دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۳۴ - ۱۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۴۸۴
اقتصاد کلان

ثابت ماندن شرایط بد اقتصادی تحمل مردم را تمام می‌کند

محمد یوسفی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
محمد یوسفی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید: مسئولان در مرحله اول باید باور کنند که مسیری که تا امروز آمده‌اند اشتباه بوده و بعد از آن دست به اصلاحات گسترده اقتصادی بزنند که ایجاد شفافیت قدم اول آن است.

به گزارش اعتماد، بسیاری از کارشناسان داخلی و بین‌المللی اشتغال را در کنار تغییرات اقلیمی یکی از دو ابر چالشی می‌دانند که ایران با آن مواجه است. چالشی که فقر، رکود و انواع بزه‌های اجتماعی را به دنبال دارد و حتی در اعتراضات اخیر خیابانی هم نبود کار و فقر ناشی از آن یکی از مهمترین محورهای اعتراض مردم بوده است. ایجاد اشتغال یکی از اصلی‌ترین وعده‌های روحانی در آغاز هر دو دولتش بود اما با نگاه به آمارها می‌بینیم که او کشور را با نرخ بیکاری ۱۲.۱ تحویل گرفت و دولت اولش را با نرخ بیکاری ۱۲.۴ تحویل داد. در طی چند ماهی هم که از آغاز دولت یازدهم می‌گذرد نرخ جدیدی اعلام نشده است. 

 

این نشان می‌دهد که تغییر خاصی در شاخص‌های مربوط به اشتغال اتفاق نیفتاده است، این اگرچه یکی از نقاط ضعف دولت محسوب می‌شود اما از طرفی برخی با اتکا به همین آمارهای نه چندان متغیر، این سؤال را مطرح می‌کنند که چرا در حالی که وضعیت حداقل بدتر از گذشته نشده، اعتراض‌های بیشتری نسبت به چند سال پیش شنیده شود و مردم از نظر معیشتی بیشتر احساس بحران می‌کنند. 

 

محمد یوسفی عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در جواب این سؤال به اعتمادآنلاین می‌گوید: «حتی وقتی شرایط بد گذشته، بدتر نشود و به همان شکل ادامه پیدا کند، شرایط اقتصادی مردم بدتر می‌شود. وقتی فردی یک سال بیکار باشد هنوز سرمایه‌های اندوخته‌اش تمام نشده است و می‌تواند تحمل کند. از طرفی این بیکاری هنوز بر زندگی‌اش چنان تاثیری نگذاشته که او را وادار به اعتراض کند اما وقتی همین شرایط ادامه پیدا کند کم کم اندوخته‌های گذشته او و نقاطی که برای تکیه کردن دارد تمام می‌شود، زندگی‌اش شروع به از هم پاشیدن می‌کند و اینجاست که صبرش تمام می‌شود و شرایط را بحرانی می‌بیند. پس اینکه بگوییم شرایط عوض نشده پس چرا مردم اعتراض می‌کنند، یک حرف علمی و درست نیست.»

 

او در ادامه به آمارهای موجود درباره بیکاری هم انتقاد می‌کند و می‌گوید: «بیکاری واقعی در جامعه ما با آمارهایی که مراکز رسمی اعلام می‌کنند متفاوت است. معیار اشتغال در مطالعات آماری ما مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته است یعنی حتی اگر کسی هفته‌ای دو ساعت به مغازه پدرش برود و پشت دخل بایستد شاغل محسوب می‌شود. در کشورهای توسعه یافته این معیار خوبی برای ثبت اشتغال است چون در این کشورها تأمین اجتماعی، حقوق بیکاری و... طوری هستند که فرد صرف بیکار بودن به فقر مطلق کشیده نمی‌شود و تنها به دنبال این هستند که فرد مشغولیت دارد یا نه، اما در کشور ما کسی که شغل تمام وقت نداشته باشد به فقر و بدبختی کشیده می‌شود.»

 

یوسفی ادامه می‌دهد: «در چنین شرایطی یا نباید بر اساس آمارهای موجود از میزان اشتغال، درباره وضعیت معیشت مردم اظهار نظر کنیم یا باید اشتغال واقعی و تمام وقت را در نظر بگیریم. بر این اساس در حال حاضر ۸.۵ میلیون فرد آماده به کار، بیکار هستند و این یعنی خانواده‌های زیادی در حال دست و پنجه نرم کردن با انواع مشکلات هستند.»

 

او تعداد بالای بیکاران را خروجی این دولت یا دولت قبل نمی‌داند و می‌گوید: «چند دهه است که سیاست‌های اقتصادی اشتباه در کشور اعمال می‌شود. هر کدام از مسئولان که سر کار می‌آید توقع دارد که با همان روش و خط مشی گذشته، به دست آوردهای جدید برسد و به همین دلیل هم وعده‌های مختلف درباره اشتغال‌زایی می‌دهد در حالی که محاسبات من نشان می‌دهد اگر اوضاع به همین ترتیب پیش برود، یعنی سالانه نزدیک به یک میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه شود، از ظرفیت ۵ درصد رشد حداکثر استفاده بشود یعنی سالانه ۱۲۰ هزار شغل ایجاد شود، ۶۴ سال طول می‌کشد تا بیکاری در این کشور ریشه کن شود. این هم از تحمل مردم خارج است و هم از نظر سیاسی و اجتماعی پذیرفتنی نیست.»

 

به اعتقاد یوسفی اقتصاد ایران مانند بیماری است که سرطان دارد و بسیار هم دیر برای درمان اقدام کرده است. او می‌گوید: «اگر به سرعت برای این بیمار روش‌های درمانی سنگین تجویز نشود از دست می‌رود. مسئولان ما برای درمان این بیمار بدحال اول از همه باید قبول کنند که راهشان تا امروز غلط بوده است سپس به حل مشکلات از راه‌های جدید وعلمی بپردازند، اولین قدم در این راه ایجاد شفافیت مالی است و باید مشخص شود که نهادهای مختلف در اداره امور اقتصادی کشور چه سهم و نقشی دارند.»

 

 

 

  • 44
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
الان تمام مشکلات مملکت ما از رئسا هستن....از رئسای اصناف...اداره ها...کارفرماها...و ......گرفته تا بالا....ما بدبختا هم هی خون همدیگرو میخوریم.... آزادی بیان تو کشور...برابر است با مرگ....دوستان حلال کنید.
به نظر بنده مسئولین تا زمانی که چشم در چشم مردم می کنند و دروغ تحویل مردم میدن امیدی به اصلاح نیست تنها را اصلاح از وضعیت موجود عبارتند از اصلاح سیاست های منطقه ای و دخالت نکردن در آنها.اصلاح سیاست های خارجی نظام و رو راست بودن با جامعه بین الملل شاید دروغ در داخل تا حدودی جواب بده اما در برابر خارجیها جواب نمیده. اصلاح ساختار اقتصادی کشور و نهایتا کوتاه کردن دست رانت خواران و رانت بازان و آقازاده سالاری در کشور
من پیشنهاد میکنم مسئولین اگر غیرت دارند همانند مسئولین ژاپنی دسته جمعی هاراگیری(خودکشی)بکنند
بنده پیش نهاد میکنم یک سمعک با پول بیت و المال برای هریک از مسو لین خریداری شود تا شاید صدای فقر فحشا بدبختی نداری گرسنگی بیکاری بی پولی رکود تورم و هزاران درد بی درمان ملت را بشنوند هر چند ما از انها دل سرد شدیم
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش