتدای دولت همه وزرا قول می‌دهند اما بعد از گذشت مدتی گویا تصدی‌گری لذت‌بخش می‌شود و برای عبور از آن بهانه و دلیل می‌آورند که البته ممکن است این دلایل درست باشد‌. 

 

روحانی اظهار داشت: ابلاغ سیاست‌های اصل «۴۴» برای این بود که اقتصاد به مردم واگذار شود و دولت از اقتصاد دست بکشد اما ما چه کار کردیم؟ بخشی از اقتصاد دست یک دولت بی‌تفنگ بود که آن را به یک دولت با تفنگ تحویل دادیم، این اقتصاد و خصوصی‌سازی نیست‌. 

 

رییس‌جمهور افزود: از آن دولتی که تفنگ نداشت می‌ترسیدند چه برسد به اینکه اقتصاد را به دولتی دادیم که هم تفنگ دارد و هم رسانه را در اختیار دارد و همه چیزی دارد و کسی جرات ندارد با آنها رقابت کند‌. 

 

روحانی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری، زمانی که سیاست‌های اصل «۴۴» تدوین شد، در مراسمی با حضور مسوولان کشور فرمودند که این سیاست‌های کلی باید یک انقلاب اقتصادی باشد، خاطرنشان کرد: اگر سیاست‌های اصل «۴۴» به‌درستی و دقیق اجرا می‌شد، انقلاب و تحول بزرگی در اقتصاد روی می‌داد‌. 

 

رییس‌جمهور ادامه داد: البته در دولت یازدهم تلاش بر این بوده که واگذاری‌ها و خصوصی‌سازی‌ها واقعی باشد و براساس آمار واگذاری‌های دولت یازدهم همگی درست و به بخش‌ خصوصی واقعی بوده است اما واگذاری‌های دولت قبل طبق این آمار به بخش واقعی خصوصی حداکثر ۱۳ درصد بوده است که این بسیار کم است‌. 

 

روحانی اظهار داشت: ما باید اقتصاد را جز در موارد ضروری واگذار کنیم و آن جزو موارد تصدی‌گری نیست که دولت بخواهد برعهده گیرد، البته دولت وظایفی را در برابر بخش‌ خصوصی برعهده دارد‌. 

 

صادرات باید استمرار و ثبات داشته باشد

 

رییس‌جمهور با بیان اینکه باید بخش‌ خصوصی را در کشور تقویت کنیم، گفت: همواره می‌گفتند که بخش‌ خصوصی ما ضعیف است اما در دو سال اخیر برای ما آشکار شد که بخش‌ خصوصی واقعا ضعیف است، چراکه فضای بسیار خوبی برای صادرات در روسیه و چند کشور دیگر مهیا شد اما دیدیم که تاجر قوی برای انجام این کار در کشور وجود ندارد‌. 

 

روحانی ادامه داد: تاجری که بتواند محصولات زراعی موجود در کشور را به‌درستی بسته‌بندی کرده و به موقع به کشور مقصد برساند، وجود ندارد و این در حالی است که ما صادرات ساعتی، لحظه‌ای و ادواری نداریم بلکه صادرات به بازارهای هدف باید استمرار و ثبات داشته باشد و نه‌تنها دولت کشور مقصد بلکه مردم آن کشور باید نسبت به ثبات موجودی کالا اطمینان داشته باشند تا به سراغ کالاهای دیگر نروند‌. 

 

رییس‌جمهور تصریح کرد: ما نیازمند ثبات مشتری و بازار مشترک هستیم و باید اقتصاد به بخش‌ خصوصی واگذار شود‌. 

 

روحانی با تاکید بر اینکه همه قوا و مسوولان ذی‌ربط باید به بخش‌ خصوصی امنیت بدهند، گفت: امنیت تنها با داعش به خطر نمی‌افتد بلکه دولت، مجلس و قوه قضاییه می‌توانند روزانه با وضع آیین‌نامه‌ها و برهم زدن آرامش بازار، امنیت را بر هم بزنند و یا متقابلا می‌توانند امنیت را تقویت کنند‌. 

 

رییس‌جمهور اظهار داشت: باید همه دست به دست هم بدهیم تا امنیت واقعی را در جامعه ایجاد کنیم‌. 

 

روحانی با اشاره به ضرورت حمایت و ارائه تسهیلات به بخش‌ خصوصی گفت: البته بانک‌ها در ارائه تسهیلات دچار مشکلات زیادی هستند، هرچند در بعضی از بخش‌ها به خوبی عمل کردند اما در عین حال مشکلات بانک‌های ما بسیار است‌. 

 

رییس‌جمهور افزود: در دولت یازدهم برای اولین‌بار سرمایه بانک‌های دولتی به دو برابر افزایش پیدا کرد و این کار مهم و بی‌سابقه‌ای بود‌. 

 

روحانی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین اقدامات دولت دوازدهم قطعا اصلاح نظام بانکی خواهد بود و باید تلاش کنیم تا بتوانیم رونق اقتصادی را در کشور ایجاد کنیم‌. 

 

کم‌تحملی عامل شکاف و فاصله

 

رییس‌جمهور همچنین در بخشی از سخنان خود در ضیافت افطار با فعالان اقتصادی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان اینکه این دیدار به تعبیری دیدار با تجار است، گفت: اولین و عمومی‌ترین تجارت ما با خداست‌‌. خداوند در قرآن با بیان نرمی می‌گوید که آیا می‌خواهید شما را به تجارتی دلالت کنم که نجات‌بخش شما از هر درد و عذاب و رنجی است، ماه مبارک رمضان یکی از عرصه‌های این تجارت است‌. 

 

رییس‌جمهور افزود: ماه رمضان ماه تمرین، تحمل، استقامت و ایستادگی است‌‌. در روایت هست که اساسا ایمان بدون صبر، مثل یک جثه و بدنی است که سر نداشته باشد‌‌. این یعنی همه چیز از ایستادگی، صبر و تحمل نشات می‌گیرد‌ و اینکه در جامعه بین ما شکاف و فاصله ایجاد می‌شود، به خاطر کم‌تحملی است‌. 

 

روحانی اظهار داشت: یکی از ارزشمندترین مصادیق صبر، تحمل در برابر اندیشه مخالف است‌‌. برخی از ما دلمان می‌خواهد همه افراد طوری فکر کند که ما دنبال آن فکر هستیم، در حالی‌که فرهنگ دین مبین ما این نیست‌. 

 

رییس‌جمهور تصریح کرد: خداوند به پیامبرش هم می‌گوید تو وکیل نیستی که بخواهی بالای سر مردم باشی و به آنها امر و نهی کنی، بلکه موظف هستی راه هدایت را به مردم نشان بدهی تا هر کس خواست آن راه را برگزیند‌ اما برخی از ما فکر می‌کنیم که بالاسر مردم فرمان می‌دهیم و مردم مجری فرمان هستند‌‌. پیامبر و امامان خودشان هم اینچنین نبودند‌‌. میدان باید میدان تحمل باشد و همدیگر، افکار و سلایق مختلف را تحمل کرده، بپذیریم و به رسمیت بشناسیم‌. 

 

روحانی خاطرنشان کرد: ما به چه دلیل پای صندوق آرا آمدیم و این همه شور ایجاد کردیم؛ این برای آینده ملت بود، نه صرفا انتخاب این یا آن آقا‌‌. اصل موضوع بحث این بود که شرایط کشور و مردم ما بهتر شود، اصلا خود اسلام برای چه آمده است؟ ما فکر می‌کنیم خدا یک طرف است و مردم یک طرف؛ اما خداوند دین و پیامبرانش را برای مردم فرو فرستاده است‌‌. قرآن را نیز خدا می‌گوید برای هدایت مردم فرستاده‌ایم‌. 

 

رییس‌جمهور گفت: اگر نهایت امر را مردم بدانیم، آن‌وقت تولید، توزیع و تجارت ما و تلاش اصناف ما، درنهایت همه خدمت به مردم معنا می‌شود و اگر این وضع ایجاد شد، درست است‌‌. درست است که تجارت یعنی کسب سود و باید سود باشد تا حرکتی ایجاد شود، اما اصل و نهایت این فعالیت، باید خدمت به مردم باشد‌. 

 

روحانی اضافه کرد: اگرچه مصرف بی‌قاعده مذموم است، اما اصل مصرف منفی نیست‌‌. مصرف متعادل و معقول اساس اقتصاد است‌‌. اگر مصرف نباشد، چرخ فرآیند تجارت، یعنی تولید و توزیع به حرکت در نمی‌آید‌‌. همه اینها پایه حرکت اقتصادی در جامعه است‌. 

 

۹ اولویت برای دستیابی به رشد و توسعه پایدار

 

همچنین در ادامه رییس اتاق اصناف ایران که به همراه جمعی از مدیران تشکل‌های صنفی و فعالان اقتصادی کشور به میزبانی رییس‌جمهور گردهم آمدند، خطاب به روحانی بیان کرد: آقای رییس‌جمهور بسیار خوشحالیم که با رای قاطع ملت فهیم ایران بار دیگر و قدرتمندتر از گذشته سکان اداره اجرایی کشور را به پشتوانه حضور میلیونی ملت به دست گرفتید تا انشاءالله با مدیریت و درایت‌تان کارهای نیمه را به سرانجام مطلوب رهنمون فرمایید‌. 

 

علی فاضلی اظهار کرد: بر اساس مطالعات سه اتاق اصناف، بازرگانی و تعاون‌، ۱۰۵۰ راهکار مشخص برای دستیابی به رشد و توسعه پایدار متناظر با هر بند از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی تهیه شده است‌‌. از مجموعه این راهکارها ۹ اولویت در جهت دستیابی به رشد سریع استخراج شده، که امیدواریم با عنایت جنابعالی تیم ویژه‌ای در کنار سه اتاق به تدوین دستورالعمل‌های اجرایی این اولویت‌ها بپردازد‌. 

 

وی در ادامه گفت: بنا بر نظرسنجی‌های صورت گرفته اصلاح قوانین کار، تامین اجتماعی، نظام مالیات و تسهیلات بانکی و دخالت فراقانونی در حوزه کسب و کار بزرگ‌ترین چالش‌های پیش روی فعالان اقتصادی است‌، که اگر اصلاح نشود از اثربخشی اصلاح سایر امور نیز خواهد کاست‌‌. همچنین برخی مواد قانون مالیات بر ارزش‌افزوده و روش‌های اجرایی این قانون بنگاه‌ها را با تشویش مواجه کرده و ضروری است تا اصلاح آن مورد توجه قرار گیرد‌. 

 

وی خاطرنشان کرد: سهم بخش خدمات در ایران حدود ۵۷ درصد از تولید ناخالص داخلی است‌، سهم بخش خدمات در کشورهای صنعتی جهان حدود ۷۵ درصد است و این بدان معناست که اساسا تولید بدون خدمات امکان رشد ندارد‌‌. سهم بخش خدمات در قیمت تمام‌شده محصولات بین ۳۰ تا ۷۰ درصد است و اگر در سیاستگذاری‌ها به خدمات و تولید به‌طور همزمان توجه شود، شاهد رشد همه‌جانبه و نیز مدیریت قیمت تمام شده محصولات و توسعه صادرات خواهیم بود‌. 

 

رییس اتاق اصناف ایران خطاب به رییس‌جمهور افزود: ما فعالان اقتصادی کشور معتقدیم اصلاح آسیب‌های گذشته و ایجاد توسعه پایدار، همت مضاعف و همدلی و همراهی صادقانه همه ارکان و اجزای کشور را می‌طلبد و در این راه سخت و دشوار اما شدنی درکنار شما خواهیم ماند‌. 

 

رونمایی از رسانه تعاملی اصناف (تابان)

 

لازم به ذکر است در این نشست علاوه بر علی فاضلی رییس اتاق اصناف کشور، غلامحسین شافعی رییس اتاق بازرگانی ایران نیز به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌های خود پرداخت‌‌. 

 

همچنین در این مراسم و همزمان با روز ملی اصناف با حضور روحانی از بزرگ‌ترین سامانه اطلاع‌رسانی اصناف و تلویزیون اینترنتی «تابان» رونمایی شد‌. 

 

سامانه اطلاع‌رسانی و رسانه تعاملی اصناف (تابان) با هدف ساماندهی امر آموزش در جامعه صنفی و ارتقای سطح علمی و مهارتی شاغلین در واحدهای صنفی و خانواده ایشان و با عنایت به ضرورت ارتباط دائم تشکل‌های صنفی با متصدیان واحدهای صنفی و اطلاع‌رسانی و دسترسی آحاد جامعه به محتوای صوتی و تصویری مرتبط با حوزه اصناف راه‌اندازی شده است‌.

 

 

jahanesanat.ir
  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش