یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳
۱۱:۳۸ - ۰۱ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۰۱۰۵
اقتصاد کلان

نرخ ارز واقعی چه رقمی است؟

ارز,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران گفت: «دولت باید مراقبت کند با توجه به امکاناتی که در تنظیم بازار دارد، مصالح ملی را در نظر بگیرد و نرخ ارز را مصلحتی تعیین کند.»

محسن بهرامی‌ارض‌اقدس در گفت‌وگو با خبرآنلاین، با اشاره به نوسانات نرخ ارز، اظهار داشت: «موضوع ارز از جهات مختلف حایز اهمیت است و در اقتصاد ملی نقش لنگری دارد؛ در واردات، صادرات، تولید، اشتغال و سرمایه‌گذاری اثرگذار است.»

 

وی افزود: «به دلیل این‌که سهم اصلی تنظیم بازار ارز با دولت است و از محل درآمدهای ناشی از فروش نفت و تبدیل ارز نفتی به ریال، تامین بودجه ریالی صورت می‌گیرد، بنابراین دخالت دولت در بازار ارز یک امر الزامی از جهات مختلف است و به طور طبیعی این دخالت تاثیر اصلی و جدی در تنظیم بازار ارز را دارد.»

 

رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران با بیان این‌که نظام ارزی ما، نظام ارزی شناور و مدیریت شده است، تصریح کرد: «نرخ ارز از روش‌های متفاوتی به دست می‌آید. یک راه این است که از قدرت برابری خرید محاسبه کنند. یک راه هم این است که ببینیم سبد ارزی کشور بیشتر متمایل به چه ارزی است و شرکای تجاری کشور چه کشورهایی هستند و صادرات و واردات با چه نرخی صورت می‌گیرند. از سوی دیگر، تحت‌تاثیر نرخ برابری ارزهای جهانروا با یکدیگر است. در بازارهای جهانی دلار، ریال، ین، یوان، لیر و... با یکدیگر نرخ برابری دارند که آن نیز می‌تواند روی سبد ارزی ما موثر باشد.»

 

نباید دچار شوک درمانی شویم

بهرامی‌ارض‌اقدس عنوان کرد: «من اسم این را نرخ مصلحتی برای اقتصاد گذاشتم؛ به‌گونه‌ای که ما نباید دچار شوک‌درمانی شویم. یعنی یک‌دفعه بگوییم نرخ دلار ۶ هزار تومان است و یا یک‌دفعه به این اعتقاد داشته باشیم که نرخ دلار باید کاهش پیدا کند تا پول ملی تقویت شود. هیچ‌کدام از این‌ها نرخ‌های درستی نیستند.»

 

وی متذکر شد: «با توجه به این‌که امروز عزم ملی برای صادرات وجود دارد، صادرات غیرنفتی یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های کشور است. حمایت از تولید داخلی، مبارزه با قاچاق کالا و سرمایه‌گذاری نیز موضوع مهمی است. ما باید اقتصاد را پیش‌بینی‌پذیر کنیم. یعنی ما باید بدانیم برنامه آینده برای ارز چیست تا سرمایه‌گذار بداند اگر در داخل سرمایه‌گذاری می‌کند، ۲ سال دیگر محصول خود را با چه نرخی می‌تواند بفروشد.»

 

رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: «همه این‌ها مستلزم این است که نظام ارزی پیش‌بینی‌پذیری داشته باشیم که همه بخش‌های اقتصاد مورد حمایت منطقی قرار گیرد.»

 

بهرامی‌ارض‌اقدس ادامه داد: «نرخ ارز به هرحال در بودجه ریالی دولت تاثیر جدی دارد. یعنی اگر نرخ ارز کاهش یابد، بودجه با کسری مواجه می‌شود و کسری بودجه نیز تورم به دنبال دارد. تورم نیز در دور بعدی، تولید را گرفتار می‌کند. همه این‌ها دست به دست هم می‌دهد که با مصلحت‌اندیشی، نرخ ارز را در بازه منطقی مدیریت کنیم.»

 

نرخ ارز واقعی چه رقمی است؟

وی در پاسخ به این پرسش که نرخ ارز واقعی در بازار چه رقمی است؟ گفت: «نرخ ارز واقعی حاصل از حذف ارز نفتی از بازار است. روزی که ما بدون عرضه بازارساز که بانک مرکزی است، نرخ ارز را تابعی از عرضه و تقاضا کنیم، یعنی درآمدهای صادرات غیرنفتی در بازار ارز عرضه شود، نرخ واقعی ارز را خواهیم دید. اما تا آن روز خیلی فاصله داریم.»

 

رییس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: «شما می‌دانید نیاز وارداتی کشور حدود ۶۰ میلیارد دلار است و بخشی از این‌ها کالای اساسی و مواد اولیه است. درصد بالایی از کالاهای وارداتی، کالای سرمایه‌ای و واسطه‌ای است که به طور مستقیم در تولید نقش دارند. اگر قرار باشد نرخ ارز تابع عرضه و تقاضا شود، باید ببینیم تکلیف این کالاها چه خواهد شد؟ اما و اگرهای زیادی وجود دارد.»

 

بهرامی‌ارض‌اقدس عنوان کرد: «ما باید به تدریج وابستگی کشور را از درآمدهای نفتی کم کنیم و امور جاری کشور را به درآمدهای مالیاتی بسپاریم. لازمه این کار این است که به حدی تولید افزایش یابد که با درآمدهایی که از تولیدکنندگان از طریق مالیات و عوارض دریافت می‌کنیم، کشور را بتوانیم اداره کنیم. آن زمان نیاز به ارز نفتی نداریم و در این زمان می‌توان قیمت ارز را واقعی کرد. البته به پیش‌نیازهای دیگری همچون اصلاح ساختار نظام بانکی، جذب سرمایه‌گذاری خارجی، توسعه روابط با بانک‌های خارجی، کاهش نرخ تورم و... نیاز است.»

 

وی خاطرنشان کرد: «دولت باید مراقبت کند با توجه به امکاناتی که در تنظیم بازار دارد، مصالح ملی را در نظر بگیرد و نرخ ارز را مصلحتی تعیین کند.»

 

 

 

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش